Guggenheim Museum in New York

Koop tickets nu
Guggenheim Museum in New York

Het Guggenheim museum is een van de mooiste gebouwen van New York in de Upper East Side en misschien ook wel een van de mooiste gebouwen van de wereld.Alleen al dit gebouw is reden genoeg om het in uw top 5 van ‘dingen-te-doen-als-ik-in-New-York-ben’ te zetten. Is er ook wat te zien in het gebouw? Zeker: naast een aardige vaste collectie organiseren ze fantastische tijdelijke tentoonstellingen die heel uitgebreid zijn en waaraan je echt kan zien dat er veel aandacht aan besteed is door de curators.

Koop uw Guggenheim Museum tickets hier

Het Gebouw

Mensen die het Guggenheim voor het eerst zien, denken soms dat het een futuristisch gebouw is dat er pas net staat. Maar het is gebouwd in 1959. De architect was Frank Loyd Wright, een van de bekendste Amerikaanse architecten ooit. Dit is een van zijn bekendste gebouwen. Het bijzondere van dit gebouw is dat de bovenste ringen veel breder zijn dan de onderste en dit geeft die waanzinnige vorm. Het doet bijna buitenaards aan en dat is misschien wel de reden dat het gebruikt is in de film Man in Black. Van binnen is het gebouw bijna even bijzonder als van buiten. In plaats van verdiepingen is er één grote lange spiraal naar boven waarbij je af een toe een afslag naar en zaaltje kunt nemen.

Erics Tip: Bent u wat moe? Of slecht ter been? Neem dan nadat u een kaartje heeft gekocht de lift naar de bovenste verdieping, zodat u de spiralen naar beneden kunt lopen.

Guggenheim Museum in New York - Picasso Guggenheim Museum in New York - Vanbinnen

Vaste Collecties

Het Guggenheim heeft voor het grootste deel tijdelijke tentoonstellingen die heel goed zijn, maar ook de vaste tentoonstellingen zijn de moeite waard. Dat zijn de Thannhauser Collection en de Guggenheim Collection.

Thannhouser Collection (Level 2)

De Thannhousers waren Duitsers die al vanaf het begin van de vorige eeuw succesvolle kunsthandelaren waren. Meerdere generaties hadden een goede kijk op welke schilders het gingen maken en welke niet. Dit heeft ze in staat gesteld om een mooie collectie van onder meer Picasso’s, van Goghs en Cézannes op te bouwen. De Thanhoussers en de Guggenheims raakten bevriend en hadden dezelfde ideeën over kunst, zo kwam het dat ze hun collectie aan het Guggenheim Museum hebben nagelaten.

Guggenheim Collection (Level 3)

De Guggenheim Collections bestaat uit vroeg modernistische kunstwerken. Kunstenaars wiens meesterwerken zijn uitgelicht zijn onder anderen Marc Chagall, Wassily Kandinsky en Piet Mondriaan. De collectie toont kunstwerken uit Europa en Rusland vanaf het tweede decennium van de twintigste eeuw.

Eten en Drinken

Na het lopen van drie levels bent u wel toe aan een kopje koffie. En daar is rekening mee gehouden, want op dit level is een coffee corner (Café 3 genaamd), waar u heerlijke espresso’s, cappuccino’s en een lekker taartje kunt krijgen. Het uitzicht? Central Park, niet slecht! Wel even opletten, het ligt nogal verscholen en u loopt er zo voorbij. Heeft u meer trek? Ga dan naar de begane grond. Aan de kant van van 88th Street vindt u The Wright. Een goed maar klein restaurant.

Praktische Informatie

Na uw aankoop ontvangt u een voucher die u kunt printen en gebruiken als uw ticket, of kunt laten zien als mobiele ticket op uw telefoon.

 • Openingstijden:
  • Maandag: 10.00 – 17.30 uur
  • Dinsdag: 10.00 – 20.00 uur
  • Woensdag t/m vrijdag: 10.00 – 17.30 uur
  • Zaterdag: 10.00 – 20.00 uur
  • Zondag: 10.00 – 17.30 uur
 • Locatie: 1071 Fifth Avenue, tussen 88th en 89th Street

Koop uw Guggenheim Museum tickets hier

Erics Tip: Met de New York CityPASS, de New York Pass en de Explorer Pass heeft u gratis toegang tot het museum.

Museum Guggenheim New York Museum Guggenheim in New York City

Misschien vindt u dit ook interessant:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets