Chelsea in New York

Chelsea in New York

Chelsea in New York is een levendige wijk in Manhattan. Deze wijk staat bekend om de vele kunstgalerieën, musea, High Line Park en de hoogste acceptatie van de LGBTQ+ gemeenschap in New York. Door de vele restaurants en barren, kent Chelsea een bruisend uitgaansleven. Het gebied spant van de Hudson rivier tot 6th Avenue en vanaf 14th Street in het zuiden tot aan Hudson Yards in het noorden.

Geschiedenis van Chelsea in New York

Chelsea is een van de oudste wijken in New York die haar oorspronkelijke naam heeft behouden. In de 18e eeuw werden tien blokken door Engelsman Thomas Clarke gekocht. De wijk kreeg haar artistieke tinten door het theaterdistrict dat er werd opgebouwd. Door de aanleg van de spoorlijn, die we nu kennen als High Line Park, werden er veel pakhuizen, herenhuizen en ander industrie in de wijk gebouwd. Dit is nog steeds terug te vinden in de architectuur in dit deel van Manhattan.

Sfeer in Chelsea

In Chelsea wonen veel locals, waardoor het extra leuk is om deze wijk te ontdekken. Naast de vele barren, restaurants en koffietentjes, vindt u hier ook veel kunstgalerieën. Velen van deze kunt u gratis bezoeken. Daarnaast staat Chelsea bekend als de wijk van New York met hoogste acceptatie van de LGBTQ+ gemeenschap. In 1969 waren er veel demonstraties voor de acceptatie van homoseksualiteit in de stad, met name in Greenwich Village. Door de groter wordende acceptatie wilden veel LGBTQ+ mensen in Greenwich Village wonen, echter waren de prijzen van de woningen zeer hoog. Chelsea was een voordelige optie waar iedereen warm werd ontvangen. Dit is tot vandaag de dag terug te zien: in de wijk zijn veel gay bars te vinden en ook ziet u veel regenboogvlaggen terug.

Erics Tip: Chelsea is een fijne wijk om doorheen te wandelen. U kunt de buurt verkennen door de ‘High Line Park – Hudson Yards’ wandelroute te doen. Deze route is te vinden in mijn Eric’s New York App, als u ‘wandelroutes’ selecteert.

Chelsea in New York - gebouwen Chelsea in New York Chelsea Market

Eten in Chelsea

Veel restaurants hebben zich gevestigd in Chelsea, waardoor er een ruime keuze is. Dit zijn vaak kleine ketens die u niet snel ergens anders in de stad terugvindt. Tijdens uw verblijf in New York kunt u een bezoek brengen aan Chelsea Market op 9th Avenue. Dit is een voormalig industrieel pand, wat is omgetoverd in een overdekte markt. Hier kunt u boodschappen doen, maar ook heerlijk eten bij de vele restaurants. Daarnaast kunt u terecht bij de winkels in Chelsea Market waar onder andere keukengerei, kleding en boeken worden verkocht.

Erics Tip: Ik raad u aan om Chelsea Market op een doordeweekse dag te bezoeken; in de weekenden is het hier erg druk. Het is de perfecte plek om te lunchen. Er zijn veel opties om uit te kiezen, dus voor ieder wat wils!

Voor de mensen die de film Men in Black hebben gezien, hebben dit iconische restaurant in de film voorbij zien komen. The Empire Diner is een luxe retro diner aan 10th Avenue dat Amerikaanse gerechten serveert. Het is een ware beleving om hier te gaan eten.

Bezienswaardigheden in Chelsea

Een bezoek aan Chelsea mag niet ontbreken tijdens uw reis naar New York. De wijk heeft verschillende bezienswaardigheden en het is perfecte plek om een dag door te brengen.

High Line Park

High Line Park is een van de bekendste plekken in Chelsea. Het is een park op verhoogd treinrails en loopt midden door Manhattan. Het is een fijne plek om overheen te wandelen en ook heeft u er een geweldig uitzicht over de stad. De High Line loopt van Meatpacking District, door Chelsea, naar Hudson Yards.

Chelsea in New York - High Line Park Chelsea in New York - High Line

Hudson Yards

Hudson Yards in New York is een van de nieuwste wijken en ligt ten noorden van Chelsea. Hier vindt u onder andere de Vessel en Edge Observation Deck. Wanneer u Edge bezoekt kunt u de stad vanaf 335 meter hoogte bewonderen. Houd u het liever wat dichter bij de grond? Dan is The Shops & Restaurants at Hudson Yards wat voor u. Deze shoppingmall bestaat uit zeven verdiepingen vol winkels en restaurants.

Little Island

Aan de rand van Chelsea vindt u Little Island. Dit is een uniek park op het water. Met palen in de Hudson Rivier is Pier 55 verbouwd tot een groene oase. U kunt het park bezoeken via een van de twee loopbruggen, beide gelegen aan de Hudson River Greenway. Op Little Island kunt u genieten van een picknick in de zon, op een van de grasvelden.

Chelsea Flea Market

In het weekend kunt u rondstruinen over Chelsea Flea Market. Deze vlooienmarkt is gericht op unieke en hoogwaardige vintage items, die tegen goede prijzen worden aangeboden. De markt vindt plaats op een parkeerterrein waar u omringd wordt door de wolkenkrabbers van Manhattan. Ook zijn er eetkraampjes aanwezig, waar u iets te eten of drinken kunt halen.

Chelsea in New York - Little Island Chelsea in New York - Chelsea Flea Market

Rubin Museum of Art

Tijdens uw trip naar New York kunt u in de cultuur van de Himalaya duiken. Het Rubin Museum of Art vertoont een diversiteit aan kunst afkomstig uit het hooggebergte. Het museum bestaat uit zes verdiepingen en heeft ook een café, waar u letterlijk de smaak van de Himalaya kunt proeven.

Hotels in Chelsea

Er zijn verschillende hotels in Chelsea te vinden. Het is een fijne wijk om te verblijven, er zijn niet veel hotels waardoor er ook niet veel toeristen zullen zijn. Ook kunt u gemakkelijk de rest van de stad ontdekken. Vlak bij de High Line vindt u High Line Hotel, waardoor u uw dag kunt beginnen met een korte wandeling door het park. Andere fijne hotels zijn Leo House en Maritime Hotel.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief