The Vessel in New York Tickets

Koop tickets nu
Hudson Yards Vessel in New York

The Vessel in New York is een gebouw in Hudson Yards, gelegen aan High Line Park. Het bestaat volledig uit trappen en verbindende platforms en heeft een naar boven uitlopende half ovalen vorm. Het is lastig uit te leggen wat Vessel nou precies is. Het is misschien nog wel het beste te omschrijven als een combinatie van een gebouw, een kunstwerk en een monument. Hoe dan ook is het een echte eye catcher in Hudson Yards, gelegen aan het eind van High Line Park. Vessel is ontworpen door de Britse designer Thomas Heatherwick.

Boek uw Vessel Flex tickets hier

The Vessel is tijdelijk gesloten, maar u kunt nog steeds gratis de begane grond betreden

Vessel tickets kopen

Om de Vessel te bezoeken heeft u een ticket nodig. Voor uw vertrek kunt u de tickets hier bestellen. Er zijn verschillende soorten tickets. Wanneer u voor het flex ticket gaat, bent u helemaal flexibel. Van tevoren kunt u bepalen welke dag u de Vessel wilt bezoeken, ter plekke kunt u bepalen welke tijd u het gebouw in wilt gaan. Let op: sommige tickets hebben een tijdslot van een uur waarop u naar binnen kunt gaan, waarna u zo lang kunt blijven als u wilt. Wegens veiligheidsmaatregelen is het niet mogelijk om alleen de Vessel te betreden. U moet altijd met minimaal twee personen naar binnen gaan, en twee of meer kaartjes kopen.

Koop uw flexibele Vessel tickets hier

Wat is de Vessel?

Vessel is een in het oog springend gebouw, samengesteld uit 154 trappen met in totaal maar liefst 2500 treden. Het is 15 verdiepingen hoog en een beklimming naar de top van de Vessel is daarmee een flinke aanslag op uw kuiten. Maar het beloofde uitzicht vanaf de 80 uitkijkplatforms is de klim zeker waard. De terugkerende vormen in de structuur doen een beetje denken aan de tekeningen van Escher. Al ziet iedereen iets anders in de ovale vorm, zoals een honingraat, bijenkorf, speeltoestel of mand.

Locatie van de Vessel

Vessel ligt in de nieuwste buurt van Manhattan: Hudson Yards. Om precies te zijn in ‘Public Square and Gardens at Hudson Yards’, een park vol planten en bomen. Als u een wandeling maakt over de High Line, kunt u het zien liggen. Dit park is het middelpunt van het oostelijk deel van Hudson Yards, dat verder bestaat uit acht gebouwen met wisselende bestemming, zoals kantoor-, woon- en winkelruimtes en een cultureel instituut genaamd The Shed. Ook het gebouw 30 Hudson Yards met hierin het Edge Hudson Yards Observation Deck bevindt zich hier. Dit gedeelte van Hudson Yards ligt tussen 30th en 34th Streets en 10th en 11th Avenue.

Erics Tip: Ik ben fan van de Vessel, het is absoluut een bezoek waard. Het neemt niet veel tijd in beslag, voor veel bezoekers is een half uur waarschijnlijk voldoende. Het ligt vlakbij The High Line en het is goed te combineren met een bezoek aan andere plekken in Hudson Yards. Voor bezoekers die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten is er een lift aanwezig. En zorg ervoor dat u de camera goed vasthoudt als u hem over de reling houdt voor een selfie!

Hudson Yards Vessel in New York - Vessel Structuur Hudson Yards Vessel in New York - Uitzicht vanaf de Vessel

Vessel Tour

Als bovenstaande tickets zijn uitverkocht of als u de Vessel wilt bezoeken met een gids, kunt u deze tour naar de Vessel, Hudson Yards en High Line Park boeken. De tour start in de buurt van Chelsea Market. Hier betreedt u de High Line en wandelt u over de oude treinrails die omgebouwd zijn tot park. Aan het einde van de High Line komt u in bij Hudson Yards, waar ook de Vessel staat. U beklimt dit indrukwekkende bouwwerk met een uniek uitzicht over de stad.

Boek de Vessel, Hudson Yards en High Line Tour hier

Praktische Informatie

  • Locatie: De Vessel is gelegen bij Public Square and Gardens in Hudson Yards.
  • Openingstijden: Dagelijks geopend van 10.00 tot 21.00 uur. ‘s Winters sluit de Vessel om 19.00 uur.

Wat is de Vessel in Hudson Yards?

Hudson Yards Vessel in New York, ook wel bekend als New York’s Staircase, is een gebouw in Hudson Yards vlakbij High Line Park. Zeker een bezoek waard! Lees hier waarom.

Is het nodig om tickets te kopen voor de Vessel in Hudson Yards?

Ja, u heeft een ticket nodig voor de Vessel. Er zijn verschillende mogelijkheden om aan tickets te komen, maar ik raad aan om vooraf te boeken aangezien er maar beperkt plek is.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief