Restaurants op Stone Street in New York

Restaurants op Stone Street in New York

Uit eten gaan in een van de restaurants op Stone Street in New York is een leuke ervaring. In dit culinaire, verkeersvrije keienstraatje in Financial District, Lower Manhattan heerst een heel andere sfeer dan in de rest van de stad. Totaal niet te vergelijken met Wall Street, dat er vlak achter ligt. Veel mensen komen na hun werk dan ook borrelen in een van de cafés op Stone Street. Het is een ideaal, idyllisch plekje om een terras uit te stallen, wat de zaakjes hier goed hebben begrepen. In de zomer is de straat eigenlijk één enorm terras vol grote picknicktafels. De sfeer is ontspannen en gemoedelijk; echt een plek om mensen te ontmoeten! Dit in combinatie met de historische panden en mooie interieurs maakt uit eten gaan op Stone Street tot een unieke ervaring.

Bier en burgers bij Growler Bites and Brews

In dit ‘craft beer’-café treft u de meest bijzondere biertjes op de tap. Het aanbod is wisselend en Growler heeft zelfs eigen bieren. ‘Bites and Brews’ kan ook vervangen worden door ‘bier en burgers’, want de burgers hier zijn fenomenaal. Het malse vlees komt van grasetende Koberunderen (voor de kenners) en het broodje is een zogenaamde ‘pretzel brioche’. Voor dit geheel betaalt u $ 11. Of bestel de miniversie: vijf sliders voor $ 15. Bestel ook een portie patat, ook weer net anders dan anders: op Koreaanse wijze, met rundvlees en kimchi of Canadese poutine: met kaas en jus.

Cocktails bij Underdog

Voor de lekkerste cocktails gaat u naar Underdog. Eigenlijk is het een geluk bij een ongeluk dat deze zaak überhaupt bestaat. Orkaan Sandy richtte een hoop schade aan in Stone Street, en zo kwam het dat ook de feestkelder van Growler Bites and Brews compleet werd verwoest. De kelder werd niet teruggebracht in de oorspronkelijke staat, maar er werd besloten er de cocktailbar Underdog van te maken. En met succes! Met een vaak wisselende kaart vol originele en zeer speciale cocktails wist Underdog snel naam te maken. Nu gaat dit stukje natuurlijk over eten, en niet over drinken, maar ze hebben hier een prima kaart vol hapjes om te delen. Hierop staan lekkere sliders en mac & cheese, maar ook aparte hapjes, zoals cheesecake met bacon en cheddar, gegrilde bloemkool met rozijntjes en pecorino of Hawaiiaanse hotdogs met ananas en papayamosterd. Leuk detail: er wordt een platenspeler gebruikt voor de muziek.

Authentiek Italiaans eten bij Adrienne’s Pizzabar

Ook pizzaliefhebbers komen volop aan hun trekken op Stone Street. Adrienne’s Pizzabar is erg populair. De term ‘pizzabar’ is eigenlijk bijna misleidend, want naast goede steenovenpizza’s hebben ze hier ook andere Italiaanse gerechten. Allemaal heel lekker, vers en volgens authentiek recept. En als toetje: een stuk Nutellataart! Goedkoop is het niet: voor de pizza Margherita betaalt u $ 17.

Oesters bij Ulysses

Oesters en gezelligheid, dat is waar het kort gezegd om draait bij Ulysses A Folk House. Niet dat dit een oesterbar is, maar het is wel hét item op de menukaart waar mensen voor terugkomen. Ook organiseren ze elk jaar in september een oesterfestival. Verder is Ulysses vooral een gezellige bar, met veel plek, waar u lekker kunt borrelen en meteen wat kunt eten. Ga hier niet heen als u snel een hapje wilt eten, want het personeel is soms wat langzaam. Maar wat maakt dat uit als u de tijd heeft en wilt genieten van de sfeer bij Ulysses? Ook hebben ze hier regelmatig livemuziek, extra leuk! De menukaart is niet heel bijzonder, maar de gerechten zijn prima geprijsd en gewoon lekker.

Restaurants op Stone Street in New York - Bars en Restaurants Restaurants op Stone Street in New York Winter

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets