Hudson Yards in New York

Hudson Yards in New York

Hudson Yards in New York is de nieuwste buurt van Manhattan. Hudson Yards ligt bij High Line Park, aan de westkant van Midtown Manhattan. De buurt wordt begrensd door 30th en 43rd Street aan de noord- en zuidkant en de West Side Highway en Eighth Avenue aan westelijke en oostelijke zijde. De meeste bezienswaardigheden in Hudson Yards liggen echter in een kleiner gebied, dat slechts enkele blokken beslaat. Hudson Yards bestaat voornamelijk uit wolkenkrabbers, die deels worden bewoond en deels als kantoorruimte worden gebruikt. Tussen de gebouwen zijn diverse stadsparkjes aangelegd. Daarnaast zijn er verschillende bezienswaardigheden gebouwd die de moeite waard zijn om te bezoeken! Wilt u er met de metro naartoe reizen, dan kunt u metrolijn 7 nemen. Deze stopt bij het enige metrostation in de wijk: 34th Street – Hudson Yards Subway Station.

Edge Observation Deck

Het Edge Hudson Yards Observation Deck is een indrukwekkend observatiedek, op de 100ste verdieping van de skyscraper 30 Hudson Yards. Edge Observation Deck is een openluchtplatform dat op 335 meter hoogte uit het gebouw steekt, waar bezoekers een heel nieuw uitzicht op Manhattan hebben. U zult versteld staan van het uitzicht dat u heeft door de hellende ramen en de gedeeltelijk glazen vloer, waarbij u recht naar beneden kijkt.

Hudson Yards in New York - Vessel Hudson Yards in New York - Edge Observatiedek

City Climb at Edge

Waaghalzen kunnen de City Climb at Edge in New York doen. U klimt naar het puntje van 30 Hudson Yards, dat zich boven het observatiedek van Edge bevindt. Tijdens de City Climb loopt u, in een harnas, via een trap aan de zijkant van het gebouw naar een hoogte van 365 meter. Op de top leunt u over de rand om te genieten van het uitzicht over New York City en de omliggende staten. Wees voorbereid op het gevoel dat u op een van de hoogste plekken van de stad staat.

Boek hier uw tickets voor City Climb at Edge

Hudson Yards Vessel

Een echte eyecatcher is de Vessel, een bouwwerk bestaande uit 154 trappen en 80 platformen dat wat weg heeft van een bijenkorf. Het ligt in het hart van Hudson Yards en de Hudson Yards Vessel tickets zijn via mijn site te bestellen. Vessel is direct na de opening een populaire attractie geworden en kan rekenen op duizenden bezoekers per dag. Het bouwwerk wordt omringd door Public Square and Gardens. Wilt u na het beklimmen van de vele trappen even uitrusten? Zoek dan een bankje op in dit stadspark en geniet van de hustle and bustle van Hudson Yards.

The Shops & Restaurants at Hudson Yards

Bij The Shops & Restaurants at Hudson Yards kunnen shopliefhebbers hun hart ophalen! Deze shoppingmall ligt tussen 10 Hudson Yards, 30 Hudson Yards en Vessel en bestaat uit 7 verdiepingen met winkels en eetgelegenheden. The Shops & Restaurants at Hudson Yards heeft een luxe uitstraling, maar er zijn ook toegankelijke merken te vinden, zoals H&M, UNIQLO en Banana Republic.

Hudson Yards in New York - The Shops & Restaurants Hudson Yards in New York - Mercado Little Spain

Mercado Little Spain

Wanneer u alle bezienswaardigheden en winkels van Hudson Yards een bezoek heeft gebracht, kunt u vast wel even een pauze gebruiken. Hiervoor is Mercado Little Spain de perfecte plek. Bij deze overdekte Spaanse markt met allerlei verschillende eettentjes vindt u gerechten en snacks als tortilla’s, empanadas en Spaanse ham en kaas.

The Shed

Ook The Shed is een indrukwekkend bouwwerk in Hudson Yards. The Shed is het best te omschrijven als een cultureel centrum. Het biedt naar eigen zeggen een podium voor originele kunst van alle disciplines, voor alle soorten publiek. Er worden onder andere exposities gehouden, voorstellingen gegeven en films vertoond. Het dak van The Shed kan verschuiven, waardoor de vorm van het pand aangepast kan worden aan het programma.

CAMP

CAMP is niet zomaar een speelgoedwinkel. Kinderen kunnen met het speelgoed spelen, verschillende themagebieden ontdekken en deelnemen aan verschillende activiteiten. Daarnaast kunnen kinderen ook lekker spelen in de winkel. Er zijn glijbanen, klimrekken en een jeep waar ze in kunnen zitten. In de muziekkamer is het altijd feest vanwege de discovloer. CAMP werkt met vier verschillende thema’s, die om de 8 tot 12 weken wisselen.

Erics Tip: Hudson Yards biedt allerlei verschillende bezienswaardigheden en activiteiten, dicht bij elkaar en is makkelijk te bereiken met metrolijn 7. Door het variërende aanbod is er voor ieder wat wils. Hudson Yards is de moeite van het bekijken waard, zelfs als u alleen maar naar het toilet moet. U kunt dit gebied verkennen door de route ‘High Line Park – Hudson Yards’ te lopen via de Eric’s New York App. Open de app en selecteer ‘wandelroutes’ om de tour te vinden. Naast Hudson Yards bezoekt u onder andere Chelsea en Hell’s Kitchen.

Hudson Yards in New York - Winkel Hudson Yards in New York - The Shed

Hotels in Hudson Yards

Hudson Yards is een relatief kleine wijk, met veel kantoorgebouwen. Er zijn dan ook weinig overnachtingsmogelijkheden. Maar er is één hotel in Hudson Yards waar u zich volledig kunt onderdompelen in luxe, namelijk Equinox Hotel New York. Hier verblijft u niet onder de vijfhonderd euro per nacht, maar dan krijgt u ook ultiem comfort, inclusief gefilterde lucht en biologische matrassen.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief