Memorial Day in New York 2021

Memorial Day in New York

Memorial Day in New York is de dag waarop alle militairen worden geëerd die zijn overleden tijdens hun dienst. Memorial Day valt samen met het begin van het zomerseizoen, dus het is niet alleen een treurige dag. Er zijn op deze dag veel evenementen in de stad.

Wat is Memorial Day?

Op Memorial Day worden alle mannen en vrouwen die in het leger van de Verenigde Staten hebben gediend en zijn overleden geëerd.

Wanneer is Memorial Day?

Memorial Day is op de laatste maandag van mei. De datum wisselt per jaar. In 2021 valt Memorial Day op 31 mei.

Waarom heet het Memorial Day?

In eerste instantie begon het als een evenement om de ‘Union’ soldaten te eren die overleden waren tijdens de Amerikaanse burgeroorlog. Na de Eerste Wereldoorlog werd dit veranderd naar alle mannen en vrouwen die in een oorlog of in militaire dienst zijn overleden. Voor de Tweede Wereldoorlog heette Memorial Day Decoration Day.

Wat kunt u verwachten tijdens Memorial Day?

Tijdens Memorial Day bezoeken veel mensen begraafplaatsen en gedenkplekken om voornamelijk de mensen te eren die zijn overleden in hun diensttijd. Ook wordt de Amerikaanse vlag halfstok gehangen. Memorial Day wordt steeds minder als een herdenkingsdag gebruikt. Het loopt parallel aan de start van het zomerseizoen voor culturele evenementen. Veel mensen kiezen ervoor om op deze dag en het weekend voorafgaand aan Memorial Day te picknicken met familie of sportevenementen te organiseren. In de modewereld is het vanaf deze dag ook weer acceptabel om witte kleding te dragen. Dit mag dan tot Labor Day. Toch volgen steeds minder mensen deze regel en dragen het hele jaar door witte kleding. Deze ‘regel’ is vroeger bedacht door rijken, die zeiden ‘wit is voor bruiloften en voor op resorts, niet voor een diner in de herfst’.

Wat kunt u doen op Memorial Day?

Omdat op Memorial Day ook het onofficiële zomerseizoen start (de zomer begint officieel pas op 21 juni), openen de stranden. Als u Governors Island, een van New Yorks unieke plekken, op Memorial Day bezoekt, kunt u verwachten dat er live muziek en entertainment is voor de kinderen.

Veel New Yorkers gaan de stad uit om buiten te zijn. Ze gaan bijvoorbeeld naar een van de grotere stranden buiten de stad of ze brengen tijd door met hun familie door samen te gaan barbecueën. In New York blijven en een van de stranden in de stad bezoeken kan ook erg leuk zijn! Coney Island en het New York Aquarium liggen op dezelfde plaats en openen ook op Memorial Day: hartstikke leuk om met het hele gezin naar toe te gaan. Als u nog leuke dingen wilt doen op Coney Island, ga dan naar het Luna Park en ga een rondje mee in de wereldberoemde Cyclone!

Tips voor Memorial Day

Wilt u liever gewoon een stukje wandelen en genieten van het warme weer? Wandel dan over de Brooklyn Bridge, deze viert dat weekend ook zijn verjaardag. Een andere New Yorkse traditie is Fleet Week. Ieder jaar komen de U.S. military sea services tijdens dit evenement de stad bezoeken. Het is een goed moment om te zwaaien naar de matrozen! Niet alleen lopen de Navy, kustwachten en mariniers over straat, maar er is ook een vliegshow en er zijn andere evenementen in de stad. Wilt u nog meer zien? Ga dan op Memorial Day naar het Intrepid Museum Sea, Air and Space Museum voor nog meer soortgelijke evenementen.

Memorial Day in New York - Coney Island Promenade Memorial Day in New York - Governors Island

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets