Upper East Side New York

Upper East Side in New York

De Upper East Side in New York is een wijk in Manhattan, ten oosten van Central Park. Het is een chique buurt, waardoor het een prima plek is om luxe te winkelen. De Upper East Side is ook de plek waar enkele van de meest indrukwekkende musea van New York zich bevinden.

Museum Mile aan de Upper East Side

Bent u een museumliefhebber? Dan kan het bijna niet anders dan dat u de Upper East Side bezoekt. Daar ligt de “Museum Mile’ een gebied met musea als de Frick collection (oud Europese kunst), het Guggenheim (moderne kunst) en ‘The Met‘ (ofwel het Metropolitan, hier hebben ze alles). Deze musea zijn stuk voor stuk wereldberoemd en allemaal een bezoek waard.

Upper East Side in New York - Metropolitan Museum Upper East Side New York Museum of the City of New York

Manhattans Elite

De Upper East Side heeft nog meer te bieden: het is het sjieke gedeelte van Manhattan. Het Amsterdam Oud-Zuid van New York (maar dan keer tien). We hebben het dan over het deel ten oosten van Central Park en dan daar het westelijk deel van. Hier wonen de oudere geslachten (vaak met Nederlandse roots), de rijke Joodse bankiers (Madoff woonde hier) en succesvolle advocaten. De Rockefellers, de Kennedy’s en de Roosevelts woonden hier. En Arnon Grunberg. Kortom, op dit kleine stukje Manhattan wonen waarschijnlijk de meeste rijken per vierkante meter van Amerika. Dat zie je ook terug in de huizenprijzen, een redelijk appartement kost hier een paar miljoen dollar, er zijn ook genoeg opties boven de 30 miljoen dollar.

Upper East Side in New York Houses Upper East Side in New York Mansion

Shoppen in de Upper East Side

De restaurants en winkels in de Upper East Side zijn vaak sjiek en duur, maar er zitten wel heel goede tussen. Madison Avenue is de belangrijkste winkelstraat. Hier zitten alle sjieke merken. Naast de boetieken van de grote merken is er ook een mega warenhuis, maar dan echt sjiek: Barneys. De helft is voor mannen en de andere helft voor vrouwen, via gangetjes kun je naar het andere deel lopen. Het is enorm groot en enorm duur, maar voor de mode/merkenliefhebbers een heel efficiënte manier om te shoppen, al is het wat overweldigend. Voor de koopjesjagers: aan het einde van het seizoen, wordt er flink afgeprijsd. Dat afprijzen gaat in fases, om de twee weken gaan de prijzen nog verder omlaag, het kan dus lonen om lang te wachten.

Loop tussendoor ook eens een galerie binnen. Trek je niks aan van de ijskoude attitude van de chagrijnige medewerkers en bewonder de schilderijen van de Echte Groten. Ik heb er al meerdere Miro’s en Rembrandts gezien.

Upper East Side in New York - Madison Ave Upper East Side in New York - Central Park

Eten in Upper East Side

Er is veel keuze, maar over het algemeen zijn de restaurants niet enorm hip en juist wat conservatiever. Maar belangrijker: er zijn veel goede restaurants.
Heeft u zin in Italiaans? Gaat u dan naar Sfoglia op de hoek van E92nd street en Lexington Avenue: een heel mooi tentje in het hart van de wijk. Wel even reserveren als u niet te lang wilt wachten.

Upper East Side hotels

Als u in een fancy omgeving wilt verblijven en een hotel wilt boeken in de Upper East Side, zijn er een paar accommodaties die ik kan aanbevelen. Het Franklin Hotel is een charmant boetiekhotel. Voor vijfsterrenluxe gaat u naar The Mark Hotel. En als u liever in een hotelketen verblijft, kunt u een kamer boeken bij Courtyard New York Upper East Side.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief