The Metropolitan Museum of Art in New York

Koop tickets nu
The Metropolitan Museum of Art in New York

The Metropolitan Museum of Art in New York, ook wel The Met, is het grootste museum van New York. Zoals Frankrijk het Louvre heeft, St. Petersburg de Hermitage en Amsterdam het Rijksmuseum, zo heeft New York The Met. Metropolitan Museum of Art heeft een hele brede collectie. Van scherven uit het oude Egypte, harnassen uit de riddertijd in Europa, mode, fotografie tot en met hele moderne kunst: voor iedereen is er wat te beleven.

Boek tickets voor The Metropolitan Museum of Art hier

Wat is er te zien in The Metropolitan in 1,5 uur?

Eigenlijk zou u een paar dagen moeten uittrekken om recht te doen aan de fantastische collectie. Het Met heeft twee miljoen kunststukken van 400 gallery’s over de hele wereld met een tijdspanne van 5.000 jaar. Heeft u niet zoveel tijd, dan is het aan te raden om tijdens het wachten in de rij voor de cloakroom alvast in de gratis folder te bekijken wat u wilt gaan bezichtigen. We houden voor het gemak de nummers en de omschrijving uit de folder aan.

The Metropolitan Museum of Art in New York - Van Gogh Metropolitan Museum in New York - Afdeling Egypte

Als u zelf het museum wilt ontdekken, zou u als eerst de oude European Paintings uit de Gouden Eeuw kunnen gaan bekijken in de zalen 600-632 op de 2nd floor. Hier hangen veel Nederlandse meesters als Rembrandt, Van Ruysdael en Hobbema. Een heel bijzondere collectie.

Daarna kunt u door een ingewikkelde gang doorsteken naar de South side, naar de zalen 800-830, 19th- and Early 20th- Century European Paitings and Sculpture. Hier hangen onder meer een paar schitterende Van Gogh’s die u echt niet mag missen. Verder erg mooie schilderijen van Matisse en Degas.

Vervolgens loopt u door naar zaal 917, Modern and Contemporary Art. Moderne, verrassende kunst, een zeer gevarieerde, prikkelende collectie. U komt vanzelf uit bij een trap die u naar de 1st floor leidt waar het nog even door gaat en waar u onder meer hele mooi Edward Hoppers tegenkomt.

Nu heeft u wel een een drankje verdiend! Van mei t/m oktober gaat u naar het Roof Garden Cafe op de vijfde verdieping. Soms met live jazz, kijk daarvoor op de website.

Exclusieve VIP Tour Voor Openingstijd

Exclusief! Bezoek het museum als een vip, voordat de deuren opengaan voor het publiek en de menigte binnen rondloopt. Met de EmptyMet Tour wordt u vroeg in de morgen meegenomen door een gids, in een kleine groep, om verschillende hoogtepunten te zien. U krijgt de kans om The Met op een unieke manier te ontdekken.

Boek uw tickets voor de EmptyMet Tour hier

The Metropolitan Museum of Art in New York - EmptyMet Tour Metropolitan Museum in New York - Moderne Kunst

Praktische Informatie

  • Openingstijden:
    • zondag – donderdag 9.30 – 17.30 uur
    • vrijdag en zaterdag 10.00 – 21.00 uur
  • Locatie: 1000 Fifth Avenue (bij 82nd Street). Om er te komen kunt u de groene metrolijnen 4, 5 en 6 of de gele lijn Q naar 86 St. nemen. Vanaf daar kunt u lopen naar het museum, ongeveer 10-15 minuten, of overstappen op bus M86 naar Fifth Avenue. Overstappen van de metro op de bus is gratis, dus u betaalt niks extra’s voor het gebruik van de bus.
  • Vanaf 1 maart geldt de ‘pay as you wish’ prijs voor niet-New Yorkers niet meer, iedere bezoeker moet een ticket kopen.

Koop hier tickets voor Metropolitan Museum of Art

Erics Tip: The Metropolitan Museum of Art heeft nog twee andere vestigingen, namelijk The Met Breuer en The Met Cloisters. The Met Breuer is een museum voor moderne en hedendaagse kunst, op loopafstand van The Met. The Met Cloisters is gebouwd in de stijl van een Middeleeuws Europees klooster en ligt in de noordelijke punt van Manhattan. Met uw tickets voor The Met krijgt u tevens toegang tot deze twee musea. De tickets zijn voor drie aaneengesloten dagen geldig, dus plan uw tijd zorgvuldig!

Metropolitan Museum in New York - Beeldhouwwerk The Metropolitan Museum in New York - Rooftop Garden

Misschien vindt u dit ook interessant:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets