High Line Park in New York

High Line Park in New York

High Line Park in New York is een lang uitgestrekt park op een verhoogde treinrails midden in Manhattan. Het park loopt van Meatpacking District tot Hudson Yards en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Tijdens een wandeling door het park heeft u een geweldig uitzicht op Manhattan en de Hudson River en is een aangename afwisseling met de drukte van de straten in Manhattan.

High Line treinrails

Het park is gelegen op een 2,3 kilometer lange verhoogde treinrails die in de jaren dertig van de vorige eeuw is aangelegd. Sinds 1934 werd de treinrails, die parallel loopt aan 10th avenue, gebruikt voor het vervoer van onder andere vlees en gevogelte aan de westkant van Manhattan. Doordat er steeds meer vervoer over de weg kwam, werd de treinrails overbodig en in 1980 reed de laatste trein.

In 2003 werd begroot dat High Line park 150 miljoen dollar zou gaan kosten. Een bedrag dat de stad niet had. Maar omdat de huizenprijzen in de omgeving naar verwachting zouden stijgen, wat ook meer belasting in kas brengt, is er toch besloten het park aan te leggen.

In 2006 begon de aanleg van deel een van drie en in juni 2009 is het eerste deel geopend. 8 juni 2011 is dan ook deel twee geopend. De werkzaamheden aan het laatste gedeelte van het park zijn inmiddels voltooid. In september 2014 werd ook dit deel geopend voor publiek.

High Line Park in New York - Ligstoelen High Line Park in New York - Herfst

High Line park tour

Als u High Line park wilt ontdekken en tegelijkertijd meer over de historie (die teruggaat naar 1847!) te weten wilt komen, doe dan de High Line park wandeltour. Tijdens deze twee uur durende tour wordt u verteld over de New Yorkse ‘West Side Cowboys’ en de variërende flora die het 2,3 kilometer lange park zo mooi maken. Na een wandeling door het park kunt u de White Star Pier bezoeken, dit is de plek waar de overlevenden van de Titanic aan land kwamen. Ook kunt u de oude Nabisco fabriek bezoeken, hier is het Oreo koekje uitgevonden. Ik raad u aan deze tour te doen vanaf eind maart tot eind oktober, wanneer het park vol in bloei staat.

Boek hier uw tickets voor de High Line park wandeltour

High Line Park in New York - Trappen

Praktische Informatie

  • Locatie: High Line Park is gelegen in het westen van Manhattan, tussen Gansevoort Street (Meatpacking District) en West 34th Street, ter hoogte van 10th en 12th Avenue.
  • Openingstijden:
    • van 1 december t/m 31 maart van 7.00 tot 19.00 uur
    • van 1 april t/m 31 mei van 7.00 tot 22.00 uur
    • van 1 juni t/m 30 september van 7.00 tot 23.00 uur
    • van 1 oktober t/m 30 november van 7.00 tot 22.00 uur
Erics Tip: High Line park in New York is wat mij betreft een uniek en geweldig park. Met schitterende uitkijkpunten, uniek zicht op de stad en een ‘urban’ natuur.
In de lente en zomer is het park op z’n best. In de winter zijn de meeste planten verdwenen, maar het blijft de moeite waard om het te bezoeken.

High Line Park in New York - Zomer High Line Park in New York - Uitzicht

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets