Little Island in New York

Little Island in New York

Little Island in New York is een park op palen in de rivier de Hudson. Little Island ligt in de wijk Chelsea en vormt Pier 55. Het bestaat uit 280 betonnen palen met een wijd uitlopende bovenkant, waarop een stadspark is aangelegd. Het park is onderdeel van Hudson River Park aan de westkant van Manhattan en ziet er erg futuristisch uit. U bereikt deze groene oase via een van de twee loopbruggen, de North Bridge en South Bridge, beide gelegen aan de Hudson River Greenway.

Little Island op Pier 55

Little Island ziet er van een afstand natuurlijk erg bijzonder uit. Wanneer u het bezoekt, is het vooral ‘gewoon’ een park. Maar wel een heel mooi park! Wie er een wandeling maakt, komt maar liefst 35 soorten bomen, 65 soorten struiken en een paar honderd andere soorten planten tegen. Het kan dus met recht een groene oase in de Hudson genoemd worden. Er zijn wandelpaden die leiden naar de hoogste punten van het eiland, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op Manhattan, New Jersey en de rivier om u heen. En vergeet niet op zoek te gaan naar een rozenboog die leidt naar de ‘secret garden’. Deze geheime tuin staat vol met allerlei soorten witte bloemen. Wilt u even uitrusten? Er zijn drie grasvelden op Little Island waar u kunt genieten van de zon en een picknick. In het park zijn er gratis te gebruiken toiletten die zich in een grot achtige omgeving bevinden. Niet alleen handig dus, maar ook leuk om een kijkje te nemen.

Little Island in New York - Park op palen Little Island in New York - Groene oase

Het ontstaan van Little Island

Het idee van Little Island ontstond in 2012 en is een project van miljonair Barry Diller en zijn vrouw, modeontwerpster Diane von Furstenberg. Het design komt van de bekende Engelse ontwerper Thomas Heatherwick, die ook het ontwerp van The Vessel op zijn naam heeft staan. Het golvende design van Little Island is geïnspireerd op een op het water drijvend blad. In 2017 zijn ze begonnen met de bouw van het eiland en in 2021 is het project afgerond.

Evenementen op Little Island in New York

In het park bevinden zich twee podia. Er is een amphitheater met 700 zitplaatsen genaamd The Amph, voor theater-, muziek- en dansoptreden. En bij de secret garden is een kleiner theater, genaamd The Glade. Hier worden optredens gegeven door allerlei soorten artiesten, van bands tot straatmuzikanten.

Little Island bezoeken

Little Island ligt langs de Hudson River Greenway, op een plek waar voorheen eigenlijk alleen fietsers, wandelaars en skaters langskwamen. De plek is geen toeristische hotspot en in de directe omgeving is het dan ook niet zo druk. Het park geeft een mooie nieuwe impuls aan dit gebied. Er zijn een aantal andere bezienswaardigheden in de buurt, die leuk zijn om te combineren met een bezoek aan Little Island. De sfeervolle wijk Meatpacking District ligt ernaast en ook het Whitney Museum is vlakbij. En als u het glas en beton van Midtown graag nog wat langer inwisselt voor bomen en planten, kunt u beginnen met een wandeling over de High Line, waarna u neerstrijkt op een van de grasvelden van Little Island.

Erics Tip: Wanneer u de wijken en bezienswaardigheden rondom Little Island aan het verkennen bent, is dit park de perfecte plek om even uit te rusten. In het nabijgelegen Chelsea Market kunt u een verse lunch halen, om deze vervolgens mee te nemen naar het park voor een picknick. Op mooie dagen kunt u hier heerlijk van de zon genieten en als het erg warm is, biedt de frisse wind op de rivier verkoeling.

Little Island in New York - het hele eiland

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief