Museum of Modern Art (MoMA) in New York

Koop tickets nu
Museum of Modern Art (MoMA) in New York

Het Museum of Modern Art in New York of kortweg MoMA is een kunstmuseum in Midtown Manhattan dat zich richt op moderne en hedendaagse kunst. Het museum is een van de grootste ter wereld en heeft werken van Pablo Picasso, Jackson Pollock en Andy Warhol om er maar een paar te noemen. Er zijn altijd wisselende exposities, een bezoek aan het MoMA is dan ook nooit hetzelfde. Onderstaande tickets zijn inclusief skip-the-line toegang. Dit is erg handig, want het is een van de meest populaire musea in New York.

 

Koop uw MoMA Museum of Modern Art tickets hier

MoMA – Een veelgeprezen collectie moderne kunst

De kunstcollectie van het Museum of Modern Art New York wordt beschouwd als een van de beste collecties moderne kunst ter wereld. Het bestaat uit meer dan 200.000 kunstwerken. Dit museum voor moderne kunst werd geopend in 1929 en breidde zijn ruimte voortdurend uit. Hiermee kreeg het ook een steeds betere reputatie. Van buiten ziet dit kunstmuseum er niet zo indrukwekkend uit als het Guggenheim of The Met, maar laat u niet misleiden; de kunstcollectie van MoMA doet zijn faam eer aan! Het museum bezit kunstwerken vanaf het jaar 1880. Dat betekent dat zelfs als u niet zo van moderne kunst houdt, u vast een iets moois zult vinden in de beginjaren van de collectie.

Interessante exposities in het MoMA

De permanente tentoonstellingen in het Museum of Modern Art zijn onder te verdelen in drie categorieën: kunstwerken uit de jaren 1880 tot de jaren 40 op de vijfde verdieping, de collectie uit de jaren 40 tot 70 op de vierde verdieping en de meest recente creaties van de jaren 70 tot nu op de derde verdieping. Persoonlijk vind ik de kunstwerken op de vijfde verdieping het meest opvallend, aangezien deze van de bekendste kunstenaars zijn. Hier hangen onder meer werken van Frida Kahlo, Salvador Dalí en Gustav Klimt. Speciale tentoonstellingen zijn meestal te zien op de zesde verdieping, waar ook de museumwinkel is gevestigd.

Hedendaagse kunst

Terwijl de vijfde verdieping zich meer concentreert op schilderijen, zijn er op de vierde verdieping meer architectuur- en designstukken. In de collectie van de jaren 1940-1970 vindt u de action paintings van Jackson Pollock, maar ook abstracte kunst van Henri Matisse en pop art van Andy Warhol en Roy Lichtenstein.

De derde verdieping herbergt meer experimentele dingen, bijvoorbeeld sculpturen van Richard Serra, die van zwarte stalen platen kunst maakt. Hier vindt u ook de sculptuur ‘Pink Panther’ van Jeff Koons (u kent deze artiest misschien van zijn glimmende stalen ballonhonden) en ook werken van Gerhard Richter, die het meest bekend is om zijn wazige realistische portretten.

Koop uw MoMA Museum of Modern Art tickets hier

Museum of Modern Art MoMA in New York - Installatie

Erics bezoek in 90 minuten

Waar te beginnen in een museum met zo’n enorme collectie? Meestal begin ik bovenin, omdat ik deze schilderijen het meest interessant vind. Maar als u de voorkeur geeft aan installaties en nieuwere dingen, neem dan de andere route; van beneden naar boven. Er is één ding dat u niet mag missen als u het MoMA bezoekt; het kroonjuweel van het museum op de vijfde verdieping: Vincent van Goghs ‘De Sterrennacht’. Een ander schilderij dat ik mooi vind, is ‘Christina’s World’ van Andrew Wyeth. Gekocht door het MoMA voor slechts $ 1.800 in 1948, en tegenwoordig een van de beroemdste Amerikaanse schilderijen.

Nadat ik wat tijd op de bovenverdieping heb doorgebracht, bezoek ik de vierde en derde verdieping. Omdat de exposities vaak veranderen, kunnen de onderwerpen behoorlijk divers zijn. Wees niet verbaasd als u onconventionele dingen tegenkomt. De laatste keer dat ik er was, was er een automaat gevuld met plastic flessen met afval uit Williamsburg. Je weet van tevoren nooit welke edgy kunst je hier zult zien!

Hoe bezoekt u het Museum of Modern Art

Het oudere deel van de collectie wordt meestal op de vijfde verdieping getoond. Als u afdaalt naar de onderste verdiepingen, zult u zien dat de kunstwerken ‘jonger’ worden. U reist in feite door de tijd en eindigt uw reis in het huidige tijdperk. Daarom zou ik aanraden om op de bovenste verdieping te beginnen en vervolgens verdieping voor verdieping naar beneden te gaan. Na uw bezoek kunt u in de warmere maanden buiten genieten van een drankje in de beeldentuin. Ga voor de lunch naar Café 2 op de tweede verdieping. Wilt u gewoon koffie drinken, neem dan de roltrappen naar de zesde verdieping, waar het Terrace Café u verwelkomt met hapjes en cocktails.

Combineer uw bezoek aan het MoMA Museum of Modern Art met wat sightseeing en ga in de vroege ochtend eerst naar Top of the Rock. Onderweg stopt u bij St Patrick’s Cathedral, tegenover het observatiedek.

Als u wat kunst mee naar huis wilt nemen maar geen echte Picasso kunt betalen, stop dan bij de MoMA-winkels in het museum. Er is ook een MoMA-winkel buiten, aan de overkant van de straat op 44 West 53rd Street: de MoMA Design Store. Hier vindt u allerlei designklassiekers. Als u nog steeds geen genoeg kunt krijgen van hedendaagse kunst, bezoek dan MoMA PS1. Dit kunstcentrum in Long Island City is de thuisbasis van opkomende kunstenaars. Toegang is gratis met uw MoMA-ticket, binnen 14 dagen.

Erics Tip: Probeer het museum ’s ochtends te bezoeken, ongeveer een half uur nadat het is geopend. Het museum heeft meestal lange wachtrijen als het net opengaat, dus iets later zijn de meeste wachtrijen korter. De audiotours in het museum zijn gratis, dus maak hier gebruik van!

VIP-rondleidingen bij MoMA

Bezoek MoMA ’s ochtends vroeg voor een heel bijzondere ervaring, wanneer het nog gesloten is voor publiek. Met een kunsthistoricus als gids loopt u door het museum om de meesterwerken te bekijken. Omdat de deelnemers aan de tour de enige bezoekers in het museum zijn, zijn de zalen helemaal leeg! De reguliere toegang tot het museum is inbegrepen, dus na deze exclusieve VIP-tour kunt u zo lang blijven als u wilt.

Boek uw tickets voor de MoMa VIP tour hier

Museum of Modern Art MoMA in New York - VIP Tour Museum of Modern Art MoMA in New York - Leeg Museum

Praktische informatie

New York MoMA is rolstoeltoegankelijk en heeft op alle verdiepingen toegankelijke toiletten. Op het de begane grond kunt u uw jassen gratis afgeven. De garderobe is altijd druk, dus overweeg om uw rugzak en paraplu in het hotel achter te laten. Deze zijn niet toegestaan ​​in het museum. Voor privégebruik mag u bij MoMA foto’s maken zonder flits. Video’s, statieven en selfiesticks zijn verboden. Kinderwagens kunnen het Museum of Modern Art betreden, maar zijn niet toegestaan ​​op de roltrappen. Er is gratis wifi in het museum, gebruik deze om toegang te krijgen tot de digitale plattegrond en de audioguide.

  • Openingstijden:
    • Dagelijks van 10.30 tot 17.30 uur, gesloten met Thanksgiving en op Eerste Kerstdag
  • Locatie: 11 West 53rd Street, tussen 5th en 6th Avenue. Het dichtstbijzijnde metrostation is 5th Avenue – 53rd Street, neem hier lijn E of M. Vanaf hier is het slechts 5 minuten lopen naar het Museum of Modern Art in New York. Als alternatief kunt u de M1, M2, M3, M4 en M5 bus nemen naar 5th Avenue & West 54 Street station.

Tickets kopen voor het Museum of Modern Art

Koop uw kaartjes voor MoMA van tevoren, anders verliest u mogelijk tijd in de rij. Als u uw tickets vooraf online koopt, kunt u met uw ticket meteen naar de kassa voor bezoekers gaan en de wachtrijen overslaan. Uw MoMA-ticket geeft u ook gratis toegang tot MoMA PS1 binnen 14 dagen. Toegang tot het Museum of Modern Art is ook inbegrepen bij de New York Pass en de Go New York Explorer Pass. Naast het MoMA zijn er nog veel meer topmusea in New York om te bezoeken.

Koop uw MoMA Museum of Modern Art tickets hier

Museum of Modern Art MoMA in New York - Beelden Museum of Modern Art MoMA in New York - Kunst

Wat is het Museum of Modern Art?

Het Museum of Modern Art is een museum dat meer dan 200.000 werken van hedendaagse en moderne kunst tentoonstelt.

Waar is het Museum of Modern Art in New York City?

Het MoMA ligt in Midtown Manhattan.

Hoeveel kost de toegang tot het Museum of Modern Art?

Ticketprijzen voor MoMA hangen af van het soort ticket dat u wilt kopen. Bespaar geld met een voordeelpas!

Hoeveel verdiepingen heeft MoMA?

The Museum of Modern Art heeft drie hoofdverdiepingen, maar deze zijn verdeeld in verschillende tussenverdiepingen.

Hoeveel kosten MoMA-tickets?

MoMA-tickets zijn online beschikbaar in verschillende prijsklassen. Koop een voordeelpas om geld op de entree te besparen.

Welke is beter, MoMA of Met?

MoMA en The Met zijn beide enorme kunstmusea. Bekijk vooraf welke collecties en exposities uw voorkeur hebben, zodat u een betere keuze kunt maken.

Hoe groot is het Museum of Modern Art?

MoMA heeft een collectie van meer dan 200.000 kunstwerken op 65.800 vierkante meter.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets