The Met Cloisters in New York

The Met Cloisters in New York

The Met Cloisters in New York is een museum in de stijl van een Middeleeuws Europees klooster, omringd door mooie tuinen. Het is onderdeel van het bekende Metropolitan Museum of Art dat te vinden is aan de Museum Mile in Manhattan. Alleen al het bijzondere gebouw waarin The Met Cloisters is gehuisvest maakt het de moeite waard om een keer te bezoeken. Heeft u de bekende bezienswaardigheden van New York allemaal al gezien of bent u een groot museumliefhebber? Breng dan zeker een bezoek aan dit museum in het meest noordelijke puntje van Manhattan.

Koop hier uw tickets voor The Met, inclusief toegang tot The Met Cloisters op dezelfde dag

The Met Cloisters collectie

Het museum richt zich op Middeleeuwse kunst en architectuur uit Europa. De collectie bestaat uit zo’n 5000 kunstwerken. U ziet er beeldhouwkunst, glas in lood, wandtapijten en nog veel meer, voornamelijk uit de periode van de twaalfde tot en met vijftiende eeuw. De collectie was eigendom van John D. Rockefeller Jr, die ook de grond heeft gekocht waar het museum later op is gebouwd. Het museum is niet heel groot, zelfs als u rustig de tijd neemt om alles te bekijken, bent u er waarschijnlijk in zo’n anderhalf uur doorheen.

Erics Tip: Een van de hoogtepunten van het museum zijn de tuinen eromheen, die net als het park waar het middenin ligt vol staan met bomen. Het is dan ook het leukst om uw bezoek te plannen in de periode dat de bomen groen zijn. Dit zijn ook de maanden waarin het museumcafé open is (april-oktober).

The Met Cloisters in New York - Middeleeuwse kunst The Met Cloisters in New York - Tapijtwerk

Middeleeuws klooster

Het gebouw waarin deze dependance van The Met zich bevindt is indrukwekkend. Het lijkt al honderden jaren op deze plek te staan, maar schijnt bedriegt. Het klooster is namelijk niet als zodanig gebouwd, maar is samengesteld uit onderdelen van verschillende Europese kloosters. In de jaren dertig van de vorige eeuw werd het gebouw geconstrueerd en in gebruik genomen als museum. Het wordt omringd door een stuk land dat bestaat uit gereconstrueerde Middeleeuwse tuinen.

The Met Cloisters in New York - Tuin The Met Cloisters in New York - Architectuur

Erics Tip: Het is niet mogelijk om losse tickets te kopen voor dit museum, de entree is inbegrepen bij tickets voor The Met. Houd er wel rekening mee dat de reistijd naar The Met Cloisters vrij lang is en het dus lastig is om allebei de musea (uitgebreid) te bekijken op één dag.

Praktische info

  • Openingstijden:
    • Het museum is open van donderdag t/m dinsdag
    • Gesloten op woensdagen
    • Gesloten op Thanksgiving, Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag
  • Locatie: 99 Margaret Corbin Drive, Fort Tryon Park
  • Bereikbaarheid: The Met Cloisters ligt in het Fort Tryon Park, op zo’n 30 minuten met de metro van Midtown Manhattan. Metrolijn A brengt u direct van Times Square naar het museum.

Koop hier uw tickets voor The Met, inclusief toegang tot The Met Cloisters op dezelfde dag

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief