Hudson Yards Vessel in New York

Hudson Yards Vessel in New York

Hudson Yards Vessel, ook wel bekend als New York’s Staircase, is een gebouw aan High Line Park dat volledig bestaat uit trappen en verbindende platforms. Het heeft een naar boven uitlopende half ovalen vorm. Het is lastig uit te leggen wat Vessel nou precies is. Het is misschien nog wel het beste te omschrijven als een combinatie van een gebouw, een kunstwerk en een monument. Hoe dan ook is het een echte eye catcher in Hudson Yards, gelegen aan het eind van High Line Park. Vessel is ontworpen door de Britse designer Thomas Heatherwick. U heeft een gratis ticket nodig voor toegang. Tickets kunt u online reserveren en er is ter plekke ook een beperkt aantal tickets beschikbaar.

Boek uw gratis Vessel tickets hier

Gebouw van trappen in New York

Vessel is een in het oog springend gebouw, samengesteld uit 154 trappen met in totaal maar liefst 2500 treden. Het is 15 verdiepingen hoog en een beklimming naar de top van de Vessel is daarmee een flinke aanslag op uw kuiten. Maar het beloofde uitzicht vanaf de 80 uitkijkplatforms is de klim zeker waard. De terugkerende vormen in de structuur doen een beetje denken aan de tekeningen van Escher. Al ziet iedereen iets anders in de ovale vorm, zoals een honingraat, bijenkorf, speeltoestel of mand.

Locatie van de Vessel

Vessel ligt in de nieuwste buurt van Manhattan: Hudson Yards. Om precies te zijn in ‘Public Square and Gardens at Hudson Yards’, een park vol planten en bomen. Als u een wandeling maakt over de High Line, kunt u het zien liggen. Dit park is het middelpunt van het oostelijk deel van Hudson Yards, dat verder bestaat uit acht gebouwen met wisselende bestemming, zoals kantoor-, woon- en winkelruimtes en een cultureel instituut genaamd The Shed. Ook het gebouw 30 Hudson Yards met hierin het Edge Hudson Yards Observation Deck bevindt zich hier. Dit gedeelte van Hudson Yards ligt tussen 30th en 34th Streets en 10th en 11th Avenue.

Eric’s Tip: Ik ben fan van de Vessel, het is absoluut een bezoek waard. Het neemt niet veel tijd in beslag, voor veel bezoekers is een half uur waarschijnlijk voldoende. Het ligt vlakbij The High Line en het is goed te combineren met een bezoek aan andere plekken in Hudson Yards. Voor bezoekers die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten is er een lift aanwezig. En zorg ervoor dat u de camera goed vasthoudt als u hem over de reling houdt voor een selfie!

Hudson Yards Vessel in New York - Vessel Structuur Hudson Yards Vessel in New York - Uitzicht vanaf de Vessel

Vessel Tour

Als bovenstaande tickets zijn uitverkocht of als u de Vessel wilt bezoeken met een gids, kunt u deze tour naar de Vessel, Hudson Yards en High Line Park boeken. De tour start in de buurt van Chelsea Market. Hier betreedt u de High Line en wandelt u over de oude treinrails die omgebouwd zijn tot park. Aan het einde van de High Line komt u in bij Hudson Yards, waar ook de Vessel staat. U beklimt dit indrukwekkende bouwwerk met een uniek uitzicht over de stad.

Boek de Vessel, Hudson Yards en High Line Tour hier

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets