The Metropolitan Museum of Art in New York

Koop tickets nu
The Metropolitan Museum of Art in New York

The Metropolitan Museum of Art in New York, ook wel The Met, is het grootste museum in New York City. Zoals Frankrijk het Louvre heeft, St. Petersburg de Hermitage en Amsterdam het Rijksmuseum, zo heeft New York The Met. Het Metropolitan Museum of Art is gehuisvest in een majestueus gebouw (wie kent niet de beroemde trappen) en heeft een zeer brede collectie die 5000 jaar menselijke creativiteit vertegenwoordigt.

Koop uw The Metropolitan Museum of Art tickets met rondleiding hier

Interessante exposities bij The Met Museum

The Met heeft veel moois te bieden. Zoveel, dat het aan te raden is om vooraf een lijstje te maken van wat u wilt zien. Het museum is zo groot dat doelloos rondlopen hier weinig zin heeft. U komt al binnen in de indrukwekkende centrale hal van het museum, the Great Hall. Ik kan ook iedereen, zelfs niet-kunstliefhebbers als ik, aanraden om de afdeling Egyptian Art (Gallery 100-138) te bezoeken. Hier is zelfs een Egyptische tempel te bewonderen.

The Charles Engelhard Court in de American Wing is met zijn glazen plafond en wensfontein ook de moeite waard om doorheen te lopen. Daarnaast is de afdeling met werken van Nederlandse schilders uit de Gouden Eeuw, van onder meer Rembrandt, Hals en Vermeer, bijzonder om te bezoeken. En ik loop zelf ook graag even langs de Arms and Armor-expositie op de begane grond, waar indrukwekkende zwaarden en andere historische wapens tentoongesteld worden.

The Metropolitan Museum of Art in New York Temple of Dendur The Metropolitan Museum of Art in New York Armor Exhibition

Rembrandt en Van Gogh in The Met

Uiteraard zijn ook de Nederlandse schilders vertegenwoordigd in The Metropolitan Museum of Art. Zo zijn er verschillende bekende werken van Rembrandt en Van Gogh te bewonderen in het museum. Naast hun zelfportretten kunt u hier o.a. Van Goghs ‘Wheat Field with Cypresses’ (Korenveld met cipressen) en ‘Irises’ (De Irissen) vinden en ‘Aristotle with a Bust of Homer’ (Aristoteles bij de buste van Homerus) van Rembrandt van Rijn. Er is zelfs een speciale tentoonstelling met Nederlandse meesterwerken. In Praise of Painting: Dutch Masterpieces at The Met toont schilderijen van o.a. Franks Hals, Jan Steen en Johannes Vermeer. Deze tentoonstelling kunt u vinden in Galleries 964–965.

Erics bezoek in 90 minuten

Wilt u The Met bezoeken, maar hier geen halve dag (of langer) aan besteden? Voor een bezoek van ongeveer anderhalf uur langs enkele highlights van het museum raad ik u aan om vanuit The Great Hall eerst naar de afdeling Egyptian Art lopen, met aan het eind van de vleugel The Temple of Dendur. Loop vervolgens via de American Wing naar de tweede verdieping, waar u verschillende bekende schilderijen kunt bekijken bij de afdeling European Paintings 1250-1800. Sluit uw bezoek af met een drankje op mijn favoriete plek in het museum: het dakterras (geopend van mei tot oktober).

The Metropolitan Museum of Art in New York - Gebouw

Hoe bezoekt u The Metropolitan

The Metropolitan Museum of Art is een gigantisch museum. Probeer dan ook niet om alles te zien, want dan heeft u meerdere dagen nodig. Ik raad u aan om van tevoren een aantal highlights te kiezen en die op uw gemak te bekijken. Ook is het slim om uw bezoek vroeg op de dag te plannen. The Met ontvangt meer dan zes miljoen bezoekers per jaar en is dan ook altijd druk, maar in de ochtend net na openingstijd is het relatief rustig.

The Met Museum ligt aan Museum Mile, een straat aan de oostkant van Central Park met meerdere musea bij elkaar. Het Guggenheim bevindt zich hier ook, dus wie een dag vol kunst wil plannen, kan de twee musea combineren. The Met heeft ook nog een andere locatie: The Met Cloisters. Met uw ticket voor The Met krijgt u tevens toegang tot dit andere museum.

Erics Tip: The Met heeft echt voor iedereen iets te bieden: voorwerpen uit het oude Egypte, pantsers uit de Europese Middeleeuwen, mode, fotografie, hedendaagse kunst en natuurlijk de trappen uit de serie Gossip Girl. Zelfs als u geen ‘museumtype’ bent, heeft The Met ongetwijfeld iets dat u aanspreekt.

The Metropolitan Museum of Art in New York American Wing The Metropolitan Museum of Art in New York Medieval Art

Praktische Informatie

Grote rugzakken mogen niet mee het met museum in, deze moeten worden achtergelaten bij de garderobe. Een kleine rugzak mag wel mee naar binnen, mits aan de voor- of zijkant gedragen. Het is toegestaan om te fotograferen voor persoonlijk gebruik, maar flitsen, filmen en het gebruik van een selfiestick is verboden.

  • Openingstijden:
    • zondag – donderdag: 10.00 – 17.00 uur
    • vrijdag – zaterdag: 10.00 – 21.00 uur
  • Locatie: 1000 Fifth Avenue (bij 82nd Street). Om er te komen kunt u de groene metrolijnen 4, 5 en 6 of de gele lijn Q naar 86 St. nemen. Vanaf daar kunt u lopen naar het museum, ongeveer 10-15 minuten, of overstappen op bus M86 naar Fifth Avenue. Overstappen van de metro op de bus is gratis, dus u betaalt niks extra’s voor het gebruik van de bus.
  • Sinds 2019 geldt de ‘pay as you wish’ prijs voor niet-New Yorkers niet meer, iedere bezoeker moet een ticket kopen.

Tickets kopen voor The Met

Koop uw tickets online, zodat u sneller binnen bent dan wanneer u ter plaatse nog kaartjes zou moeten kopen. Toegang tot The Met is niet inbegrepen in de voordeelpassen.

Koop uw The Metropolitan Museum of Art tickets met rondleiding hier

Naast The Metropolitan Museum of Art zijn er nog vele andere top New York musea te bezoeken.

The Metropolitan Museum of Art in New York Exhibition The Metropolitan Museum of Art in New York Temple of Dendur Front

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief