New York Pizza Tour naar Brooklyn en Coney Island

Bestel hier uw tickets

New York Pizza Tour naar Brooklyn en Coney Island

De New York Pizza Tour naar Brooklyn en Coney Island kon natuurlijk niet ontbreken op deze website. Maar: verheugt u zich vooral op bérgen bijzondere, exclusieve pizza’s in alle smaken en vormen, dan is dit niet de tocht voor u. Toch is deze vierenhalf-uur-durende tour een echte aanrader. Zie het niet als een pizzatour die toevallig door Brooklyn en Coney Island gaat, maar als een Brooklyn- en Coney Island-tour waarbij u toevallig enorm lekkere stukken pizza te eten krijgt.

Net als in de film

De tour start op Union Square, dus lekker centraal, vanwaar u met een bus – óver de Manhattan Bridge – meteen richting Brooklyn vertrekt. Ik had zelf een hele enthousiaste gids, en omdat de tour georganiseerd wordt door een familiebedrijfje is de kans groot dat u dezelfde heeft, of iemand die net zo leuk is, en net zoveel over Brooklyn weet. Aan het einde van de rit weet u precies wie wáár woont, en heeft u beroemde filmlocaties met eigen ogen bewonderd. Het leuke is: zodra de bus langs een filmlocatie rijdt, wordt ín de bus tegelijkertijd de scène afgespeeld die er is opgenomen. Als er tijd is, zult u als eerste stoppen bij Brooklyn Bridge Park. Het uitzicht dat u dan heeft over de skyline van Manhattan is om stil van te worden, zoals u in onderstaande foto kunt zien.

New York Pizza Tour naar Brooklyn en Coney Island - Brooklyn Bridge ParkPizza Tour in NYC - Hans en grietje huis

De rij omzeilen bij Grimaldi’s

Op loopafstand van Brooklyn Bridge Park ligt Grimaldi’s. Voor de deur van Grimaldi’s staan standaard dikke rijen. Misschien heeft het er iets mee te maken dat het Michelle Obama’s favoriet is, maar eigenlijk wordt deze zaak sowieso alom als een van de beste pizza’s in New York beschouwd. Met deze tour heeft u het privilege om zó door te lopen naar de voor uw groep gedekte tafel. Grimaldi’s staat bekend om z’n steenovenpizza’s met verse mozzarella en heerlijke saus. Ieder krijgt twee slices van hun standaardpizza en frisdrank is bij de prijs inbegrepen.

Pizza Tour in Brooklyn and Coney Island Oven

Met volle maag door Brooklyn

Vervolgens wordt u met een volle maag door de mooiste wijken van Brooklyn gereden. U zult merken dat het al snel wat minder ‘stads’ wordt, wanneer u langs de opvallende, vrijstaande panden rijdt. En dan is het tijd voor de volgende pizzapauze: L&B Spumoni Gardens. Omdat deze zaak zo ver weg in Brooklyn is, komen er in principe alleen locals. Zonde, want deze pizza’s zijn echt een vermelding waard. De bodem en korst zijn een stuk dikker hier, maar het meest bijzondere is nog wel dat de kaas ónder de tomatensaus verstopt zit. Erg lekker! Ook hier krijgt u weer twee slices en een non-alcoholisch drankje.

Pizza Tour in Brooklyn and Coney Island Slice

Coney Island: de pepperoni op de pizza

Voldaan mag u weer even uitbuiken in de bus, die u nu rechtstreeks naar Coney Island rijdt. En dit is naar mijn idee echt de kers op de taart. Of, liever gezegd, de pepperoni op de pizza! Normaal kost het u namelijk al gauw zo’n tweeënhalf tot drie uur om heen en terug naar Coney Island te gaan. Nu bent u er zomaar. De gids neemt u mee voor een wandeling over de boardwalk en laat u de wereldberoemde Nathan’s Hot Dogs en het Luna Park zien.

Pizza Tour in Brooklyn and Coney Island Coney Island Boardwalk

Tevreden terug

Smaken ze naar meer, of wilt u nog een attractie pakken of nog wat langer uitwaaien op de boulevard? Dan heeft u de vrijheid om de tour op Coney Island te eindigen en zelfstandig terug te gaan. De gids legt u met liefde uit hoe u het beste kunt reizen. Kiest u ervoor om gewoon met de bus mee terug te gaan, dan bent u in ongeveer een halfuur weer terug op het startpunt; Union Square. Mét een heel ander New York in uw herinnering, mooie foto’s op uw geheugenkaart en een enorm tevreden maag! Deze tour is misschien niet de goedkoopste, maar zo’n complete, vierenhalf-uur-durende tour door Brooklyn is het geld echt waard. Vooral met zo’n efficiënt bezoek aan Coney Island en niet te vergeten: mét overheerlijke pizza op het menu!

Praktische Informatie

Na uw aankoop ontvangt u een voucher, waarop alle informatie staat. U hoeft deze voucher niet af te drukken.

  • Duur: 4.5 uur
  • Vertrekpunt: Union Square
  • Vertrektijd: 11.00 uur

 

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets