Paasweekend deal: tot 30% extra korting op de New York Pass + 1 extra dag Hop-on Hop-off bus!
Klik en bestel vandaag de New York Pass hier!

Menu
St. Patrick’s Cathedral in New York

St. Patrick’s Cathedral in New York

St Patricks Cathedral in New York

St. Patrick’s Cathedral wordt gezien als een van de bezienswaardigheden van New York. Met haar centrale locatie op Fifth Avenue, recht tegenover Rockefeller Center, is deze gigantische kathedraal onmogelijk te missen! St. Patrick’s stamt uit de 19de eeuw en is de grootste neogothische kathedraal in Noord-Amerika.

Het begin van Saint Patrick’s Cathedral

St. Patrick’s Cathedral was in eerste instantie gebouwd aan Mulberry Street, maar toen de kathedraal in 1853 te klein werd om alle bezoekers onder te brengen, werd het tijd om te verhuizen. De nieuwe kathedraal moest veel groter worden en de opzichter, aartsbisschop Hughes, besloot dat verplaatsen naar Uptown de beste optie was. Zijn idee werd in eerste instantie niet goed ontvangen, omdat dit gebied destijds te ver van het centrum af lag. Maar hij was ervan overtuigd dat dit gebied snel het hart van de stad zou worden. Het ziet ernaar uit dat hij gelijk had! De eerste steen van de kathedraal zoals wij hem kennen is in 1858 gelegd. Vandaag de dag is Saint Patrick’s Cathedral gelegen in Midtown, vlakbij andere New Yorkse bezienswaardigheden zoals Central Park en Grand Central Terminal.

St Patricks Cathedral in New York - Kathedraal op Fifth Avenue St Patricks Cathedral in New York - 's Avonds

St. Patrick’s Cathedral vanbinnen

St. Patrick’s Cathedral ziet er zowel vanbinnen als vanbuiten indrukwekkend uit. De deuren van de kathedraal waren in eerste instantie gesloten, maar tegenwoordig zijn ze open voor bezoekers. Ga naar binnen en bewonder de hoge plafonds, de 3700 glas-in-loodramen en de replica van Michelangelo’s Pietà (drie keer zo groot als het origineel). Er zijn ook kunstwerken te zien, gemaakt door kunstenaars van over de hele wereld. Er kunnen tot 3000 personen in en van de grond tot aan de kerktorens is het 100.6 meter hoog. Er is een begeleide tour van maandag tot en met vrijdag om 10.00 uur, waarbij u meer leert over de architectuur en geschiedenis van St. Patrick’s Cathedral. Het is een gratis tour, maar donaties zijn welkom.

Erics Tip: Wat ik het meest bijzonder vind aan St. Patrick’s is de locatie. Dit geweldige gebouw staat midden tussen de bedrijvigheid van Fifth Avenue en alle luxe winkels. Het is een groot contrast, dat typisch is voor New York.

Praktische informatie

  • Openingstijden: dagelijks van 6.30 tot 20.45 uur
  • Gratis entree

St Patricks Cathedral in New York - Binnenkant

Comments are closed.

Erics New York Download de gratis app in de App Store
App store Google play
Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets