Meatpacking District

Meatpacking District in New York

Het Meatpacking District in New York is een wijk in Manhattan, die grofweg van West 14th Street tot Gansevoort Street loopt, en van de Hudson River tot aan Hudson Street. Al wordt het stukje ten noorden hiervan, tot aan West 16th Street, en een deel ten oosten van Hudson Street ook nog vaak tot Meatpacking gerekend. Het Meatpacking District dankt zijn naam aan het feit dat er rond 1900 zo’n 250 vleesverwerkingsbedrijven stonden. Inmiddels zijn het er nog maar vijf en staat de wijk vooral bekend om een bruisend en glamorous nachtleven.

Contents

De geschiedenis van het Meatpacking District

De geschiedenis van Meatpacking District is een stuk minder chic dan het huidige imago. Het verval dat tijdens de jaren zestig inzette, bereikte in de jaren tachtig een dieptepunt. In die tijd was het rauwe industriegebied het epicentrum van drugshandel en schimmige sekspraktijken. Niet veel later, aan het eind van de jaren negentig, begon het langzaamaan weer de goede kant op te gaan. Die transformatie startte toen hippe kledingzaken en uitgaansgelegenheden zich in het gebied vestigden. Deze nieuwe zaken zetten de toon voor het nieuwe karakter van de wijk. Zij vormen nog steeds de belangrijkste pijlers van het Meatpacking District zoals we het nu kennen: uitgaan en mode.

Meatpacking District in New York - The High Line Meatpacking District in New York - Gebouwen

Bezienswaardigheden in het Meatpacking District

U mag Meatpacking niet overslaan tijdens uw bezoek aan New York. Het is een relatief kleine wijk, maar het heeft een hele eigen sfeer. Meatpacking beschikt tevens over een aantal interessante bezienswaardigheden. Het is een leuke startplek voor een gezellige dag shoppen en eten, of voor een leuke avond uit.

High Line Park

Een bijzonder stukje Meatpacking is het High Line Park. Dit park is gebouwd op een oude spoorbaan en geeft een aparte blik op de stad. U vindt er allerhande planten en kunstwerken. Vooral in de zomer is het erg leuk om het park te bezoeken. Alles staat dan in bloei. Het is een ideale plek om te genieten van de zon of zelfs van de sterrenhemel. Ook buiten het park ziet u overal bijzondere details. In het Meatpacking District vindt u bijvoorbeeld cobblestone streets (kinderkopjes).

Meatpacking District in New York - High Line Park

Het Whitney Museum

Het Whitney Museum, voluit het Whitney Museum of American Art in New York, is een museum dat zich richt op Amerikaanse kunst uit de twintigste eeuw. Het museum heeft meer dan 21.000 kunstwerken en er is voor ieder wat wils: schilderijen, beeldhouwwerken, tekeningen, foto’s en video’s. Het heeft ook een leuk dakterras waar het in de zomer heerlijk toeven is met een drankje en een mooi uitzicht op het omliggende Meatpacking.

9/11 Ground Zero Museum Workshop

In de 9/11 Ground Zero Museum Workshop krijgt u inzicht in het leven van de mensen van de FDNY en de bergingsteams na 9/11. De oprichter van de workshop was de officiële fotograaf op Ground Zero, waardoor hij zeldzame foto’s kon maken en speciale voorwerpen kon bemachtigen die u nu in het kleine museum kunt zien en vasthouden. U kunt dit museum het beste ervaren door de interactieve audiotour te volgen, die u meer zal vertellen over de herstelperiode van Ground Zero.

Chelsea Market

Een heel huizenblok lang én breed; zo groot is Chelsea Market. En deze voormalige koekjesfabriek staat helemaal vol eetkraampjes. Het is zelfs een van de grootste ‘food markets’ ter wereld! Heel leuk om hier ‘s morgens even doorheen te lopen om zo allerlei lekkers voor het ontbijt te verzamelen. Of stel een picknickmand samen en eet het op op een van de grasvelden van Little Island. Dit park op palen ligt op maar een paar minuten loopafstand.

Meatpacking District in New York - Whitney Museum Meatpacking District in New York - Chelsea Market

Uit eten in het Meatpacking District

Meatpacking District is een leuke wijk om uit te gaan en er zijn allerlei stijlvolle restaurants om een avond uit mee te beginnen. Zin in Mexicaans eten? Ga dan naar Dos Caminos. Dit Mexicaanse restaurant in New York is niet voor niets razend populair: de gerechten zijn heerlijk. Er zijn verschillende locaties, maar het restaurant in het Meatpacking District is een van de beste. Of ga naar Pastis voor een Franse maaltijd, een hippe bistro in de stijl van Meatpacking District. Een andere leuke plek voor een hapje of drankje is RH Rooftop Restaurant. Dit bijzondere restaurant bevindt zich op het dak van een meubelzaak. Het is zelfs mogelijk om een wijntje drinken tussen de meubels en meteen een nieuwe bank uit te zoeken. Maar hier komt u vooral om op het dakterras in de zon te genieten van een glas rosé.

Meatpacking District in New York - RH Rooftop Meatpacking District in New York - Dos Caminos

Hotels in Meatpacking District

Er is niet heel veel keus uit hotels in Meatpacking, maar twee goede opties zijn The Standard, High Line en Gansevoort Meatpacking NYC. Beide beschikken over hippe rooftopbars en zijn dus ook meteen leuke uitgaansgelegenheden. Onder hotel The Standard, naast hotspot The Standard Biergarten, vindt u ook nog The Standard Grill. Dit restaurant is allesbehalve standaard, de sfeer is hip en het voelt alsof je gaat stappen (maar dan zonder de dj). The Standard Grill biedt heerlijke steaks en visgerechten. In de zomer is er een leuk terras waar u kunt genieten van het New Yorkse straatleven terwijl u nipt van uw cocktail.

Meatpacking District New York Standard Hotel Meatpacking District New York Gansevoort Hotel

 

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets