Hudson River Park in New York

Hudson River Park in New York

Hudson River Park in New York is een park vol groen dat aan de westkant van Manhattan ligt. Het park langs de Hudson River is 7 kilometer lang en strekt zich uit van Battery Park in het zuiden tot 59th Street in het noorden.

Er zijn verschillende pieren met elk zijn eigen elementen zoals speeltuinen, sportvelden en zelfs stranden. Vanaf iedere pier heeft u uitzicht over de Hudson River en de skyline van Manhattan. Hudson River Park is de plek voor een wandeling, een fietstocht of om even te ontspannen.

Contents

Hudson River Park in New York

Met meer dan 25 pieren biedt Hudson River Park talloze mogelijkheden. Een aantal hiervan licht ik uit:

Pier 25

Pier 25 ligt ter hoogte van TriBeCa en is de langste pier die onderdeel is van Hudson River Park. Voor kinderen is er een speeltuin te vinden waarbij ook openbare toiletten te vinden zijn. Daarnaast is er een minigolfbaan waar u een balletje kunt slaan en een volleybalveld van zand. Om iets te eten kunt u terecht bij de kleine snackbar, of u kunt Grand Banks bezoeken. Op dit historische schip dat aan de pier ligt, is een oesterbar te vinden. Vanaf de pier kunt u in de verte het Vrijheidsbeeld zien liggen en heeft u uitzicht op Lower Manhattan.

Hudson River Park in New York - Pier 25 Hudson River Park in New York - Grand Banks

Pier 45

Een andere naam voor Pier 45 is Christopher Street Pier en is een plek om tot rust te komen. De pier biedt veel groen en grasvelden, waar New Yorkers tijdens de warme dagen zijn te vinden. Ook worden er hier tijdens de zomermaanden gratis concerten gegeven. De pier is te vinden ter hoogte van de West Village.

Pier 57

De oude maritieme scheepvaart- en opslagterminal is omgebouwd tot het huidige Pier 57. Het park op het dak van het gebouw biedt uitzicht op Little Island, Downtown Manhattan en de Chelsea Piers. In de food market, die zich in het gebouw bevindt, kunt u genieten van allerlei soorten gerechten. Van Japans tot Italiaans en van Chinees tot Cajun; Market 57 heeft het allemaal.

Hudson River Park in New York - Pier 57 Hudson River Park in New York - Pier 57 view

Pier 66

Om te eten bent u bij Pier 66 aan het juiste adres. De grote rode boot die aan de pier ligt, heet de Frying Pan en is een leuke plek om te dineren. Overal op de pier zijn gezellige zitjes, waar u kunt genieten van allerlei visgerechten. Vooral in de avond is het er magisch. In de wintermaanden is het restaurant gesloten. U kunt dit combineren met een bezoek aan Hudson Yards, dat vlakbij te vinden is.

Hudson River Park in New York - Frying Pan Hudson River Park in New York - Pier 66

Little Island

Een unieke pier met een park dat op 280 betonnen palen in het water staat, is Little Island. Het groene park ziet er erg futuristisch uit en is mooi aangelegd. U kunt hier de ‘secret garden’ verkennen, wandelen over de verschillende paden en op een van de grasvelden genieten van de zon. In het nabijgelegen Chelsea Market kunt u iets te eten halen, om hier vervolgens tijdens een picknick op te eten.

Hudson River Park in New York - Little Island uitzicht Hudson River Park in New York - Little Island

Gansevoort Peninsula

Het eerste strand van Manhattan is te vinden op Gansevoort Peninsula. Pier 53 is volledig gerenoveerd tot een oase van groen. Naast het strand, zijn hier ook sport toestellen en is er een hondenpark. Doordat Gansevoort Peninsula in de buurt ligt van het Whitney Museum, kunt u deze twee met elkaar combineren.

Pier 84

Tussen de pier waar de Circle Line boten vertrekken en de pier waar Intrepid Museum te vinden is, ligt Pier 84. Hier is onder meer een waterfontein waar jong en oud tijdens de warme dagen verkoeling kunnen zoeken. Een andere manier om af te koelen is door in een kajak te stappen of op een supboard en New York vanaf het water te bewonderen.

Hudson River Park in New York - Pier 84

Chelsea Piers

Pier 59, 60 en 61 vormen samen de Chelsea Piers waar u allerlei activiteiten kunt doen. Zo is er een golfclub, een bowlingbaan en kunt u er schaatsen. Verder is het complex de plek voor vele evenementen en zijn de Silver Screen Studios hier te vinden. In deze filmstudio zijn onder meer scènes van Law & Order opgenomen.

Waar start Hudson River Park?

Hudson River Park in New York begint in Battery Park en loopt, langs de Hudson River, tot aan 59th Street. Lees hier wat u er allemaal kunt doen.

Is Hudson River Park de moeite waard?

Een bezoek aan Hudson River Park is zeker de moeite waard. Het park biedt verschillende pieren met elk wat wils. Lees hier meer.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets