Weekend deal: tot 50% extra korting op de Flex en Day Pass! Gebruik de kortingscode!
Klik en bestel vandaag de New York Flex Pass hier!
Klik en bestel vandaag de New York Day Pass hier!

Menu
Coney Island in New York

Coney Island in New York

Koop tickets nu
Coney Island in New York

Coney Island in New York is een kleurrijk schiereiland in Zuid-West Brooklyn met 60.000 inwoners. Het heeft een breed strand en er hangt een kermisachtige sfeer, die al voelbaar is sinds Coney Island halverwege de twintigste eeuw bekender raakte.

Coney Island en Brooklyn Tour

Het is een uitstekende plek om ‘s zomers de drukkende hitte van de binnenstad te ontwijken. Stranden, boulevards en achtbanen; dat zijn de drie elementen die pleziereiland Coney Island typeren. Als u Brooklyn en Coney Island wilt verkennen, terwijl u geniet van het bezoeken van een aantal geweldige pizzeria’s, dan raad ik de Brooklyn en Coney Island Pizza tour aan. Dit is ideaal als u het strand van Coney Island wilt bezoeken, zonder het gedoe van er met de metro naartoe te reizen (dit duurt ongeveer een uur!).

Achtbanen en attracties in Luna Park

Ooit was Coney Island een plek waar de minder bedeelden kwamen om stoom af te blazen, nu is het als een grote kermis voor een gemengd publiek. Veel van de kleinere familiebedrijfjes en pretparken zijn gesneuveld tijdens de grootscheepse renovatie van Coney Island, enkele jaren geleden. Maar gelukkig wisten iconische attracties zoals het 46-meter-hoge reuzenrad Wonder Wheel, de 87 jaar oude houten achtbaan Cyclone, Nathan’s beroemde hotdogstand en een boulevard vol kitscherige winkeltjes het hoofd boven water te houden. Ook al heeft het beroemde pretpark Luna Park zijn oorspronkelijke naam behouden, het is wel volledig gerenoveerd. Het park zelf is gratis te bezoeken voor iedereen, maar u heeft een ticket nodig om toegang te krijgen tot de attracties.

Koop uw tickets voor Luna Park hier

New York Aquarium

Het enige aquarium van New York bevindt zich in Coney Island. In het aquarium ziet u onder andere pinguïns, zeeleeuwen, walrussen, haaien en otters. Er is een Aquatheater waar zeeleeuwen en hun trainers optreden en er is een 4D-theater waar u 3D-films kunt zien met extra zintuiglijke effecten. Het New York Aquarium is niet erg groot, maar leuk om te bezoeken met kinderen na een dag op het strand van Coney Island.

Lees meer over het New York Aquarium hier

Coney Island Amphitheater

Coney Island Amphitheater, gelegen aan de Coney Island Boardwalk, is een deels overdekt theater waar u allerlei bands en artiesten kunt zien optreden. Dit is vooral leuk in de zomer, maar er zijn het hele jaar door optredens. U kunt de Coney Island Amphitheater concertagenda hier bekijken.

Coney Island in New York - Reuzenrad Coney Island in New York - Strand

Zeemeerminnenparade

Coney Island heeft al sinds 1983 een opmerkelijke traditie om de zomer in te luiden, in de vorm van de jaarlijks terugkerende Mermaid Parade. Oftewel: de zeemeerminnenparade. Wat u zich daarbij voor moet stellen? Precies dat: een parade met duizenden mensen verkleed als zeemeermin of als ander wezen uit de zee, met twee beroemdheden die tot zeemeermankoning en zeemeerminkoningin worden gekroond. De parade is een echte familieaangelegenheid, maar juist daarom is het misschien goed om te weten dat, aangezien het in New York legaal is om topless rond te lopen, er ook aardig wat bloot voorbij komt. De Mermaid Parade vindt ieder jaar plaats rond de eerste dag van de zomer.

Brighton Beach

Grenzend aan Coney Island vindt u Brighton Beach. Op dit unieke stukje grond nemen Oost-Europese talen het min of meer over van het Engels. Het is dan ook geen toeval dat de bijnaam van dit gebied ‘Little Russia’ luidt. Of soms wordt het nog ‘Little Odessa’ genoemd, naar de Oekraïense stad waar veel Brighton Beachers in de jaren veertig en vijftig vandaan kwamen. Door de grote Oost-Europese populatie waant u zich bijna even buiten New York. Dat zal ongetwijfeld bijdragen aan het feit dat de New Yorkers hier zelf graag vakantie vieren – samen met het fijne strand, natuurlijk. De Oost-Europese invloeden zijn onder meer zichtbaar in de horeca. Zo drinkt u hier honing-peperwodka – óók ‘s morgens – en geniet u van kaviaar zonder diep in de buidel te hoeven tasten.

Coney Island in New York - Cyclone Coney Island in New York - Nathan's

Bereikbaarheid

Gaat u naar Coney Island, dan kunt u het beste de metro pakken. De snelste lijnen zijn D en N. Die brengen u beide naar het station dat u hebben moet: Coney Island – Stillwell Avenue. De Q en de F doen er langer over.

Erics Tip: Als u echt het gebied Coney Island wilt zien, en niet zomaar op een plek wilt rondhangen, dan neemt u metrolijn N of D naar Coney Island Stillwell en loopt u via de boulevard of het strand naar het metrostation Brighton Beach. Vanaf hier brengt metrolijn Q of B u weer netjes terug naar Manhattan. Lunchen doet u uiteraard met de lokale specialiteit: een hotdog en friet van Nathan’s hotdogstand.

Coney Island Metrostation in NYC Coney Island in New York - Surf Avenue

Comments are closed.

Erics New York Download de gratis app in de App Store
App store Google play
Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets