Fleet week in New York 2021

schip fleet week new york

Fleet Week in New York is het evenement dat jaarlijks in mei wordt georganiseerd voor de Amerikaanse scheepvaart. Het evenement duurt een week en staat volledig in het teken van de marine, het korps mariniers en de kustwacht.

In 1982 werd de eerste Fleet Week in New York georganiseerd. Sindsdien meren grote marine schepen aan de New York Passenger Ship Terminal op de Hudson River aan de westkant van Manhattan en liggen hier een week lang. Vanaf de verschillende pieren kunt u deze immens grote schepen bewonderen. Ook kunt u de schepen op, u kunt dan mee op een tour over het schip, een gids zal u hierbij begeleiden. Tijdens Fleet Week kunt u niet alleen matrozen, mariniers en kustwachters toezwaaien, ook zijn er militaire demonstraties en vliegshows!

Wanneer is Fleet Week in New York?

Het evenement duurt een week en is ieder jaar rond dezelfde tijd. In 2021 valt Fleet Week van 26 mei tot en met 31 mei. De boten zijn dan toegankelijk van donderdag tot en met dinsdag tussen 8.00 en 17.00 uur.

Fleet week in New York fleet week new york city in mei

Wat is er te doen tijdens Fleet Week?

Bent u een echte fan van technologische snufjes of wilt u gewoon een keer een indrukwekkend groot militair schip van dichtbij bekijken? Dan is een kijkje op een van de schepen zeker de moeite waard! Ook voor kinderen is het ontzettend leuk, er zijn verschillende activiteiten op de boten te doen. Tijdens Fleet Week is het ook leuk om een kijkje te nemen op het Intrepid Sea, Air and Space Museum. Voor dit museum moet u wel toegangskaarten aanschaffen.

Fleet Week Intrepid Museum fleet week nyc

Er is ook een parade van schepen die het officiële begin van Fleet Week tekent. De parade komt de New York Harbor binnen vanaf de Verrazano-Narrows Bridge. De beste plek om de parade vanaf Manhattan te bekijken is vanaf de haven van New York of vanaf Battery Park of Hudson River Park.

Fleet Weeks Historie

De allereerste Fleet Week werd in 1935 in San Diego als deel van de California Pacific International Exposition georganiseerd. Het was de tijd rond de Eerste en Tweede Wereldoorlog, president Roosevelt wilde als reactie op de wereldconflicten de Amerikaanse marine uitbreiden, net zoals Duitsland en Japan dat deden. Er was een grote opkomst van schepen en militaire vliegtuigen tijdens de eerste Fleet Week in San Diego. De eerste Fleet Week in New York was in 1984.

Memorial Day valt altijd in Fleet Week. Memorial Day is de dag waarop alle overleden mannen en vrouwen die in defensie hebben gediend worden geëerd.

Erics Tip: Ik raad u aan op tijd naar de schepen toe te gaan, zeker als u ook een schip op wilt. Omdat de rijen erg lang kunnen zijn, is het mogelijk dat u niet meer achter in de rij mag aansluiten, ook al is het schip officieel nog niet gesloten. Op de boten zelf kunt u geen eten aanschaffen. Op de verschillende pieren zijn er wel genoeg mogelijkheden om iets te eten te halen.

new york city fleet week schip

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets