Zwembad in Brooklyn Bridge Park New York

Brooklyn strandhuisje new york

Het zwembad in Brooklyn Bridge Park New York is er een met geweldig uitzicht. Bent u in New York en wilt u naast het rondrennen tussen alle bezienswaardigheden ook even relaxen? Ga dan naar het Brooklyn Bridge Park om een verfrissende duik te nemen in de Pop Up Pool. Het is nog gratis ook!

Helaas is het zwembad in Brooklyn Bridge Park gesloten.

Pop Up Pool

Zoals de naam ‘Pop Up Pool’ al aangeeft is dit helaas geen permanent zwembad. Maak er gebruik van zolang het er is! De gratis Brooklyn Pop Up Pool is jaarlijks vanaf eind juni te vinden tussen Pier 1 en 2 in Brooklyn Bridge Park. De Pop Up Pool bestaat uit een zwembad – mét uitzicht op de beroemde brug, een strandje met een beperkt aantal loungestoelen, picknicktafels, douches en kleedhokjes. In de verkleedruimtes vindt u kluisjes, maar het is wel de bedoeling dat u uw eigen slotje meeneemt. Deze koopt u gewoon bij een supermarkt. De bar bij het strandje heet Lizzmonade Brooklyn en is van 10.00 uur tot 23.00 uur geopend. Overdag koopt u hier verse limonades en lichte snacks; na zessen kunt u er ook wijn, goed bier en sangria met vers fruit krijgen.

Schema met Zwemtijden

Aangezien het zwembad een maximumcapaciteit van zestig personen heeft, wordt er met een schema gewerkt, zodat iedereen kan zwemmen. Dit betekent wel dat u in de rij moet staan, en: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Eenmaal vooraan de rij ontvangt u een bandje, waarmee u drie kwartier lang mag zwemmen. Onderstaand vindt u het schema met zwemtijden:

•    10:00 – 10:45 (de bandjes worden om 10:00 uitgedeeld)
•    11:00 – 11:45 (de bandjes worden om 10:30 uitgedeeld)
•    12:00 – 12:45 (de bandjes worden om 11:30 uitgedeeld)
•    13:00 – 13:45 (de bandjes worden om 12:30 uitgedeeld)
•    14:00 – 14:45 (de bandjes worden om 13:30 uitgedeeld)
•    15:00 – 15:45 (de bandjes worden om 14:30 uitgedeeld)
•    16:00 – 16:45 (de bandjes worden om 15:30 uitgedeeld)
•    17:00 – 17:45 (de bandjes worden om 16:30 uitgedeeld)

Bereikbaarheid

Vanuit Manhattan kunt u het beste de blauwe metrolijn (A of C) naar High St. nemen (eerste stop in Brooklyn). Vervolgens loopt u richting de Brooklyn Bridge. Betreed het park via Pier 1 (Old Fulton Street) en loop vervolgens door het park naar links (dus van de Brooklyn Bridge vandaan) totdat de Pop Up Pool voor u opduikt.

Erics Tip: “Heel leuk om heen te gaan, ook met kinderen, want het is niet heel diep. Voelt u er weinig voor om te zwemmen of zonnen, dan kunt u hier ook gewoon alleen een drankje drinken of een hotdog eten na een wandeling door het park. In de zomer is de makkelijkste manier om af te koelen en een duik te nemen een hotel in New York met een zwembad.”

 

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets