The Vessel in New York Tickets

Hudson Yards Vessel in New York

The Vessel in New York is een gebouw in Hudson Yards, gelegen aan High Line Park. Het bestaat volledig uit trappen en verbindende platforms en heeft een naar boven uitlopende half ovalen vorm. Het is lastig uit te leggen wat Vessel nou precies is. Het is misschien nog wel het beste te omschrijven als een combinatie van een gebouw, een kunstwerk en een monument. Hoe dan ook is het een echte eye catcher in Hudson Yards, gelegen aan het eind van High Line Park. Vessel is ontworpen door de Britse designer Thomas Heatherwick.

 

Vessel is tijdelijk gesloten ter voorbereiding op heropening later in 2024

De Vessel bezoeken

U kunt Vessel gratis bezoeken! Vanaf de begane grond krijgt u een goed beeld van het imposante bouwwerk. U hoeft niet te reserveren om Vessel te bezoeken. Eerst was het ook mogelijk om de 154 verschillende trappen op te lopen, maar dat is op dit moment gesloten vanwege meerdere zelfmoorden. Het is niet mogelijk om naar boven te gaan totdat er een oplossing is gevonden, dus voorlopig kunt u alleen de begane grond betreden.

Hudson Yards Vessel in New York binnenkant

Wat is de Vessel?

Vessel is een in het oog springend gebouw, samengesteld uit 154 trappen met in totaal maar liefst 2500 treden. Het is 15 verdiepingen hoog. De terugkerende vormen in de structuur doen een beetje denken aan de tekeningen van Escher. Al ziet iedereen iets anders in de ovale vorm, zoals een honingraat, bijenkorf, speeltoestel of mand.

Locatie van de Vessel

Vessel ligt in de nieuwste buurt van Manhattan: Hudson Yards. Om precies te zijn in ‘Public Square and Gardens at Hudson Yards’. Als u een wandeling maakt over de High Line, kunt u het zien liggen. Dit park is het middelpunt van het oostelijk deel van Hudson Yards, dat verder bestaat uit acht gebouwen met wisselende bestemming, zoals kantoor-, woon- en winkelruimtes en een cultureel instituut genaamd The Shed. Ook het gebouw 30 Hudson Yards met hierin het Edge Hudson Yards Observation Deck bevindt zich hier. Dit gedeelte van Hudson Yards ligt tussen 30th en 34th Streets en 10th en 11th Avenue.

Erics Tip: “Ik ben fan van de Vessel, het is absoluut een bezoek waard. Het neemt niet veel tijd in beslag, vijftien minuten is voor veel bezoekers waarschijnlijk voldoende. Het ligt vlakbij The High Line en het is goed te combineren met een bezoek aan andere plekken in Hudson Yards. Bezoekers die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten, kunnen ook de begane grond bezoeken.”

Hudson Yards Vessel in New York - Vessel Structuur Hudson Yards Vessel in New York - Uitzicht vanaf de Vessel

Vessel Tour

Als u de Vessel wilt bezoeken met een gids, kunt u deze tour naar de Vessel, Hudson Yards en High Line Park boeken. U betreedt de High Line en wandelt over de oude treinrails die omgebouwd zijn tot park. Aan het einde van de High Line komt u in bij Hudson Yards, waar ook de Vessel staat. Tijdens deze tour leert u alles over het gebied en hoe het is gebouwd.

Boek de Vessel, Hudson Yards en High Line Tour hier

Praktische Informatie

  • Locatie: De Vessel is gelegen bij Public Square and Gardens in Hudson Yards.
  • Openingstijden: Dagelijks geopend van 10.00 tot 20.00 uur. Op zondagen sluit de Vessel om 19.00 uur.

Wat is de Vessel in Hudson Yards?

Hudson Yards Vessel in New York, ook wel bekend als New York’s Staircase, is een gebouw in Hudson Yards vlakbij High Line Park. Zeker een bezoek waard! Lees hier waarom.

Is het nodig om tickets te kopen voor de Vessel in Hudson Yards?

Nee, u heeft geen tickets nodig om de Vessel te bezoeken. U kunt de begane grond gratis betreden.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets