Vlucht Amsterdam – New York

Vluchten naar New York

Een reis naar New York begint voor de meeste Nederlanders op Schiphol. Vanaf Schiphol vertrekken er dagelijks meerdere vluchten naar New York City. De vlucht van Amsterdam naar New York duurt ongeveer 8 à 8,5 uur. Op deze pagina leest u alle informatie over vliegen vanaf Schiphol.

Koninklijke Luchthaven Schiphol (AMS)

Schiphol is het grootste vliegveld in Nederland en een van de belangrijkste en drukste luchthavens in Europa. Er opereren +/- 82 luchtvaartmaatschappij vanuit Schiphol. Het is de thuishaven van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM en de Europese hub van Delta Air Lines. Hiermee kunt u direct naar New York vliegen.

Hieronder vindt u een overzicht van de luchtvaartmaatschappijen waarmee u van Schiphol naar New York vliegt:

LuchtvaartmaatschappijDirect vlucht / met tussenstopBestemming
KLMDirectJFK
Delta Air LinesDirectJFK
United AirlinesDirectEWR
Air France1 tussenstop: ParijsJFK
Lufthansa1 tussenstop: Frankfurt of MünchenJFK en EWR
TAP Air Portugal1 tussenstop: Lissabon of PortoJFK en EWR
SAS1 tussenstop: Oslo, Stockholm of KopenhagenEWR
Icelandair1 tussenstop: ReykjavikJFK
Austrian Airlines1 tussenstop: WenenJFK en EWR
SWISS1 tussenstop: ZürichJFK en EWR
British Airways1 tussenstop: LondenJFK en EWR
Aer Lingus1 tussenstop: DublinJFK en EWR
Turkish Airlines1 tussenstop: IstanboelJFK en EWR
Royal Air Maroc1 tussenstop: CasablancaJFK
LOT1 tussenstop: WarschauJFK
Ukraine Intl. Airlines1 tussenstop: KievJFK
Air Europa1 tussenstop: MadridJFK
Air Canada1 tussenstop: TorontoEWR en LGA
Finnair1 tussenstop: HelsinkiJFK
Iberia1 tussenstop: MadridJFK

Amsterdam ligt op 5700 km van New York. Met een direct vlucht is het 8 à 8,5 uur vliegen van Amsterdam naar New York en er is een tijdsverschil van 6 uur.

Prijs Amsterdam – New York City

De prijzen voor vliegtickets van Amsterdam naar New York kunnen variëren en zijn erg afhankelijk van uw reisperiode. De zomervakantie en de feestdagen aan het einde van het jaar zijn populaire periodes om New York te bezoeken, de prijzen van vliegtickets liggen hierdoor voor deze maanden ook hoger. Het is aan te raden om zo’n 6 maanden van tevoren te beginnen met het zoeken naar vliegtickets van Amsterdam naar New York.

Kijk op Expedia voor goedkope vliegtickets van Amsterdam naar New York

Bereikbaarheid Schiphol

Schiphol is gelegen in de gemeente Haarlemmermeer, ongeveer 15 km ten zuidwesten van Amsterdam. De luchthaven is uitstekend te bereiken.

Met de auto

Per auto kunt u het vliegveld bereiken via de snelwegen A4, A5 en A9. Vanuit de richting Amsterdam neemt u vanaf de A4 of de A9 afslag Schiphol. Vanaf de A4 vanuit Den Haag neemt u ook de afslag Schiphol. De luchthaven staat duidelijk aangegeven op de borden.

Met de trein

Met een eigen treinstation is Schiphol uitstekend te bereiken met de trein. Veel steden hebben een rechtstreekse treinverbinding met Schiphol. Eenmaal met de trein aangekomen op het perron volgt u de (rol)trap naar boven en komt u uit bij Schiphol Plaza. Vanaf hier kunt u de borden volgen naar de juiste vertrekhal.

Met de bus

U kunt ook met de bus naar Schiphol reizen. Veel regionale bussen rijden naar Schiphol, zo rijden er snelbussen vanuit Haarlem, Nieuw-Vennep, Amsterdam Zuid en Amsterdam Centrum naar de luchthaven. Alle bussen die van en naar de luchthaven rijden stoppen bij Schiphol Plaza. Vanaf hier bent u zo bij de vertrek- en aankomsthallen.

Parkeren op Schiphol

Er zijn veel verschillende parkeermogelijkheden op Schiphol. Op P1 kunt u terecht voor kort parkeren tot 48 uur. Deze parkeergarage kunt u ook gebruiken als u iemand komt wegbrengen of ophalen. Op P3 kunt u in de parkeergarage of op het parkeerterrein terecht voor lang parkeren vanaf 3 dagen. Het voordeligst parkeert u op P4. Het is wat verder weg, maar met de gratis snelbus bent u alsnog met 10 minuten bij de vertrekhal. Er zijn ook mogelijkheden voor valet parking op Schiphol.

Houd er rekening mee dat u voor sommige parkings vooraf moet reserveren, vaak is dit ook goedkoper. Vanaf de verder gelegen parkeerterreinen rijdt er een shuttlebus naar de vertrekhal. Alle informatie over parkeren kunt u terugvinden op de website van Schiphol.

€ 5 korting op Schiphol

Vliegt u vanaf Schiphol naar New York, profiteer dan van € 5 korting tijdens het shoppen! De korting is geldig bij besteding van € 25 of meer aan drank, chocolade, parfum, cosmetica en zonnebrillen in winkels op het vliegveld.

Vraag hier uw gratis voucher aan

Plattegrond Schiphol

Voor een goede voorbereiding voor uw reis is het handig om van tevoren alvast uit te zoeken waar u precies moet zijn op het vliegveld. Bekijk hier de plattegrond.

Vlucht Amsterdam - New York - Plattegrond Schiphol

Bron: Schiphol – kijk op de website voor meer (interactieve) plattegronden

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets