St. Patrick’s Day in New York 2023

Koop tickets nu
St Patrick's in New York

St. Patrick’s Day in New York is vooral een grote feestdag voor de Iers-Amerikaanse gemeenschap. Bij de festiviteiten is er altijd veel groen, veel eten en drinken en een grote parade.

Wat is St. Patrick’s Day?

St. Patrick’s Day is de dag dat de Ierse beschermheilige St. Patrick wordt herdacht.

Wanneer is St. Patrick’s Day?

St. Patrick’s Day is ieder jaar op 17 maart. Het is dus op een vaste datum.

Wat kunt u verwachten tijdens St. Patrick’s Day in New York?

St. Patrick’s Day is geen erkende feestdag, de winkels zullen gewoon open zijn en de metro’s rijden een normale dienstregeling. Wel vindt in New York de grootste en oudste St. Patrick’s Day parade ter wereld plaats. Deze parade is op 17 maart zelf, tenzij 17 maart op een zondag valt, dan is de parade op zaterdag. Het start om 11.00 uur en eindigt rond 17.00 uur.

Overal in de stad is het een groot feest. Dit houdt in: veel bier drinken en eten. Zelfs de Amerikanen die geen Iers bloed hebben, feesten goed mee. Iedereen is in het groen gekleed, want het is traditie dat wie geen groen draagt, (zachtjes) geknepen mag worden! Drankjes hebben een groene kleur en soms is zelfs het eten groen. Ook het Empire State Building is groen verlicht op de avond van St. Patrick’s Day.

Zelfs uren na de parade hangen er nog mensen rond op straat. Er kan dan ook vrij veel rommel op straat liggen van de middag. Mensen hangen voornamelijk rond bij de café’s op Second Avenue. U kunt dus verwachten dat de echte feestbeesten nog doorgaan. Veel bars in de Upper East Side zullen vol zijn tot sluitingstijd. Als u uitgaat op deze avond kunt u dus verwachten dat het een wilde nacht wordt!

Erics Tip: De optocht is vrij lang. Normaal gesproken sta ik in de buurt van Fifth Avenue en 57th Street. Daar is het altijd gezellig druk! Richting uptown is het wat rustiger.

Circle Line St. Patrick’s Day Cruise

Combineer het vieren van St. Patrick’s Day met sightseeing in New York! Tijdens deze speciale Circle Line boottocht op de avond van St. Patrick’s Day geniet u van twee uur varen met een prachtig uitzicht op Manhattan. Voor de Ierse touch begint de avond met een sample van de Coney Island Brewery en proeft u tijdens de boottour verschillende Ierse hapjes.

Boek uw tickets voor de St. Patrick’s Day Cruise hier

St Patrick's Parade in New York St Patrick's Day Parade in New York

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief