Veiligheid in New York

Veiligheid in New York

Volgens FBI-gegevens wordt New York beschouwd als de veiligste grote stad in de Verenigde Staten. Op de ranglijst van steden met de hoogste criminaliteitscijfers haalt de stad niet eens de eerste 200 resultaten. Het misdaadcijfer in New York is de afgelopen tien jaar drastisch gedaald en misdaden tegen toeristen zijn zeldzaam. Toch let u op drukke plaatsen op uw spullen. De veiligheid in New York, zoals in alle grote steden in de wereld, heeft wel degelijk een aantal aanknopingspunten. Lees verder voor mijn tips.

Gedraag je niet als een toerist

Zwaai niet met je stadsplattegrond en draag je camera niet zichtbaar. Bewaar waardevolle spullen in de kluis van uw hotel. Zakkenrollers zijn vooral actief op het Grand Central Station, Port Authority en Times Square. Wees waakzaam voor uw portemonnee en telefoon, vooral bij grote drukte.

Het is niet aan te raden om ’s nachts alleen te reizen in de metro, en niet door Central Park te gaan. Kies in plaats daarvan voor een taxi van deur tot deur. Gebruik bovendien altijd een gemarkeerde officiële taxi van NY wanneer u reist.

Probeer niet te veel van uw bezittingen bij u te dragen tijdens het bezichtigen, gebruik uw hotelkamer of een bagageopslag om uw koffers veilig op te bergen wanneer u in New York bent.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets