Menu
Stuur een Whatsappje naar +316 888 00 666
2.2m
Comedy Clubs in New York

Comedy Clubs in New York

Comedy club stand up new york

Er zijn veel comedy clubs in New York en dat is geen toeval: New Yorkers hebben een feilloos gevoel voor humor. Als u in New York bent is een comedy club de beste plek om iets te proeven van die cynische, ietwat sarcastische humor die de New Yorkers rijk zijn. Maar met zo’n groot aanbod is het moeilijk de juiste comedy club te kiezen. Ik help u graag op weg.

Stand Up | NY

Op 236 West 78th Street in de Upper West Side vindt u Stand Up | NY. Dit is een van de oudste comedy clubs in de stad. De club opende haar deuren in 1986 en heeft sindsdien heel wat talenten voortgebracht. Wat dacht u bijvoorbeeld van Jerry Seinfeld, Chris Rock en de presentator van het populaire The Daily Show, Jon Stewart? Naast beroemde comedians biedt Stand Up | NY veel ruimte aan nieuwkomers om zich te ontwikkelen. Producers van allerlei televisieprogramma’s zitten dan ook vaak in de zaal om nieuw talent te scouten.

Als u een bezoek aan Stand Up | NY wil brengen, kunt u van tevoren kaartjes kopen. De comedy club is iedere dag geopend en verzorgt twee keer per avond een show. De eerste start om 20.00 uur, de tweede om 22.15 uur. Zorg dat u ruim van tevoren aanwezig bent, dan krijgt u van de hostess de betere plekken in de zaal aangeboden. Een gemiddelde show duurt zo’n twee uur en wordt gespeeld door vier à vijf verschillende comedians. Die afwisseling is fijn, want de ene comedian kan zomaar leuker zijn dan de ander. De lat ligt bij Stand Up | NY echter hoog, dus de kans is klein dat u zich niet vermaakt. De shows zijn bovendien zo samengesteld dat de comedians elkaar goed aanvullen. Waar de een met een enorme dosis zelfspot over zijn ervaringen als 40-jarige vrijgezel vertelt, neemt de ander de politieke situatie op de hak. Verwacht een hoop sarcastische opmerkingen, scherpe observaties (ook in het publiek!) en denigrerende grappen. En waar Amerikanen veelal preuts en voorzichtig zijn, is daar in de zaal van Stand Up | NY niets van te merken.

Drankjes bij de Stand Up | NY

Als u een bezoek aan deze comedy club brengt, neem dan vooral een jasje of een vestje mee. De airconditioning staat vaak zo hard aan dat het er zelfs in de zomer nogal fris is. Houdt u ook rekening met een minimum van twee drankjes (of 15 dollar aan drankjes) per persoon die tijdens de show besteld moeten worden. Er loopt te allen tijde een ober rond om u hiervan te voorzien. De ervaring leert dat de drankjes een goede portie alcohol bevatten en de show er alleen maar leuker op wordt. Stand Up | NY is overigens makkelijk te bereiken met metrolijn 1, als u uitstapt op 79th Street ziet u de club na zo’n dertig meter aan uw linkerhand.

Comedy Club Stand Up in New York Comedy Club Stand Up in NYC - Comedian

Comedy Cellar

Comedy Cellar is de beroemdste comedy club van Manhattan. Op de bovenverdieping kunt u iets eten of drinken voor u naar een show gaat kijken. Er is ook een tweede zaal genaamd Comedy Cellar at the Village Underground, direct om de hoek van de eerste zaal. De rijen bij Comedy Cellar zijn altijd lang, dus wees op tijd voor goede plekken, ook al heeft u vooraf tickets gekocht. Elke avond is er wel iets te zien in deze club, dus u kunt zelfs een aantal keren terugkomen als u wilt!

Erics Tip: Hou er rekening mee dat de meeste comedy clubs weinig entree vragen, maar dat u een minimum aantal drankjes moet bestellen. Een minimum van twee drankjes per persoon is het gemiddelde. Drankjes kunnen duur zijn.

Broadway Comedy Club

Bij Broadway Comedy Club in Midtown Manhattan ziet u de opkomende comedysterren. Getalenteerde comedians die hier hebben opgetreden waren later te zien bij Comedy Central en David Letterman, om maar even wat voorbeelden te noemen. U zult niet teleurgesteld raken als u een bezoek brengt aan Broadway Comedy Club, aangezien elke show vier hoofdacts heeft. U bent verplicht om minimaal twee drankjes te bestellen.

Boek uw tickets voor Broadway Comedy Club hier

Beroemde Comedians

Veel beroemde comedians zijn ooit begonnen in de kleine comedy clubs, maar zijn nu grote namen in de comedy. Tegenwoordig treden ze op in grote theaters, zoals The Theater in Madison Square Garden of Carnegie Hall. Als u een show van een van deze comedians in New York wilt bezoeken, kunt u uw tickets online kopen.

Bekijk hier een lijst van comedy shows in New York

Comedy Boot in New York

Wilt u graag een comedyclub bezoeken, maar is de agenda voor uw trip al vol? Combineer dan sightseeing met comedy! Een cruise is de perfecte manier om bezienswaardigheden te bekijken en vooral om de skyline van Manhattan te bewonderen. En nu kunt u tegelijkertijd van een lunch of diner genieten en vermaakt worden door een paar van de beste New Yorkse comedians. Kies voor de lunchcruise op zondag of de dinercruise op woensdag.

Denk eraan dat de minimumleeftijd voor het drinken van alcohol 21 jaar is en dat de cruise niet wordt aangeraden voor kinderen onder 12 jaar.

Boek hier tickets voor de Comedy Boot

Deze boottocht is seizoensgebonden.

Comments are closed.

Erics New York Download de gratis app in de App Store
App store Google play
Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets