Comedy Clubs in New York

Koop tickets nu
Comedy club stand up new york

Er zijn veel comedy clubs in New York en dat is geen toeval: New Yorkers hebben een feilloos gevoel voor humor. Als u in New York bent is een comedy club de beste plek om iets te proeven van die cynische, ietwat sarcastische humor die de New Yorkers rijk zijn. De beste plek om dat te ervaren is in een van de vele comedy clubs in Manhattan. Maar met zo’n groot aanbod is het moeilijk de juiste comedy club te kiezen. Op deze pagina noem ik mijn persoonlijke favorieten. Als u op verkenning wilt gaan is Greenwich Village de beste buurt om naar toe te gaan.

Bekijk hier een lijst van comedy shows in New York

Stand-Up Comedy Clubs in New York

Bij comedy clubs in New York zijn er verschillende shows op een avond met zo’n 5 à 8 comedians die sets doen van 10-15 minuten. Die afwisseling is fijn, want de ene comedian kan zomaar leuker zijn dan de ander. Bij de meeste clubs moet u entree betalen en een minimum aantal drankjes bestellen. Een show kan een paar uur duren, vergeet niet om van tevoren te checken of u aan de deur tickets kunt kopen of vooraf moet reserveren.

Veel bekende comedians zijn ooit gestart in kleine comedy clubs, maar zijn inmiddels uitgegroeid tot grote namen in de comedy. Tegenwoordig treden ze op in grote theaters zoals The Theater in Madison Square Garden en Carnegie Hall. Als u een show van een van deze comedians wilt bijwonen in New York, kunt u online tickets kopen.

Comedy Cellar

Comedy Cellar is de beroemdste comedy club van Manhattan in Greenwich Village. Op de bovenverdieping kunt u iets eten of drinken voor u naar een show gaat kijken. Er is ook een tweede zaal genaamd Comedy Cellar at the Village Underground, direct om de hoek van de eerste zaal. De rijen bij Comedy Cellar zijn altijd lang, dus wees op tijd voor goede plekken, ook al heeft u vooraf tickets gekocht. Elke avond is er wel iets te zien in deze club, dus u kunt zelfs een aantal keren terugkomen als u wilt!

Erics Tip: Denk eraan dat de meeste comedy clubs weinig entree vragen, maar dat u een minimum aantal drankjes moet bestellen. Een minimum van twee drankjes per persoon is het gemiddelde. Drankjes kunnen duur zijn.

Stand Up | NY

Op 236 West 78th Street in de Upper West Side vindt u Stand Up | NY. Dit is een van de oudste comedy clubs in de stad. De club opende haar deuren in 1986 en heeft sindsdien heel wat talenten voortgebracht. Wat dacht u bijvoorbeeld van Jerry Seinfeld, Chris Rock en voormalig presentator van het populaire The Daily Show, Jon Stewart? Naast beroemde comedians biedt Stand Up | NY veel ruimte aan nieuwkomers om zich te ontwikkelen. Producers van allerlei televisieprogramma’s zitten dan ook vaak in de zaal om nieuw talent te scouten.

De comedy club is iedere dag geopend en verzorgt twee keer per avond een show. De eerste start om 20.00 uur, de tweede om 22.15 uur. Zorg dat u ruim van tevoren aanwezig bent, dan krijgt u van de hostess de betere plekken in de zaal aangeboden. Een gemiddelde show duurt zo’n twee uur en wordt gespeeld door vier à vijf verschillende comedians. Die afwisseling is fijn, want de ene comedian kan zomaar leuker zijn dan de ander. De lat ligt bij Stand Up | NY echter hoog, dus de kans is klein dat u zich niet vermaakt. De shows zijn bovendien zo samengesteld dat de comedians elkaar goed aanvullen. Waar de een met een enorme dosis zelfspot over zijn ervaringen als 40-jarige vrijgezel vertelt, neemt de ander de politieke situatie op de hak. Verwacht een hoop sarcastische opmerkingen, scherpe observaties (ook in het publiek!) en denigrerende grappen. En waar Amerikanen veelal preuts en voorzichtig zijn, is daar in de zaal van Stand Up | NY niets van te merken.

Als u een bezoek aan deze comedy club brengt, neem dan vooral een jasje of een vestje mee. De airconditioning staat vaak zo hard aan dat het er zelfs in de zomer nogal fris is. Stand Up | NY is makkelijk te bereiken met metrolijn 1, als u uitstapt op 79th Street ziet u de club na zo’n dertig meter aan uw linkerhand.

Erics Tip: Houd rekening met een minimum van twee drankjes (of 15 dollar aan drankjes) per persoon die tijdens de show besteld moeten worden. Er loopt te allen tijde een ober rond om u hiervan te voorzien. De ervaring leert dat de drankjes een goede portie alcohol bevatten en de show er alleen maar leuker op wordt.

Broadway Comedy Club

Bij Broadway Comedy Club in Midtown Manhattan ziet u de opkomende comedysterren. Getalenteerde comedians die hier hebben opgetreden waren later te zien bij Comedy Central en David Letterman, om maar even wat voorbeelden te noemen. U zult niet teleurgesteld raken als u een bezoek brengt aan Broadway Comedy Club, aangezien elke show vier hoofdacts heeft. U bent verplicht om minimaal twee drankjes te bestellen.

Boek uw tickets voor Broadway Comedy Club hier

Comedy op Broadway

Als u aan een Broadwaymusical denkt, denkt u misschien niet direct aan comedy. Sommige shows zijn daarentegen ontzettend grappig! De koning van de comedy op Broadway is zonder twijfel Book of Mormon. Deze hilarische show loopt al jaren in New York en heeft verschillende awards gewonnen.

Boek uw tickets voor Book of Mormon hier

Tickets voor Saturday Night Live

Als u hoopt tickets te krijgen om SNL in New York bij te wonen, heeft u misschien pech. Op de officiële website kunt u meedoen aan een loterij om kaartjes te bemachtigen om een show bij te wonen en er is geen garantie dat dat lukt. U hoort op de dag zelf of u tickets heeft gewonnen, dus u moet beschikbaar zijn. Ik raad dit meestal niet aan omdat het een grote impact kan hebben op uw dag. U moet in de gelegenheid zijn om uw telefoon regelmatig te kunnen checken en u kunt in plaats daarvan geen plannen maken om bijvoorbeeld naar een Broadwaymusical, rooftopbar of sportwedstrijd te gaan. Via deze site kunt u vooraf tickets krijgen voor de volgende shows:

  • Jimmy Fallon
  • The Daily Show
  • Stephen Colbert
  • Seth Meyers

The Comedy Cellar New York

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets