Gansevoort Peninsula in New York

Gansevoort Peninsula in New York

Gansevoort Peninsula in New York is een park in de Hudson River. Het park, dat onderdeel is van Hudson River Park, is een oase van groen waar mensen tot rust kunnen komen. De plek waar Pier 53 voorheen te vinden was, is nu de plek om te sporten, te wandelen of om aan het eerste strand van Manhattan te liggen. Gansevoort Peninsula Park is te vinden ter hoogte van het Whitney Museum.

Contents

Gansevoort Peninsula in New York

Naast het Whitney Museum in het Meatpacking District is Gansevoort Peninsula te vinden. Het ecologische park biedt toegang tot het water van de Hudson River door middel van een strand. In het park aan de Hudson River kan gesport worden op het grote sportveld en er staan fitnesstoestellen die iedereen kan gebruiken. Verder is er een hondenpark waar New Yorkers hun viervoeters kunnen laten spelen. Gansevoort Peninsula is er ook om te ontspannen. Er zijn tuinen aangelegd om te ontsnappen aan de drukte van de stad.

Strand in New York

Gansevoort Peninsula biedt het eerste openbare strand van Manhattan. Hier kan gratis aan gelegen worden, echter mag er niet worden gezwommen door de slechte kwaliteit van het water. Op het strand zijn plekken gecreëerd waar van de zon genoten kan worden. Vanaf het strand heeft u ook een prachtig uitzicht op Downtown Manhattan. Vanaf de noordkant van Gansevoort Peninsula kijkt u uit op Little Island.

Gansevoort Peninsula in New York Park Gansevoort Peninsula in New York - Strand

Day’s End van David Hammons

In het water aan het strand is het openbare kunstwerk Day’s End te zien. Het werk van David Hammons vormt de omlijning van een oud warenhuis op Pier 52 en is door het Whitney Museum of American Art geschonken aan Hudson River Park.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets