Meatpacking District

Meatpacking District in New York City

Het Meatpacking District is een wijk in Manhattan, New York, die grofweg van West 14th Street tot Gansevoort Street loopt, en van de Hudson River tot aan Hudson Street. De laatste jaren (mede dankzij aanleg van het High Line Park) is het gebied uitgebreid richting het noorden tot aan West 16th Street en het oosten van Hudson Street. Het Meatpacking District dankt zijn naam aan het feit dat er rond 1900 zo’n 250 vleesverwerkingsbedrijven stonden. Inmiddels zijn het er nog maar een stuk of dertig en staat de wijk vooral bekend om een bruisend en glamorous nachtleven. Lees hier meer over uitgaan in het Meatpacking District.

Nieuw leven voor het Meatpacking District

Voordat het Meatpacking District in 2004 werd bekroond tot ‘meest modieuze wijk van New York’, was het allemaal wat minder chic. Het verval dat tijdens de jaren zestig inzette, bereikte in de jaren tachtig een dieptepunt. In die tijd was het rauwe industriegebied het epicentrum van drugshandel en schimmige sekspraktijken. Niet veel later, aan het eind van de jaren negentig, begon het langzaamaan weer de goede kant op te gaan. Die transformatie startte toen hippe kledingzaken en uitgaansgelegenheden zich in het gebied vestigden. Deze nieuwe zaken zetten de toon voor het nieuwe karakter van de wijk. Nu, bijna twee decennia later, vormen zij nog steeds de belangrijkste pijlers van het Meatpacking District zoals we het nu kennen: uitgaan en mode.

Meatpacking District in New York - The High Line Meatpacking District in New York - Gebouwen

Bezienswaardigheden in het Meatpacking District

Een bijzonder stukje Meatpacking is het High Line Park. Dit park is gebouwd op een oude spoorbaan en geeft een aparte blik op de stad. U vindt er allerhande planten en kunstwerken. Vooral in de zomer is het erg leuk om het park te bezoeken. Alles staat dan in bloei. Het is een ideale plek om te genieten van de zon of zelfs van de sterrenhemel. Ook buiten het park ziet u overal bijzondere details. In het Meatpacking District vindt u bijvoorbeeld cobblestone streets (kinderkopjes).

Meatpacking District in New York - High Line Park

Whitney Museum en galeries

Het Whitney Museum is in mei 2015 heropend op een nieuwe locatie in Meatpacking, dus cultuurliefhebbers hebben een goede reden om hier naartoe te gaan. In het prachtige gebouw vindt u Amerikaanse kunst uit de twintigste eeuw. Het museum heeft meer dan 21.000 kunstwerken en er is voor ieder wat wils: schilderijen, beeldhouwwerken, tekeningen, foto’s en video’s.

Meatpacking District in New York - Whitney Museum Meatpacking District in New York - Milk Studios

Uit eten in het Meatpacking District

Chelsea Market

Een heel huizenblok lang én breed; zo groot is Chelsea Market. En deze voormalige koekjesfabriek staat helemaal vol eetkraampjes. Het is zelfs een van de grootste ‘food markets’ ter wereld! Heel leuk om hier ‘s morgens even doorheen te lopen om zo allerlei lekkers voor het ontbijt te verzamelen. Of stel een picknickmand samen en eet de buit op in het 14th Street Park – het stukje Hudson River Park dat zich in het Meatpacking District bevindt.

STK Steakhouse

STK in het Meatpacking District is heel luxe, er heerst een exclusieve sfeer. Steakliefhebbers kunnen hier hun lol op: een kleine steak kost $ 25, maar u kunt er ook een proeven van $ 99. Zelf ga ik voor de filet; een steak met weinig vet (deze is zowel in klein als medium formaat te bestellen). De Little Big Mac is een goede keus voor het voorgerecht. U krijgt dan twee kleine hamburgers (sliders) voor $ 20. Een prima voorgerecht om te delen. Persoonlijk vind ik het één van de lekkerste burgers in New York. Flessen wijn zijn verkrijgbaar vanaf $ 45 en reserveren is een must!

Meatpacking District in New York - Chelsea Market Meatpacking District in New York - STK

The Standard Grill

Onder hotel The Standard, naast hotspot The Standard Biergarten, vindt u The Standard Grill. Dit restaurant is allesbehalve standaard, de sfeer is hip en het voelt alsof je gaat stappen (maar dan zonder de DJ). The Standard Grill biedt heerlijke steaks en visgerechten. In de zomer is er een leuk terras waar u kunt genieten van het New Yorkse straatleven terwijl u nipt van uw cocktail.

Dos Caminos

Zin in Mexicaans eten? Ga dan naar Dos Caminos. Dit Mexicaanse restaurant in New York is niet voor niets razend populair: de gerechten zijn heerlijk. Er zijn verschillende locaties, maar het restaurant in het Meatpacking District is een van de beste. U voelt zich er direct thuis en de guacamole is onnavolgbaar.

meatpacking-district-in-new-york-the-standard-grill Meatpacking District in New York - Dos Caminos

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets