Harlem in New York

Harlem in New York

Harlem in New York is een van de meest noordelijke wijken van Manhattan, gelegen in Upper Manhattan. De buurt dankt zijn naam aan het Nederlandse Haarlem. Er zijn niet veel toeristische attracties in Harlem, maar als u het ‘echte’ New York wilt leren kennen, met veel cultureel erfgoed, is het een bezoek waard. Langs een van de hoofdstraten van Harlem, Martin Luther King Jr Boulevard, vindt u diverse winkels, restaurants en het beroemde Apollo Theater. U kunt een metro of Hop-on Hop-off bus nemen om deze diverse wijk in Manhattan te verkennen.

Contents

De Geschiedenis van Harlem

De geschiedenis van Harlem is heel interessant en zit vol met trieste elementen, maar ook met hele mooie gebeurtenissen. Er valt heel veel over te vertellen over deze buurt. In het kort: het begon in 1626 toen de Nederlanders dit gebied ‘Nieuw Haarlem’ noemden. Aan het einde van de negentiende eeuw was het een hele chique wijk. Dat kun je ook zien aan de huizen die er staan: dat zijn best mooie huizen. Na de onroerend goed crash in de jaren dertig trok de rijke bevolking weg. Niet lang daarna kwamen de mensen uit het zuiden naar Harlem, op zoek naar werk. De Hop on Hop off bus stopt ook in Harlem, dus als u een idee wil krijgen van de wijk stap hier dan uit.

Is Harlem veilig?

Toeristen vragen zich vaak af of Harlem in New York wel veilig is. Veel mensen denken dat New York een heel gevaarlijke stad is. Dat stamt nog uit de jaren tachtig en begin jaren negentig. Er was toen een enorm crackprobleem. Maar er is veel veranderd: nu is New York een van de veiligste steden van Amerika. Vooral Harlem had een slechte naam, maar ook hier gaat het de goede kant op. Zelf heb ik er geen enkel probleem mee om hier in m’n eentje ‘s nachts rond te lopen. En ook Bill Clinton vindt het allemaal wel best: zijn eigen kantoor is hier gevestigd.

Erics Tip: Harlem bestaat uit veel verschillende delen, waarvan het ene deel veiliger is dan het andere. Als leidraad kunt u aanhouden dat het deel van Harlem tot 125th Street en ten westen van Park Avenue veilig is om te bezoeken. Als u er bezienswaardigheden wilt bekijken, kunt u dit het best overdag doen. Als u naar een ander gedeelte van Harlem wilt of plannen heeft om een restaurant of theater in Harlem ‘s avonds te bezoeken, dan raad ik u aan om een taxi te pakken en niet rond te dwalen.

Harlem New York - Straatnaamborden Harlem New York - Kerk

Apollo Theater

Verder is Harlem natuurlijk bekend om z’n muzikale geschiedenis. En nog steeds is er op dit vlak van alles te beleven. Ga zeker een keer naar het roemruchte Apollo theater op 125ste straat tussen Frederic Douglas en 7th Avenue. Wekelijks is daar Amateur night en kun je door te applaudisseren of boe te roepen bepalen wie er wint.

Ook erg leuk om te doen is een Gospel tour in Harlem. Op zondagochtend zomaar naar binnen lopen bij een gospel is ‘not done’, dus boek een tour voor u gaat. Tours zijn iedere week op woensdag- en zondagochtend.

Harlem in New York - Apollo Theater

Eten en drinken in Harlem

Eet als je in Harlem bent soul food, het eten dat de African Americans traditioneel lekker vinden. Het lijkt erg op het eten dat ze in het zuiden van Amerika eten (Louisiana, Mississippi, etc). Denk aan gefrituurde kip, zoete aardappelen en bonen. Niet heel geschikt als u wilt afvallen. Een leuke tent en een hotspot (Obama deed hier een fundraiser) is Red Rooster op 126th Street en Lenox Avenue. Reserveren moet je volgens mij een paar weken van te voren doen, maar ik ben er gewoon langsgegaan en kon na een kwartiertje wachten terecht. Zit het vol? Loop een blok op dezelfde straat naar de Sylvia’s en eet echte soul food met een rijke historie. Een andere optie is Shrine op Adam Clayton Jr blvd en 134th Street. Het eten is hier erg goed, er wordt live muziek gespeeld en er zijn weinig toeristen.

Hotels in Harlem

Aangezien Harlem helemaal ten noorden van Central Park ligt, moet u de metro nemen om in Midtown Manhattan te komen. Om ‘s avonds terug te gaan naar Harlem, is het veiliger om een ​​taxi te nemen. En hoewel de buurt tegenwoordig over het algemeen veilig is, raad ik u ook af om ‘s nachts rond te lopen. Mocht u toch een hotel in Harlem willen boeken, dan is Aloft Harlem een ​​goede keuze.

Harlem New York - Brownstones Harlem in New York - Soul Food

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets