Civic Center in New York

Civic Center in New York

Civic Center in New York is de buurt in Lower Manhattan waar het New Yorkse stadhuis en andere overheidsgebouw gesitueerd zijn. Civic Center grenst in het westen aan Broadway en Tribeca, in het noorden aan Chinatown en Worth Street, in het oosten aan de East River en in het zuiden aan het Financial District. Het is een statige wijk, met vele mooie gebouwen in klassieke stijl.

Law and Order in Civic Center

Civic Center is te bereiken met de Hop-on Hop-off bussen, deze stoppen vlakbij. In het hart van Civic Center ligt het kruispunt Foley Square, met in het midden een park genaamd Thomas Paine Park. Rondom Foley Square bevinden zich meerdere gerechtsgebouwen en de naam van deze plek staat dan ook synoniem voor het New Yorkse rechtssysteem. Fans van de tv-serie Law and Order zullen hier veel herkennen. De kans bestaat zelfs dat u een filmset van de serie tegenkomt!

Gebouwen in Civic Center

Veel van de gebouwen in Civic Center hebben een klassieke uitstraling. Door de hoge pilaren en het crèmekleurige gesteente waant u zich op sommige plekken bijna even in Rome. Enkele gebouwen die de moeite waard zijn om te bekijken zijn de klassieke St. Andrew Roman Catholic Church, de indrukwekkende New York Supreme Court en natuurlijk het stadhuis, de City Hall. De City Hall is niet toegankelijk voor publiek, maar bij verschillende andere gebouwen in Civic Center is het wel toegestaan om binnen te lopen. Ook een van de grootste overheidsgebouwen ter wereld is in deze wijk te vinden. Het Manhattan Municipal Building telt 40 verdiepingen en huisvest maar liefst 13 gemeentelijke instellingen. Na uw bezoek aan Civic Center loopt u via het voetgangerspad direct naar de Brooklyn Bridge!

Erics Tip: Vanwege de vele belangrijke zaken die zich in deze wijk afspelen, is er op veel plaatsen beveiliging. U zult wegversperringen en bewakingshuisjes tegenkomen, maar over het algemeen gelden de belemmeringen voornamelijk voor auto’s. Als voetganger kunt u er meestal gewoon langs en kunt u de gebouwen van verschillende kanten bekijken.

Trouwen in New York

U zult Civic Center waarschijnlijk ook aandoen als u wilt trouwen in New York. Het New York City Marriage Bureau is hier namelijk eveneens gevestigd, de plek waar u in ondertrouw kunt gaan. Wie op ontdekking gaat in Civic Center zal merken dat de meeste mensen hier komen voor rechtszaken, trouwerijen en andere ‘burgerzaken’. Ze zijn veelal netjes gekleed en in een andere stemming dan de bezoekers van de stad. Restaurants en winkels zijn hier dan ook nauwelijks te vinden. Wilt u een hapje eten? Loop dan door naar het naastgelegen Chinatown.

Civic Center - Rechtbank Civic Center - Law and Order

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief