Menu
Stuur een Whatsappje naar +316 888 00 666
2.2m
Little Italy in New York

Little Italy in New York

Little italy in new york

Litte Italy wordt de laatste jaren stukje bij beetje overgenomen door Chinatown, dat juist aan het uitbreiden is. Verder vermindert de Italiaanse invloed ook omdat de oorspronkelijke bewoners verhuizen naar andere Italiaanse wijken. Een beetje zoals de echte Amsterdammers al lang in Purmerend en Almere wonen. Gelukkig klopt het hart van Little Italy nog steeds, als u de tijd neemt om het te ervaren door langzaam door de straten te slenteren.

Italiaanse Winkels en Restaurants

Little Italy ligt zo’n beetje tussen SoHo en Chinatown in. New Yorkers houden ervan om gebieden leuke namen te geven (ik heb me wel eens laten vertellen dat vooral de makelaars hier goed in zijn, omdat een buurt dan ineens sjieker/hipper klinkt) en zo heet het bovenste gedeelte van Little Italy NoLita; North Little Italy. De echte Italiaanse winkels en restaurants heb je nog op Grand en Mulberry Street. Echt goedkoop is het meestal niet, maar de kwaliteit is over het algemeen wel redelijk.

Eten en drinken in Little Italy

Een mooie maffiatent is Umberto’s Clam House op 132 Mulberry Street. Op hun oude adres, 2 blocks verder, werd in 1972 de mobster Joe Gallo doodgeschoten, terwijl hij lekker van z’n visje liep te smullen. Dat zal u hoogstwaarschijnlijk niet overkomen; het is een hele veilige wijk geworden, bijna een beetje saai zelfs. Ga naar de Mulberry Street Bar op 176 Mulberry Street. Het ziet er een beetje maffioos uit, maar daar bent u tenslotte naar op zoek in Little Italy. The Soprano’s maakten ook gebruik van deze tent.

Erics Tip: Als u de buurt beter wilt leren kennen, probeer dan een begeleide wandeltocht. Deze gaat ook door SoHo en Chinatown en geeft een heel goed beeld van het gebied. De lokale gids zal u alles kunnen vertellen over de geschiedenis van deze wijken. Deze tour start bij Spring Street in SoHo en gaat dan naar Little Italy en Chinatown. Boek uw tickets hier.

Little Italy in NYC - Mullberry Street Little Italy in NYC - Street Art

Erics New York Download de gratis app in de App Store
App store Google play
Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets