South Street Seaport in New York

South Street Seaport in New York

South Street Seaport in New York is een historische wijk in Lower Manhattan. South Street Seaport en de bijbehorende Pier 17 liggen aan de East River. Aan landzijde wordt de wijk omgeven door het Financial District. In het gebied zijn originele gebouwen te zien uit de 18e en 19e eeuw, gerenoveerde zeilboten en de voormalige Fulton Fish Market. Maar u kunt er ook terecht voor gezellige barretjes, grote evenementen en om te schaatsen. Veel van de activiteiten in South Street Seaport vinden plaats op Pier 17.

Designated historic district

South Street Seaport is een ‘designated historic district’, wat met name inhoudt dat het genoeg in oude staat is gebleven om een geschiedkundige waarde te hebben. Enkele van de oudste gebouwen van Downtown Manhattan zijn er te vinden, en als u er rondloopt voelt het echt even of u terug in de tijd bent gereisd. Combineer dit gebied met het nabijgelegen Stone Street in het Financial District om even helemaal onder te dompelen in het New York van weleer. In South Street Seaport staat ook het Titanic Memorial, een 18 meter hoge witte vuurtoren op de hoek van Fulton Street en Pearl Street. Dit memorial is gecreëerd ter nagedachtenis van de passagiers en bemanningsleden die bij de bootramp zijn omgekomen.

South Street Seaport in New York - Museum South Street Seaport in New York - 's Avonds

South Street Seaport Museum

Het Titanic Memorial staat bij de ingang van het South Street Seaport Museum. In dit museum komt u alles te weten over de historie van dit bijzondere gebied. Het bestaat uit enkele schepen, gelegen aan Pier 16, een werkende 19e eeuwse drukkerij, een giftshop en meerdere tentoonstellingen. Dit alles is volledig gewijd aan de geschiedenis en ontwikkeling van de stad New York. Er is specifieke aandacht voor de rol van New York als wereldhaven. Toegang tot het South Street Seaport Museum is inbegrepen bij de New York Sightseeing Flex Pass.

Pier 17

Pier 17 bij South Street Seaport is jarenlang gesloten geweest, nadat orkaan Sandy er had huisgehouden. Recentelijk is die pier volledig gerenoveerd en heropend. Nu is vooral de rooftop van de pier een hotspot. In de winter is hier een schaatsbaan genaamd Winterland Rink te vinden en in de zomer worden er concerten en andere evenementen georganiseerd. Op de begane grond zijn verschillende horecazaken gevestigd die een fijne plek vormen om even bij te komen met een hapje en een drankje.

Erics Tip: Bent u door de jetlag vroeg wakker? Zoek dan een van de houten bankjes op aan de waterkant. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht op de zonsopkomst over Brooklyn en de East River.

South Street Seaport in New York - Brooklyn Bridge South Street Seaport in New York - Zonsopkomst

Activiteiten in South Street Seaport

Wie South Street Seaport bezoekt, zal sowieso genieten van het rondlopen door de oude straten. Er zijn ook verschillende winkels te vinden die de moeite zijn om even binnen te lopen, zoals de sfeervolle boekwinkel McNally Jackson. Wie het leuk vindt om tussen de lokaal geproduceerde boerenproducten te neuzen, moet ook zeker een bezoekje brengen aan Fulton Stall Market. Bent u in New York met kinderen? Dan kunt u ze laten uitrazen bij de mooie Imagination Playground.

South Street Seaport hotels

Als u geen genoeg kunt krijgen van de historische sfeer, zijn er verschillende hotels in South Street Seaport die u kunt boeken. De mooie kamers en goede service van Mr C Seaport en natuurlijk de cocktailbar maken het tot misschien wel een van de beste hotels van New York. Andere goede opties zijn het AC Hotel by Marriott en Hampton Inn Seaport.

Erics Tip: Ik vond het Mr C Seaport hotel fantastisch. Van mijn verblijf hier is mij vooral het geweldige bed bijgebleven; misschien wel het beste hotelbed waarin ik ooit heb geslapen. En omdat ik zo’n fan ben van het mannetje in het hotel-logo zou het kunnen dat de badmat van mijn hotelkamer sindsdien bij mij thuis in de badkamer ligt…

South Street Seaport in New York - Mr C SeaportSouth Street Seaport in New York - Cocktailbar

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets