Hudson Yards in New York

Hudson Yards in New York

Hudson Yards in New York is de nieuwste buurt van Manhattan. Hudson Yards ligt bij High Line Park, aan de westkant van Midtown Manhattan. De buurt wordt begrensd door 30th en 43rd Street aan de noord- en zuidkant en de West Side Highway en Eighth Avenue aan westelijke en oostelijke zijde. De meeste bezienswaardigheden in Hudson Yards liggen echter in een kleiner gebied, dat slechts enkele blokken beslaat. Hudson Yards bestaat voornamelijk uit wolkenkrabbers, die deels worden bewoond en deels als kantoorruimte worden gebruikt. Tussen de gebouwen zijn diverse stadsparkjes aangelegd. Daarnaast zijn er verschillende bezienswaardigheden gebouwd die de moeite waard zijn om te bezoeken! Wilt u er met de metro naartoe reizen, dan kunt u metrolijn 7 nemen. Deze stopt bij het enige metrostation in de wijk: 34th Street – Hudson Yards Subway Station.

Hudson Yards Vessel

Een echte eyecatcher is Vessel, een bouwwerk bestaande uit 154 trappen en 80 platformen dat wat weg heeft van een bijenkorf. Het ligt in het hart van Hudson Yards en de gratis Hudson Yards Vessel tickets zijn via mijn site te bestellen. Vessel is direct na de opening een populaire attractie geworden en kan rekenen op duizenden bezoekers per dag. Het bouwwerk wordt omringd door Public Square and Gardens. Wilt u na het beklimmen van de vele trappen even uitrusten? Zoek dan een bankje op in dit stadspark en geniet van de hustle and bustle van Hudson Yards.

Hudson Yards in New York - Vessel Hudson Yards in New York - Edge Observatiedek

Edge Observation Deck

Edge Hudson Yards Observation Deck is een indrukwekkend observatiedek, op de 100ste verdieping van de skyscraper 30 Hudson Yards. Edge Observation Deck is een openluchtplatform dat op 335 meter hoogte uit het gebouw steekt, waar bezoekers een heel nieuw uitzicht op Manhattan hebben. U zult versteld staan van het uitzicht dat u heeft door de hellende ramen en de gedeeltelijk glazen vloer, waarbij u recht naar beneden kijkt.

The Shops & Restaurants at Hudson Yards

Bij The Shops & Restaurants at Hudson Yards kunnen shopliefhebbers hun hart ophalen! Deze shoppingmall ligt tussen 10 Hudson Yards, 30 Hudson Yards en Vessel en bestaat uit 7 verdiepingen met winkels en eetgelegenheden. The Shops & Restaurants at Hudson Yards heeft een luxe uitstraling, maar er zijn ook toegankelijke merken te vinden, zoals H&M, UNIQLO en Banana Republic.

Hudson Yards in New York - The Shops & Restaurants Hudson Yards in New York - Mercado Little Spain

Mercado Little Spain

Wanneer u alle bezienswaardigheden en winkels van Hudson Yards een bezoek heeft gebracht, kunt u vast wel even een pauze gebruiken. Hiervoor is Mercado Little Spain de perfecte plek. Bij deze overdekte Spaanse markt met allerlei verschillende eettentjes vindt u gerechten en snacks als tortilla’s, empanadas en Spaanse ham en kaas.

The Shed

Ook The Shed is een indrukwekkend bouwwerk in Hudson Yards. The Shed is het best te omschrijven als een cultureel centrum. Het biedt naar eigen zeggen een podium voor originele kunst van alle disciplines, voor alle soorten publiek. Er worden onder andere exposities gehouden, voorstellingen gegeven en films vertoond. Het dak van The Shed kan verschuiven, waardoor de vorm van het pand aangepast kan worden aan het programma.

Snark Park

Snark Park bestaat uit twee delen: het ene deel is een winkel waar u merchandise en ijsjes kunt kopen, het andere deel is de ruimte waar het eigenlijk om draait. Hier vindt u installaties waar u doorheen kunt lopen, bijvoorbeeld een doolhof van betonnen pilaren. Deze installaties worden drie keer per jaar vervangen, er is dus telkens iets nieuws te zien.

Erics Tip: Ik ben erg enthousiast over Hudson Yards. Het biedt allerlei verschillende bezienswaardigheden en activiteiten, dicht bij elkaar. Zeker als u al een of meerdere keren in New York bent geweest en alle bekende plekken al bezocht heeft, is Hudson Yards de moeite waard om als nieuwe hotspot te gaan bekijken. Door het variërende aanbod is er voor ieder wat wils.

Hudson Yards in New York - Snark Park Hudson Yards in New York - The Shed

 

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets