Dumbo in New York

Dumbo in New York

Dumbo, of DUMBO, in New York is een buurt in de wijk Brooklyn. Dumbo is een afkorting voor “Down Under the Manhattan Bridge Overpass” en dat is dan ook de plek waar deze creatieve buurt te vinden is. Dumbo in Brooklyn staat bekend om de vele kunstgalerijen, koffietentjes, de geplaveide straten en is de plek waar Brooklyn Bridge Park, Brooklyn Flea en Washington Street te vinden zijn.

Sfeer in DUMBO

Vroeger was Dumbo een industrieel gebied, dat toen bekend was als Gairville, en dat is nu terug te zien aan de vele pakhuizen. Eind jaren 70 was Dumbo goedkoop om er te wonen en de ruimtes waren groot waardoor vele kunstenaars naar deze buurt vertrokken. Vandaag de dag is dit nog terug te zien aan de vele kunstgalerijen, maar ook zijn er veel boetieks en bakkerijen te vinden in de buurt in Brooklyn.

Bezienswaardigheden in Dumbo

DUMBO is de perfecte buurt om rond te wandelen en op deze manier te verkennen. Maar er zijn ook veel dingen die het bezoeken waard zijn wanneer u in dit deel van Brooklyn bent.

Manhattan Bridge foto

Washington Street is een bekende straat in New York. Vanaf deze straat in DUMBO is het Empire State Building perfect omlijst door de pijler van de Manhattan Bridge. Hier kunt u dus de beroemde foto zelf maken. Een mooiere foto van de Manhattan Bridge maken kan niet!

Dumbo in New York - Washington Street

Brooklyn Bridge Park

Aan de waterkant van Dumbo in Brooklyn is Brooklyn Bridge Park te vinden. Het park biedt adembenemende uitzichten over Manhattan en is een perfecte plek voor een picnic of om te wandelen. Het park is ook plek waar de ouderwetse draaimolen Jane’s Carousel staat. Dit is niet alleen leuk voor kinderen, ook volwassenen kunnen er een ritje maken.

Dumbo in New York - Brooklyn Bridge Park

DUMBO Flea Market

Op zondagen is Dumbo extra leuk om te bezoeken, want dan vindt namelijk de DUMBO Flea Market plaats. De vlooienmarkt, die onderdeel is van de Brooklyn Flea, is een van de beste vlooienmarkten van de VS. De markt vindt plaats bij de DUMBO Archway, onder de Manhattan Bridge.

Dumbo in New York - vlooienmarkt Dumbo in New York - bibliotheek

Adams Street Library

Dit oude pakhuis is omgetoverd tot een bibliotheek en is leuk om even naar binnen te lopen. De Adams Street Library is de eerste nieuwe vestiging die na 1983 is geopend en is onderdeel van de Brooklyn Public Library. Vanaf binnen kunt u het uitzicht op de Manhattan Bridge bewonderen. Het gebouw is niet te missen door de grote letters aan de zijkant.

Erics Tip: In mijn Eric’s New York App kunt u verschillende wandelroutes vinden, waaronder een door DUMBO. Wandel samen met mij langs allerlei plekken in Brooklyn en ontdek deze kant van New York.

Restaurants in Dumbo

Dumbo in New York staat bekend om de vele koffietentjes en is daardoor een leuke plek om met een koffie to-go te verkennen. Een van mijn favorieten is Butler, dat bijna direct onder de Brooklyn Bridge te vinden is. Hier hebben ze ook een aantal goede ontbijt- en lunchopties. Ook Empire Stores is gelegen in deze buurt van Brooklyn. Het oude pakhuis, dat zich tussen de Brooklyn Bridge en Manhattan Bridge bevindt en direct aan Brooklyn Bridge Park ligt, is een verzamelgebouw voor winkels, kantoren en restaurants. Een van de restaurants is Cecconi’s; de plek voor een luxe etentje en vooral de brunch is hier erg goed. Het restaurant grenst aan het park waardoor u uitzicht heeft op Manhattan.

In de Empire Stores bevindt zich ook de Time Out Market New York. Wanneer u het oude pakhuis bezoekt, raad ik zeker aan om naar het dak te gaan. Vanaf hier heeft u uitzicht over de Brooklyn Bridge, de Manhattan skyline en de Manhattan Bridge.

Dumbo in New York - dakterras Dumbo in New York - Empire Stores

Hotels in Dumbo

In Dumbo zelf zijn geen hotels te vinden, wel in de omliggende buurten. U kunt bijvoorbeeld in Hampton Inn Brooklyn Downtown of in Marriott at the Brooklyn Bridge verblijven. Wilt u voor meer luxe gaan en dichterbij Dumbo verblijven, dan raad ik 1 Hotel Brooklyn Bridge aan. Dit hotel in Brooklyn heeft een zwembad op het dak waarvandaan u een prachtig uitzicht heeft op Manhattan.

Hoe komt u in Dumbo?

U kunt op verschillende manieren van Manhattan naar Dumbo reizen. Een van de leukste manieren is om de Manhattan of Brooklyn Bridge te bewandelen of te fietsen over de bruggen. Een andere manier is het nemen van de NYC Ferry. Dit is een gemakkelijke en goedkope manier om naar Dumbo te gaan. Neem de East River Route en de South Brooklyn Route en geniet onderweg van een geweldig uitzicht op de skyline. Wilt u snel naar DUMBO reizen, dan is de metro de beste manier. U kunt de A of C lijn naar High Street nemen, of de F lijn naar York Street. Vanaf de metrostations loopt u zo naar Dumbo.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief