Halloween in New York 2021

Halloween in New York

Halloween in New York wordt jaarlijks goed gevierd! Er wordt echt naar het feest toegeleefd. Men trekt de meest overweldigende kostuums uit de kast en kinderen kunnen weer langs de deuren voor snoepjes. Lees snel verder voor de leukste tips voor Halloween in New York!

Wat is Halloween?

Halloween is van origine een heidens feest, het zou de dag zijn dat geesten contact kunnen maken met de fysieke wereld. Nu kleden mensen zich op dit feest griezelig en gaan ze de straat op in hun outfits. Kinderen gaan langs de deuren om snoepgoed op te halen. Als kinderen geen snoepje krijgen dreigen ze dat ze een streek uithalen, dit heet ‘trick-or-treat’ (streek of snoepgoed). Dit gebeurt allemaal op een vriendelijke manier – het is niet de bedoeling een echt gemene streek uit te halen.

Wanneer is het Halloween?

Halloween valt ieder jaar op 31 oktober.

Halloweensnoepgoed in New York Halloweenpompoenen in New York

Wat kunt u verwachten op Halloween?

Met Halloween in New York zijn sommige winkeletalages en huizen versierd met Halloweensymbolen. Voorbeelden van symbolen zijn: vleermuizen, spinnen, heksen, skeletten, geesten, bloed en grafstenen. Wat u ook overal tegenkomt zijn pompoenen, uitgesneden in ‘enge’ vormen.

De winkels in New York zijn tijdens Halloween gewoon geopend; het is geen erkende feestdag. Zo zult u ook geen last ondervinden van onregelmatige dienstregeling bij het metronetwerk.

Halloween Tours

Zin in een spooky ervaring? Neem dan deel aan de Madame Morbid’s Trolley Tour! Deze 1,5 uur durende tour in een in Victoriaanse stijl versierde bus geeft u gegarandeerd kippenvel wanneer u de meest duistere plekken van Brooklyn verkent. De tour vindt plaats op woensdag t/m zondag.

Een andere tour langs de spookachtige plekken van New York is de Ghost Tour of Greenwich Village. Ontdek de engste plekken van New York, zoals het huis van Edgar Allan Poe en The Hanging Tree in Washington Square Park.

Als u meer wilt weten over de geesten op Broadway, kunt u de Haunted Broadway Tour boeken. Tijdens deze wandeltour bezoekt u de spookachtige theaters en zingt u mee met musicals zoals Ghost en Phantom of the Opera.

Halloweenfeesten

Een andere leuke manier om Halloween in New York door te brengen is door naar een Halloween Party te gaan van een fancy club of rooftopbar in de stad. Ga verkleed en feest de hele nacht lang samen met de New Yorkers in hun beste kostuums!

Bekijk hier een overzicht van de Halloweenfeesten in New York

Halloween in New York - Versierd Huis

Wat kunt u doen tijdens Halloween in New York?

‘s Avonds om 19.00 uur is de (Greenwich) Village Halloween Parade in New York. Iedereen mag meedoen aan deze parade, dus ook u. Er lopen zo’n vijftigduizend mensen mee in de optocht, er wordt live muziek gespeeld en mensen zijn verkleed in de meest bizarre Halloweenkostuums.

Erics tip: Als u zeker wilt zijn van een spot in de parade, kom dan verkleed en wees erop voorbereid dat u eerst moet wachten. Het is het beste als u vroeg arriveert, zodat u richting het startpunt van de parade kunt lopen. Als u namelijk komt wanneer de parade al begonnen is, dan is het mogelijk dat u niet meer mee kunt lopen. Als u de parade wilt bekijken dan kunt u het beste staan op West 4th Street en 6th Avenue!

Halloween in New York - Village Halloween Parade

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets