Lunar New Year in New York

Lunar New Year in New York

Lunar New Year in New York is de viering van het nieuwe jaar volgens de maankalender. In 2024 valt deze dag op woensdag 29 januari en wordt door veel Aziatische culturen gevierd. Er zijn meerdere activiteiten in New York die in het teken staan van Lunar New Year, dat ook bekend staat als het Chinees nieuwjaar. Zie de Lunar New Year Parade in Chinatown, woon een vuurwerkceremonie bij of ga wat eten in een van de Aziatische buurten van New York. 

Contents

Lunar New Year in New York

Lunar New Year wordt veelal gevierd in Aziatische culturen, zoals de Chinese. Daarom staat Chinatown in New York bekend om de uitgebreide vieringen van het voor hun nieuwe jaar. Daarnaast is er op veel plekken in de stad een viering te vinden.

Chinese New Year Firecracker Ceremony

Jaarlijks wordt er een vuurwerkceremonie gehouden in het Sara D. Roosevelt Park, dat bij Chinatown ligt. Tijdens de Chinese New Year Firecracker Ceremony wordt er vuurwerk afgestoken om slechte geesten af te schrikken. Daarbij zijn er ook dansers, vaak in thema van het dier van dat Chinese nieuwe jaar. Zoals de draak, de leeuw of het konijn. De ceremonie is gratis bij te wonen en vindt plaats op woensdag 29 januari tussen 11.00 en 15.30 uur.

Lunar New Year in New York - Chinese New Year Firecracker Ceremony Lunar New Year in New York - Lion Dance

Lunar New Year Parade

In Chinatown vindt de Lunar New Year Parade plaats op februari. Hier kunt u de traditionele Leeuwendans zien, verschillende dansgroepen en andere optredens. De parade begint rond 13.00 uur bij Mott Street en Canal Street en eindigt vlakbij Sara D. Roosevelt Park. Na afloop kunt u bij een van de vele restaurants in de buurt iets eten.

Andere activiteiten rondom Lunar New Year

Naast de festiviteiten in Chinatown wordt Lunar New Year in heel New York gevierd rondom woensdag 29 januari. Bezoek bijvoorbeeld Hudson Yards en South Street Seaport voor vieringen met dansers en andere activiteiten. Of bezoek het concert van New York Philharmonic in Lincoln Center.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets