Veterans Day in New York 2021

Veterans Day in New York

Ieder jaar wordt op 11/11 Veterans Day gevierd. Wilt u weten wat de Amerikanen tijdens Veterans Day doen en wat voor activiteiten er in de stad plaatsvinden? Leest u dan snel verder!

Wat is Veterans Day?

Op Veterans Day worden alle militairen die in dienst zijn geweest tijdens oorlogen voor de Verenigde Staten geëerd. Het is voornamelijk om de overlevende veteranen te eren.

Wanneer is Veterans Day?

Veterans Day valt ieder jaar op 11 november. Op deze datum is namelijk in 1918 om 11 uur de wapenstilstand tussen de Geallieerden en Duitsland getekend. Dit was in de Eerste Wereldoorlog.

Waarom heet het Veterans Day?

In eerste instantie heette deze dag “Armistice” Day, wat wapenstilstand betekent. De dag stond in het teken van de veteranen die hadden gediend tijdens de Eerste Wereldoorlog. Maar hierna volgden de Tweede Wereldoorlog en de oorlog in Korea, waarin Amerikaanse militairen hebben gediend. Er werd bij het congres aangevraagd of “Armistice” kon worden veranderd in “Veterans”. Op 1 juni 1954 is deze aanvraag goedgekeurd en zo was op 11 november 1954 de eerste Veterans Day die alle Amerikaanse veteranen eerde, zonder dat het uitmaakte waar of wanneer ze gediend hadden.

Wat kunt u verwachten tijdens Veterans Day?

Op Veterans Day in New York is het grootste evenement van het land, namelijk de America’s Parade. De America’s Parade wordt al georganiseerd sinds 1929 en per jaar nemen er meer dan 20.000 mensen aan deel. Eerst wordt er om 11 uur twee minuten stilte gehouden, vervolgens begint de parade.

Wat kunt u doen op Veterans Day?

U kunt dus bijvoorbeeld de America’s Parade bijwonen. Amerikanen door het hele land eren de diensten die de strijdmacht heeft verricht. Dit doen ze door middel van parades, bloemenkransceremonies en andere evenementen. Ook bij de America’s Parade is er eerst een bloemenkransceremonie, deze is in Madison Square Park om 10.00 uur. De burgemeester en andere hoge ambtenaren zullen hier ook bij aanwezig zijn. Het grootste evenement van de dag, de parade, begint om 11.00 uur en zal vanaf 26th Street over Fifth Avenue naar 56th Street lopen.

Wat ook leuk is, is naar het Intrepid Museum gaan, dit museum staat volledig in het thema van Amerikaanse militairen. Naast het Intrepid liggen, al dagen voor Veterans Day, schepen klaar voor deze dag. Voor jong en oud is het erg indrukwekkend om deze grote en massieve schepen te bekijken. Na een bezoek aan Intrepid, zou u eventueel Grant’s Tomb in de Upper West Side kunnen bekijken. Winkelliefhebbers kunnen hun voordeel doen tijdens de grote sales. De grote warenhuizen en winkelketens hebben op Veteran’s Day altijd uitverkoop op alles, van kleding tot interieur tot elektronica.

Veterans Day in New York - Grants Tomb Veterans Day in New York - Intrepid Museum

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets