Vlucht Brussel – New York

Vluchten naar New York

Vliegen van Brussel (België) naar New York begint op Brussels Airport. Niet alleen voor Belgen, ook veel Nederlands vliegen vanaf deze luchthaven. Een vlucht boeken vanuit Brussel naar New York City kan namelijk goedkoper zijn dan vliegen vanaf Schiphol. Lees hier alles over vliegen vanaf Brussels Airport en de bereikbaarheid van het vliegveld.

Brussels Airport

Brussels Airport wordt ook wel Luchthaven Zaventem, Luchthaven Brussel-Nationaal, Brussel-Nationale Luchthaven of in het Frans Aéroport de Bruxelles-National genoemd. Het is de nationale en de grootste luchthaven van België. Er vliegen +/- 62 luchtvaartmaatschappijen vanaf Brussels Airport.

Onderstaande luchtvaartmaatschappijen vliegen vanuit Brussel naar New York:

LuchtvaartmaatschappijDirecte vlucht / met tussenstopBestemming
Brussels AirlinesDirectJFK en EWR
KLMDirectJFK
Delta Air LinesDirectJFK
Air FranceDirectJFK
United AirlinesDirectEWR
British Airways1 tussenstop: LondenJFK
Air Canada1 tussenstop: MontréalEWR en LGA
Austrian Airlines1 tussenstop: WenenJFK en EWR
SWISS1 tussenstop: ZürichJFK en EWR
Icelandair1 tussenstop: ReykjavikJFK en EWR
Lufthansa1 tussenstop: Frankfurt of MünchenJFK en EWR
Aer Lingus1 tussenstop: DublinJFK en EWR
TAP Air Portugal1 tussenstop: LissabonJFK en EWR
Turkish Airlines1 tussenstop: IstanboelJFK en EWR
Royal Air Maroc1 tussenstop: CasablancaJFK
Alitalia1 tussenstop: RomeJFK
Aeroflot1 tussenstop: MoskouJFK

Brussel ligt op 5885 km van New York City. Met een direct vlucht is het 8 à 8,5 uur vliegen. Er is een tijdsverschil van 6 uur.

Prijs Brussel – New York

De prijs van vliegtickets van Brussel naar New York kan variëren. Vanuit Brussel is het goedkoper om te vliegen dan vanaf Schiphol. De prijs van uw vliegtickets is vooral afhankelijk van de periode waarin u reist. Schoolvakanties zijn over het algemeen duurder. De zomervakantie en de eindejaarsperiode met Thanksgiving, kerst en oud en nieuw zijn de duurste periodes. Ik raad aan om vanaf 6 maanden van tevoren te beginnen met zoeken naar goedkope vliegtickets van Brussel naar New York.

Kijk op Expedia voor goedkope vliegtickets van Brussel naar New York

Bereikbaarheid Brussels Airport

Brussels Airport ligt op 12 km afstand ten noordoosten van de Belgische hoofdstad Brussel. De luchthaven is gelegen in Vlaams-Brabant op grondgebied van de gemeenten Zaventem, Machelen en Steenokkerzeel. Brussels Airport is op verschillende manieren eenvoudig te bereiken, het is aan te raden om uw route vooraf uit te stippelen.

Met de auto

Brussels Airport is goed bereikbaar met de auto. Vanaf de Brusselse Ring (R0) kunt u de borden Zaventem volgen. Vanuit de richting Gent, Antwerpen en Nederland voegt u vanaf de E19 in op de E40 richting Luchthaven Zaventem, vervolgens volgt u de A201 naar het vliegveld. Vanuit de richting Luik en Maastricht (NL) volgt u op de E40 de borden voor E411/E19/Luchthaven Zaventem. Hier neemt u afslag 4 om op de R22 in te voegen en volg de borden naar het vliegveld.

Met de trein

Op niveau -1, onder de vertrek- en aankomsthallen, bevindt zich het treinstation van Brussels Airport. Vanuit de grote steden in België reist u eenvoudig met de trein naar de luchthaven.
Vanaf Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal en Breda rijdt er 16 keer per dag een trein naar Brussels Airport en vanaf Den Haag HS zelfs 20 keer per dag. Wanneer u met de trein aankomt op het station, houd dan uw treinkaartje gereed. Deze moet u namelijk scannen om de luchthaven te betreden.

Met de bus

Het busstation is gelegen op niveau 0, net onder de aankomstterminal. De regionale bussen van De Lijn rijden vanuit de regio en vanuit Brussel Centrum naar de luchthaven. U kunt ook kiezen voor busvervoer op lange afstand. Vanuit België en Nederland kunt u met maatschappijen zoals Airport Express, FlixBus en BlaBlaBus naar het vliegveld reizen.

Parkeren op Brussels Airport

Als u met de auto naar Brussels Airport komt, is het handig om vooraf te kijken waar u gaat parkeren. Er zijn mogelijkheden om dichtbij en op afstand te parkeren. P1, P2 en P3 bevinden zich tegenover de vertrekhal en bieden 10.000 parkeerplaatsen. Vanaf hier loopt u in minder dan 5 minuten naar de terminal. P4 bevindt zich iets verderop. Vanaf hier is het 10 minuten wandelen naar de terminal, of u maakt gebruik van de gratis shuttlebus. Deze parking moet u vooraf reserveren.

Lang parkeren tegen een budgetvriendelijke prijs kan op een van de budgetparkings op Brussels Airport. Het is wat verder van de luchthaven, maar het is wel goedkoper. Met de shuttlebus bereikt u snel en gratis de terminal. Deze parkeerplek dient u vooraf online te reserveren en te betalen. Alle informatie over parkeren kunt u lezen op de website van Brussels Airport.

Plattegrond Brussels Airport

Ga goed voorbereid op reis, bekijk alvast de plattegrond van de luchthaven. Zo weet u van tevoren alvast waar u moet zijn en begint u zorgeloos aan uw vakantie.

Vlucht Brussel - New York - Plattegrond

Bron: Brussels Airport – kijk op de website voor meer plattegronden

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets