Museum of Modern Art (MoMA) in New York

Koop tickets nu
Museum of Modern Art in New York

MoMA Museum of Modern Art in New York is een must-visit voor alle fans van moderne kunst. Het is een van de grote musea voor moderne kunst in Noord-Amerika. Er is een spectaculaire permanente collectie en er zijn veel verschillende exposities. De tickets hieronder zorgen voor een comfortabel bezoek, want u mag de rij overslaan. Daarnaast kunt u met hetzelfde ticket MoMA PS1 in Long Island City bezoeken tot veertien dagen later.

Koop uw MoMA tickets hier

MoMa zal van 15 juni t/m 21 oktober gesloten zijn

Wat kunt u zien in 1,5 uur MoMA?

Kijk eerst of er een tentoonstelling is die u per se wilt zien. Op de 6th floor (bovenste verdieping) zijn er altijd één of twee van hun belangrijkste tentoonstellingen, deze zijn vaak echt de moeite waard! Zo niet: neem bij de ingang de roltrap rechts. Blijf de roltrappen nemen tot u op de vijfde verdieping bent – zo krijgt u een beetje gevoel bij het gebouw. Geniet vervolgens van de meesterwerken van de groten der aarde: Cézanne, Van Gogh, Picasso etc. Vervolgens gaat u een trap naar beneden en de vaste collectie gaat gewoon door. Pollock, Warhol, Rotkho. Echt heel mooi.

Ga vervolgens nog een trapje lager voor wat lichter vermaak. Het MoMA heeft een prima designafdeling op de derde verdieping, ook de Architectuur zit op deze verdieping en is zeker de moeite waard. Heeft u nog tijd over? Kies een tentoonstelling uit, of als u moe bent kunt u een filmpje pakken. Op elke verdieping zitten er hele aardige mensen bij de informatiepunten, die u graag helpen iets leuks uit te zoeken.

Tips voor uw bezoek

In de zomer kunt u daarna het beste buiten in de Sculpture Garden een drankje gaan drinken. Heel rustgevend. In de winter kunt u het proberen bij een van de cafés in de buurt, deze zitten alleen vaak vol (en zijn ook erg prijzig). Het wordt erg druk gedurende de dag. Als u het zo kunt plannen, ga dan ‘s ochtends een half uur na de opening (voor de opening is het juist heel druk), dan valt het meestal wel mee. Bij binnenkomst staat er meteen een rij voor de (gratis) cloakroom (garderobe). Alle tassen (behalve handtasjes) moeten worden ingecheckt, ook plastic tassen. Het is dus misschien handig te gaan shoppen na het museumbezoek.

Voor iedere bezoeker is er een gratis audio tour beschikbaar. U weet wel, zo’n draagbaar apparaat waar u een code intoetst en dan krijgt u een verhaaltje.

Winkelen in MoMA

MoMA heeft een flinke winkel in het gebouw zelf, maar ook nog eentje aan de overkant van het museum, daar staan meer meubels en servies. Er is ook nog een winkel in SoHo (81 Spring Street).

MoMA kunst in New York Metropolitan Museum of Art in New York

Exclusieve VIP Tour voor Openingstijd

Voor een hele speciale ervaring bezoekt u MoMA ’s ochtends vroeg, wanneer het nog gesloten is voor het grote publiek. Met een professionele kunsthistoricus als gids loopt u door het museum om alle meesterwerken te bewonderen. Aangezien de zalen verder nog helemaal leeg zijn, staat u bij alle klassiekers vooraan! Gewone entree tot het museum is inbegrepen, dus na deze exclusieve VIP tour kunt u zo lang blijven als u wilt.

Boek uw tickets voor de MoMa VIP tour hier

MoMA Museum of Modern Art - VIP Tour Schilderijen MoMA Museum of Modern Art - VIP Tour Sculptuur

Praktische Informatie

Na uw aankoop ontvangt u een voucher die u kunt printen en gebruiken als uw ticket, of kunt laten zien als mobiele ticket op uw telefoon.

  • Openingstijden:
    • Dagelijks van 10.30 tot 17.30 uur
  • Locatie: 11 West 53rd Street

Koop hier tickets voor MoMA Museum of Modern Art

Bij de New York Pass en de Explorer Pass is de toegang voor MoMA ook inbegrepen.

Museum of Modern Art in New York - Tuin

 

Misschien vindt u dit ook interessant:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets