Veiligheid in New York

Veiligheid in New York

De veiligheid in New York is niet iets waar u u zorgen om hoeft te maken, aangezien New York wordt gezien als één van de veiligste steden in de Verenigde Staten. Op de ranglijst van steden met de hoogste criminaliteitscijfers haalt de stad niet eens de eerste 200 resultaten. Uiteraard moet u nog steeds voorzichtig zijn. Het misdaadcijfer in New York is de afgelopen jaren drastisch gedaald en misdaden tegen toeristen zijn zeldzaam. Let toch goed op uw waardevolle spullen op drukke plekken. Om veilig te blijven in New York, raad ik aan de onderstaande tips te volgen.

Reis veilig in New York als een toerist

Ik krijg vaak de vraag of New York veilig is, of u als vrouw New York alleen kunt verkennen en op welke dingen u in New York moet letten. Ik kan de eerste twee vragen eenvoudig met een luide JA beantwoorden! New York is net zo veilig als grote steden in Nederland. Als u uw gezond verstand gebruikt en een paar basisregels volgt, hoeft u niet bang te zijn.

In al die jaren dat ik New York mijn thuis noem, is mij niets overkomen dat het vermelden waard is. Gelukkig heb ik ook nog nooit van vrienden of andere New York fans gehoord dat ze beroofd zijn. Maakt u zich hier alstublieft niet te veel zorgen over, het belangrijkste is dat u uitkijkt naar uw welverdiende vakantie in New York!

De politie is misschien wat meer aanwezig dan in Nederland, maar dat betekent niet dat er in New York meer criminaliteit is dan in andere steden. De slechte reputatie van New York komt uit de jaren zeventig en tachtig, toen New York City en vooral de metro als gevaarlijk werden beschouwd.

Gelukkig zijn die tijden veranderd! Tegenwoordig is New York het vlaggenschip van de Verenigde Staten als het gaat om de veiligheid in grote steden. Houd rekening met de volgende regels, zodat u zich volledig kunt concentreren op sightseeing.

Waar moet u op letten in New York?

 • Gedraag u niet als een stereotype toerist. Dit betekent dat u niet rond moet lopen met een enorme plattegrond en vermijd ook dat uw dure camera zichtbaar om uw nek bungelt. Houd uw ogen open en let op uw omgeving.
 • Loop niet doelloos rond als u verdwaald bent. Met mijn gratis Eric’s New York app kunt u dankzij de gps precies zien waar u bent, zelfs zonder internet. Alle metrolijnen vindt u ook op de stadsplattegrond, zodat u snel van het ene naar het andere punt kunt.
 • Als u echt niet weet wat u moet doen, vraag het dan vriendelijk aan een New Yorker. New Yorkers zijn behulpzaam en proberen zo nodig iets met handen en voeten uit te leggen, dus wees niet bang om hulp te vragen. Als er niemand in de buurt is, probeer dan het personeel in een winkel of café.
 • Laat uw waardevolle spullen achter in de hotelkluis en bewaar daar een kopie van uw paspoort voor noodgevallen. U kunt ook onderweg gebruikmaken van bagageopslag. Dit is vooral praktisch omdat grote tassen op veel plaatsen niet zijn toegestaan, zoals bij evenementen en musea.
 • Berg uw waardevolle spullen altijd veilig op als u onderweg bent (een tas met ritssluiting is beter dan een open zak) en zorg er goed voor. Laat uw spullen niet onbeheerd achter, ook al hoeft u maar kort naar het toilet.
 • De metro is veilig. Er reizen ‘s nachts echter minder mensen met de metro, wat u misschien niet het veiligste gevoel geeft als u alleen bent. Als u niet met een grote groep bent dan kunt u beter ‘s avond laat een taxi nemen. Vooral als u buiten Manhattan bent.
 • Parken zoals Central Park zijn overdag gemakkelijk te bezoeken. Ik raad echter af om dit soort parken ‘s nachts te bezoeken. Maar dit geldt over het algemeen voor alle donkere en verlaten gebieden.

Gevaarlijke wijken in New York

In films en tv series lijkt het of New York een heel gevaarlijke stad is en de hoeveelheid politie kan u snel die indruk geven. Maar deze weergave van de misdaad is zeer overdreven. Manhattan is de veiligste buurt van New York. Ook andere wijken zoals Queens of Brooklyn kunt u zonder aarzelen overdag bezoeken.

Ik raad echter niet aan om ‘s nachts door Harlem of de Bronx te lopen, neem hiervoor in de plaats een taxi. Ik word vaak gevraagd naar plaatsen die beter niet bezocht zouden moeten worden, dit is alleen niet zo in het algemeen te zeggen. Hoewel u als toerist niet per se South Bronx, Mott Haven, Hunts Point of Fordham hoeft te bezoeken. Brooklyn heeft ook gebieden die niet zo uitnodigend zijn, zoals Brownsville. In sommige buurten kunnen de omstandigheden veranderen afhankelijk van het blok, dus wees altijd waakzaam.

Oplichting vermijden in New York

New York City kent minder oplichting in vergelijking met andere steden over de hele wereld. Dit betekent dat u waarschijnlijk niet eens in aanraking komt met mogelijke oplichting. Het is echter goed om te weten dat er dingen zijn die u kunt doen om de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen.

 • Helaas zijn er ook in New York zakkenrollers actief. Kwetsbare mensen zullen sneller opvallen bij dieven, vooral op plekken waar veel mensen tegelijk zijn. Houd uw tassen en waardevolle spullen in de gaten, vooral op Times Square. Andere populaire plekken voor zakkenrollers zijn Grand Central Station en Port Authority. Vooral tijdens de spits moet u waakzaam blijven in de metro.
 • Is iets heel goedkoop? Dan is het waarschijnlijk te mooi om waar te zijn! Dit geldt voor bepaalde elektronicawinkels op Times Square en rond het Empire State Building, deze verkopen ook vaak souvenirs. Vermijd deze winkels, dit zal u een hoop moeite besparen.
 • Neem in New York alleen de officiële gele (of groene) taxi’s. Neem geen illegale taxi, de zogenaamde “Gypsy Cab”, ook al doet de chauffeur u een heel goed bod. Op de luchthaven staan taxi’s klaar bij de officiële stands. Krijgt u een agressief bod in de aankomsthal, dan kunt u er vanuit gaan dat dit een Gypsy Cab-chauffeur is.
 • Negeer kaartverkopers op straat, u heeft geen garantie dat deze kaartjes ook echt geldig zijn. Zelfs als ze wel geldig zijn, betaalt u een veel hogere prijs dan dat de tickets werkelijk waard zijn. Het vermeende koopje verandert al snel in een afknapper, dus als u op tickets wilt besparen, raad ik voor de zekerheid een voordeelpas aan. Op deze manier weet u dat uw tickets 100% echt zijn en bespaart u geld!
 • U kunt de verklede mannen op Times Square, vermomd als populaire personages uit films negeren. U kunt er beter geen foto’s van maken, omdat u vervolgens agressief om fooi gevraagd wordt. Als u last heeft van Spider-Man, Elmo of het Vrijheidsbeeld kunt u altijd met de politie praten.

Is New York veilig?

New York City is over het algemeen veilig, maar er zijn een aantal dingen waar u rekening mee moet houden en plekken die u ‘s nachts beter kunt vermijden. U kunt hier mijn tips bekijken.

Is New York veilig in de avond?

Ja, dat is het zeker. Echter is het nog steeds goed om enkele voorzorgsmaatregelen in gedachten te houden, bijvoorbeeld wanneer u bezienswaardigheden gaat bezoeken of als u ‘s avond iets gaat drinken.

Is The Bronx veilig?

The Bronx wordt door velen nog steeds gezien als de “gevaarlijkste wijk” van New York. Lees hier meer over welke gebieden u moet vermijden.

Hoe veilig is Manhattan?

Van alle wijken in New York is Manhattan de veiligste plek voor toeristen. Met enkele basisregels kunt u nog meer genieten van uw vakantie in de Big Apple.

Is Brooklyn veilig?

Brooklyn is een interessante wijk en heel verschillend vergeleken met Manhattan. Lees hier meer over welke gebieden u moet vermijden.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief