Restaurants op Stone Street in New York

Restaurants op Stone Street in New York

Uit eten gaan in een van de restaurants op Stone Street in New York is een leuke ervaring. In dit culinaire, verkeersvrije keienstraatje in Financial District, Lower Manhattan heerst een heel andere sfeer dan in de rest van de stad. Totaal niet te vergelijken met Wall Street, dat er vlak achter ligt.

Restaurants en bars op Stone Street

Veel mensen komen na hun werk om te borrelen in een van de cafés op Stone Street. Het is een ideaal, idyllisch plekje om een terras uit te stallen, wat de zaakjes hier goed hebben begrepen. In de zomer is de straat eigenlijk één enorm terras vol grote picknicktafels. De sfeer is ontspannen en gemoedelijk; echt een plek om mensen te ontmoeten! Dit in combinatie met de historische panden en mooie interieurs maakt uit eten gaan op Stone Street tot een unieke ervaring.

Cocktails bij Underdog

Voor de lekkerste cocktails gaat u naar Underdog. Eigenlijk is het een geluk bij een ongeluk dat deze zaak überhaupt bestaat. Orkaan Sandy richtte een hoop schade aan in Stone Street, en zo kwam het dat ook de feestkelder compleet werd verwoest. De kelder werd niet teruggebracht in de oorspronkelijke staat, maar er werd besloten er de cocktailbar Underdog van te maken. En met succes! Met een vaak wisselende kaart vol originele en zeer speciale cocktails wist Underdog snel naam te maken. Nu gaat dit stukje natuurlijk over eten, en niet over drinken, maar ze hebben hier een prima kaart vol hapjes om te delen. Hierop staan lekkere sliders en mac & cheese, maar ook aparte hapjes. Leuk detail: er wordt een platenspeler gebruikt voor de muziek.

Restaurants op Stone Street in New York - Bars en Restaurants Restaurants op Stone Street in New York Winter

Bier en Burgers bij Stone Street Tavern

Stone Street Tavern is een van de oudste en meest iconische restaurants in de straat en biedt een pub-achtig menu met comfort food, zoals mac and cheese, frietjes en wings. Ze staan echter vooral bekend om hun hamburgers. Bestel de legendarische Classic Burger met een van hun ambachtelijke bieren uit een voortdurend wisselende selectie.

Authentiek Italiaans eten bij Adrienne’s Pizzabar

Ook pizzaliefhebbers komen volop aan hun trekken op Stone Street. Adrienne’s Pizzabar is erg populair. De term ‘pizzabar’ is eigenlijk bijna misleidend, want naast goede steenovenpizza’s hebben ze hier ook andere Italiaanse gerechten. Allemaal heel lekker, vers en volgens authentiek recept. Vergeet als dessert niet hun beroemde Nutella-croissant te proberen! Trek in meer pizza? Hier vindt u mijn favorieten voor de beste pizza’s in New York.

Oesters bij Ulysses

Oesters en gezelligheid, dat is waar het kort gezegd om draait bij Ulysses A Folk House. Niet dat dit een oesterbar is, maar het is wel hét item op de menukaart waar mensen voor terugkomen. Ook organiseren ze elk jaar in september een oesterfestival. Verder is Ulysses vooral een gezellige bar, met veel plek, waar u lekker kunt borrelen en meteen wat kunt eten. Ga hier niet heen als u snel een hapje wilt eten, want het personeel is soms wat langzaam. Maar wat maakt dat uit als u de tijd heeft en wilt genieten van de sfeer bij Ulysses? Ook hebben ze hier regelmatig livemuziek, extra leuk! De menukaart is niet heel bijzonder, maar de gerechten zijn prima geprijsd en gewoon lekker.

Erics Tip: Veel mensen die in het Financial District werken gaan na het werk regelmatig naar de gezellige Stone Street voor een drankje. Omdat het dicht bij de boot ligt die naar het Vrijheidsbeeld komt en gaat, kunt u hier tot rust komen na een dag sightseeing. Bij een van de bars of terrassen kunt u genieten een biertje of ander drankje, en natuurlijk een hapje. Als u een hotel zoekt, is The Wall Street Inn een aangenaam hotel in de buurt met een vergelijkbare warme sfeer als Stone Street.

Ontdek de omgeving

Naast een bezoek aan Stone Street is ook de omgeving leuk en interessant om te verkennen. U komt door Stone Street tijdens de wandelroute ‘Downtown Manhattan’ in mijn Eric’s New York App, evenals door Wall Street en de historische South Street Seaport. Extra handig omdat ik zelf af en toe de straat over het hoofd zie. Wilt u meer weten over de geschiedenis van dit gebied, boek dan een van de Hamilton Tours.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief