Speeltuinen in New York

New York Bleeckerstreet Speeltuin

Speeltuinen in New York zijn niet alleen een ontmoetingsplek voor kinderen, maar vooral ook voor hun ouders of nanny’s. Er is veel aanbod: groot en klein, hip en casual, voor piepjong en voor wat ouder. Op deze pagina beschrijf ik de leukste speeltuinen in New York voor kinderen van 0 tot 12 jaar, die gratis en vrij toegankelijk zijn.

Culturele ontdekkingsreis

Een ochtendje of middagje naar een speeltuin in New York is niet alleen voor uw kinderen een feest, maar ook voor u. De Central Park Playground bijvoorbeeld is schitterend, met die hoge gebouwen op de achtergrond. Bovendien kunt u in een speeltuin lekker mensen kijken, terwijl uw kind vriendjes maakt met een New Yorks jongetje of meisje dat, ik zeg maar wat, op Park Avenue woont. Ga op culturele ontdekkingsreis in een New York playground!

Speeltuinen met ‘aanzien’

Aangezien Manhattan bezaaid is met kleine en grote speeltuinen, zult u er een behoorlijk aantal tegenkomen tijdens uw verblijf met kinderen in New York. Sommige speeltuinen, zoals Bleecker Street Playground, hebben een eigen website en krijgen forse donaties van buurtbewoners. Dit zijn de speeltuinen met ‘aanzien’; laat u uw kind daar spelen, dan bent u helemaal ‘hip’. In deze categorie speeltuinen zijn ouders met de duurste kinderwagens en de duurste merkkleding aan de orde van de dag, net als kinderen die met een Starbucks Babyccino (een cappuccino zonder espresso) rondbanjeren. Speelgoed dat u hier vindt is overigens voor algemeen gebruik (binnen de speeltuin, uiteraard).

Een paar tips:

 • Foto’s maken van andere kinderen is ‘not done’. Echt niet doen dus!
 • Roken is streng verboden in alle speeltuinen en parken, net als het nuttigen van alcohol.
 • Een goed moment voor een speeltuinbezoek is tijdens lunch. Zo zit u lekker in de zon terwijl uw kind zichzelf vermaakt.
 • Plan uw dag zorgvuldig – spelen is vermoeiend! Als u ook nog andere activiteiten wilt doen, blijf dan niet te lang in de speeltuin hangen.
 • Veel speeltuinen hebben (schone) wc’s met een commode, maar niet alle.

Central Park Speeltuin New York City

Bleecker Street Playground

Met speelrekken, wippen en een grote zandbak is dit een fijne speeltuin, maar het is vooral ook een hotspot om te zien en gezien te worden, en de locatie tegenover de originele Magnolia Bakery is schitterend! ‘s Zomers wordt deze speeltuin erg druk.

 • Open van zonsopkomst tot zonsondergang
 • Voornamelijk geschikt voor kinderen van 0 tot 8 jaar
 • Deze speeltuin heeft wc’s

Bleeckerstreet Speeltuin in New York The Bleeckerstreet Speeltuin in New York

Central Park Heckscher Playground

Er zijn veel speeltuinen in Central Park, maar dit is met een zandbak, vele glijbanen, klimbanen en speeltoestellen de grootste en de mooiste. Bovendien is de ligging vlakbij de wolkenkrabbers van Fifth Avenue en Columbus Circle ronduit spectaculair.

 • Open van zonsopkomst tot zonsondergang
 • Voornamelijk geschikt voor kinderen van 0 tot 12 jaar
 • Deze speeltuin heeft wc’s

Central Park Speeltuin in New York The Central Park Speeltuin in New York

Main Street Playground

Vlakbij Jane’s Carousel in Brooklyn Bridge Park vindt u deze mooie speeltuin. Hij heeft een nautisch thema, alle klimtoestellen en de zandbak hebben de vorm van boten. ‘Centerpiece’ is een boot met glijbanen en klimelementen, met bovenop een grote mast. De speeltuin is omringd door bomen en ligt bijna onder de Manhattan Bridge.

 • Open van zonsopkomst tot zonsondergang
 • Voornamelijk geschikt voor kinderen van 0 tot 10 jaar

Speeltuinen in New York - Main Street Playground

Pier 1 Playground

Deze speeltuin ligt in Brooklyn, aan de rand van het water in het Brooklyn Bridge Park. Ook al is dit een kleine speeltuin; het uitzicht is geweldig. Deze speeltuin is alleen geschikt voor de allerkleinsten, maar in het park zelf is ook voor oudere kinderen genoeg te doen.

 • Open van zonsopkomst tot zonsondergang
 • Voornamelijk geschikt voor kinderen van 0 tot 4 jaar

Oudere kinderen vinden het misschien leuk om over de Brooklyn Bridge te lopen.

Pier 1 Speeltuin New York

Madison Square Park Playground

Tussen de hoge bomen van Madison Square Park ligt deze kleine speeltuin verscholen. Met een klimrek, schommels en een vijf meter hoge waterfontein (alleen in de zomer in werking) is het een perfecte plek voor een snelle lunch. Of ga lunchen bij Eataly!

 • Open van zonsopkomst tot zonsondergang
 • Voornamelijk geschikt voor kinderen van 0 tot 6 jaar

Madison Square Park Speeltuin in New York The Madison Square Park Speeltuin in New York

Union Square Playground

Een van de grotere speeltuinen van Manhattan. Deze speeltuin heeft schommels, tunnels, glijbanen, een waterfontein en nog veel meer. Elke maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag vindt de Union Square Greenmarket hier plaats. Hier kunt u heerlijke broodjes en sappen halen voor tussen het spelen door.

 • Open van zonsopkomst tot zonsondergang
 • Voornamelijk geschikt voor kinderen van 0 tot 12 jaar
 • Deze speeltuin heeft wc’s

Speeltuin Union Square in New York Union Square Speeltuin in New York

Tom Otterness Playground

Deze zeer kleine speeltuin heeft slechts een glijbaan, wat klimblokken en een sproei-installatie (alleen in de zomer in werking). Wat deze speeltuin bijzonder maakt is de Tom Otterness-glijbaan. Deze kunstenaar is zeer bekend in New York en heeft ook de beeldjes in het 14th Street metrostation gemaakt. U zult hier veel kinderen zien die in de omringende torens van 53 verdiepingen wonen.

 • Altijd open
 • Voornamelijk geschikt voor kinderen van 2 tot 6 jaar

Silver Towers Speeltuin in New York

Washington Square Park Playgrounds

In dit park zijn meerdere speeltuinen en omdat Washington Square Park niet groot is kunt u ze allemaal snel vinden. Er is een hele grote fontein waar de kinderen in mogen spelen, een speeltuin met kunstgras voor de allerjongsten en een speeltuin met glijbanen en klimrekken. Alles is net vernieuwd. Echt een aanrader.

 • Open van zonsopkomst tot zonsondergang
 • Voornamelijk geschikt voor kinderen van 0 tot 12 jaar.
 • Deze speeltuin heeft wc’s

Washington Square Speeltuin New York

South Street Seaport

Kinderen kunnen hier spelen met zand, water en losse ‘bouwstenen’ van schuim. De kinderen worden gestimuleerd hun fantasie te gebruiken. De leukste speeltuin in downtown Manhattan is hier bij South Street Seaport!

 • Open van 9:00 tot 17:00 uur
 • Voornamelijk geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar, maar jongere kinderen vermaken zich hier ook

South Street Seaport Speeltuin in New York South Street Seaport Playground New York

Pier 25 Play Area

Deze speeltuin ligt op Pier 25 in de Hudson River. Dat betekent dat uw kind hier speelt bij de jachthaven met kleine bootjes, met uitzicht op New Jersey en het One World Trade Center. De Pier 25 Play Area bestaat uit verschillende speeltuinen. Er is een babyspeelplaats, maar ook een speeltuin voor drie- tot zevenjarigen met rekken en een echte klimmuur. In de zomer zijn er ook veel waterspelletjes te doen. Het speciale aan Pier 25 is dat er ook een schitterende 18-hole minigolfbaan is, waar u voor $10 (kinderen $5) gebruik van kunt maken. Inclusief materiaal!

Dit is de mooiste speeltuin van TriBeCa en door de locatie is het er ook voor de ouders prettig vertoeven.

 • Open van 8:00 uur tot zonsondergang
 • Geschikt voor kinderen van alle leeftijden
 • Deze speeltuin heeft wc’s en eet- en drinkgelegenheden

minigolf op pier 25 in tribeca new york Pier 25 in tribeca new york

Domino Park Playground

De Domino Park Playground bevindt zich in Domino Park, waar u kunt genieten van het uitzicht op de skyline van Manhattan. In de speeltuin kunnen kinderen van de glijbaan of volleyballen op het veld. Het is ook een dynamische plek; er zijn altijd elementen die veranderen om het voor iedereen leuk te houden. U kunt hier gemakkelijk uw kinderen in de gaten houden terwijl ze spelen.

 • Open van zonsopgang tot zonsondergang
 • Geschikt voor kinderen van 0-8 jaar
 • Deze speeltuin heeft wc’s en eet- en drinkgelegenheden

Speeltuinen in New York - Domino Park

The Battery Playscape

U vindt de Battery Playscape in Battery Park. Deze speeltuin is een omweg waard, want hij is enorm en er valt voor kinderen heel wat te spelen. Er is een zandbak, glijbanen, een klimmuur en een amfitheater. Uw kinderen kunnen hier gaan spelen voor of na uw bezoek aan het Vrijheidsbeeld, want de terminal ligt naast het park. Bij de Staten Island Terminal kunt u ook iets te eten kopen om in de speeltuin van te genieten of u kunt uw eigen lunch meenemen.

Speeltuinen in New York - Battery Playscape

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief