Guggenheim Museum in New York

Koop tickets nu
Guggenheim Museum in New York

Het Guggenheim in New York is een museum dat (moderne) kunst tentoonstelt van de jaren 1860 tot nu. De focus ligt op impressionisme en expressionisme, zoals werken van van Gogh en Kandinsky, maar ook op moderne en hedendaagse kunst. Het Guggenheim bezit ook een van de grootste collecties werken van Pablo Picasso. Officieel genaamd het Solomon R. Guggenheim Museum, herbergt het kunstmuseum ook speciale tentoonstellingen en is het een must voor elke liefhebber van abstracte kunst.

Koop uw Guggenheim tickets hier

Frank Lloyd Wrights unieke gebouw

Het Guggenheim opende de deuren van de huidige locatie in 1959. Het gebouw is zo uniek en iconisch dat het zelfs de moeite waard is om even langs te lopen als u niet van plan bent om naar binnen te gaan. Het is aangewezen als nationaal historisch monument en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het gebouw dat Frank Lloyd Wright ontwierp lijkt op een nautilusschelp. Het meest opvallende kenmerk van het gebouw zijn de bovenste ringen, die veel breder zijn dan de onderste, wat het een buitenaardse vorm geeft. Wist u dat Frank Lloyd Wright 15 jaar en 700 schetsen nodig had om het museum te ontwerpen?

De binnenkant van het gebouw is bijna net zo bijzonder als de buitenkant. In plaats van uit afzonderlijke verdiepingen, bestaat het uit één grote spiraal. Bezoekers kunnen met de lift naar de top van het gebouw gaan en rustig over de hellingen naar beneden lopen, waarbij ze de kunstwerken kunnen bekijken terwijl ze langskomen. Er zijn verschillende ‘uitgangen’ om de overige ruimtes te bekijken. Het atrium bovenin het gebouw laat veel natuurlijk licht binnen, wat de sfeer in het museum ten goede komt. Opvallend genoeg zijn er nauwelijks andere ramen in de rotonde van het museum.

Guggenheim Museum in New York Art Guggenheim Museum in New York - Vanbinnen

Interessante tentoonstellingen in het Guggenheim

Het Guggenheim heeft veel roulerende, inspirerende tentoonstellingen van internationale kunstenaars naast de vaste collecties. De vaste collecties zijn de Thannhauser Collectie en de Guggenheim Collectie. Een solotentoonstelling hebben in het Guggenheim is een grote prestatie.

Guggenheim Collectie

De Guggenheim-collectie is opgericht door Solomon R. Guggenheim zelf, die abstracte kunst (of niet-objectieve kunst) verzamelde. Deze werken werden voor het eerst tentoongesteld in het Museum of Non-Objective Painting in 1939 in Midtown Manhattan. De collectie bevat vroegmoderne werken van kunstenaars als Marc Chagall, Pablo Picasso, Vasily Kandinsky en Piet Mondriaan. De collectie toont een scala aan kunst uit Europa en Rusland, uit het tweede decennium van de 20e eeuw. In de vaste collectie zijn ook werken van Constantin Brâncuși en zijn moderne beeldhouwwerken te zien.

Thannhauser Collectie

De Thannhausers waren succesvolle Duitse kunsthandelaren aan het begin van de vorige eeuw. Ze stonden bekend om het ontdekken van veelbelovende schilders. Hierdoor konden ze een prachtige collectie opbouwen, met onder meer werken van Pablo Picasso, Vincent van Gogh, Georges Braque en Paul Cézanne. De Thannhausers en de Guggenheims werden vrienden. Omdat ze dezelfde visie op kunst hadden, schonken de Thannhausers hun hele collectie van 70 werken aan het Guggenheim Museum.

Museum Guggenheim New York Museum Guggenheim in New York City

Erics bezoek in 90 minuten

Door de structuur van het museum is het heel gemakkelijk om een bezoek te plannen dat 90 minuten duurt (of minder, als u haast heeft). Ga direct naar de top van het museum en begin met het afdalen van de spiraal. Afhankelijk van de tijdelijke tentoonstelling brengt u meer tijd door op de bovenste verdiepingen of gaat u naar beneden naar de permanente collecties. Hier kunt u de meesterwerken van Picasso, Monet en Degas bekijken. Ook zijn er vaak werken van Kandinsky te zien.

Terwijl het MoMA het bekendere ‘The Starry Night’ van van Gogh bezit, heeft het Guggenheim het al even mooie kunstwerk ‘Mountains at Saint-Rémy’ van de Nederlandse schilder. Het behoort tot de Thannhauser-collectie en u herkent meteen de stijl van de kunstenaar. Als u meer van moderne kunst houdt, bekijk dan eens de foto’s van Robert Mapplethorpe. Zijn portretten van collega-kunstenaars en beroemdheden zijn best interessant.

Ik drink ook graag koffie voor of na mijn bezoek aan het museum, maar niet in het museumcafé. Ik ga hiervoor naar het Bluestone Lane Upper East Side Café, dat aan het einde van de straat ligt. Vergeet niet om wat foto’s te maken van het indrukwekkende gebouw voor of na uw bezoek!

Hoe bezoekt u het Guggenheim?

Omdat het museum vrij compact is, kunt u het bezoek aan dit museum gemakkelijk combineren met andere activiteiten in de omgeving. U kunt gaan fietsen in Central Park of een van de andere musea in de buurt op Fifth Avenue bezoeken. De dichtstbijzijnde zijn de Neue Gallerie (Duitse kunst) of The Cooper Hewitt (design) die beide zijn gehuisvest in voormalige New Yorkse herenhuizen.

Het museum heeft een café genaamd Café 3 en een restaurant op de begane grond (88th Street) genaamd The Wright (vernoemd naar Frank Lloyd Wright). Het is goed, maar vrij klein. Café 3 heeft uitzicht op Central Park. Het ligt vrij afgelegen en is dus gemakkelijk te missen.

Breng voor vertrek ook een bezoek aan de Guggenheim museumwinkel op de eerste verdieping. Het biedt een grote verscheidenheid aan prints, ansichtkaarten en al het andere dat u nodig heeft (of niet nodig heeft) als u een kunstliefhebber bent. De Guggenheim Store is zelfs gekroond tot Beste Museumwinkel! Meestal is er ook de lego-versie van het Guggenheim te koop als u het hele gebouw mee naar huis wilt nemen.

Erics Tip: Voor mij is het Guggenheim een makkelijk museum vanwege de indeling. Ik hoef niet bang te zijn dat ik verdwaal! Omdat de kunstwerken rond het trappenhuis hangen (afhankelijk van de tentoonstelling) is het een eenvoudig museum om te navigeren. En vergeet niet om de iconische foto van bovenin het museum te nemen!

VIP-tour bij Guggenheim

Als u meer wilt weten over de kunst van het Guggenheim Museum, volg dan een privérondleiding! Met deze 2 uur durende tour ervaart u de hoogtepunten van het museum en kunt u de kunstexpert alles vragen wat u wilt weten. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken dat u een belangrijk werk mist. Een ander voordeel is dat u met deze tour de wachtrij overslaat. Het maximale aantal deelnemers is 10, zodat de gids elke vraag kan beantwoorden. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken dat u met een te grote groep mensen rondloopt.

Praktische informatie

Het Guggenheim-museum is toegankelijk voor rolstoelgebruikers, behalve de High Gallery. De toiletten op niveau 1 en 7 zijn toegankelijk en de lift kan worden gebruikt voor de rotonde. Kinderwagens zijn toegestaan ​​in het museum en er zijn zelfs speciale kinderwagenrondleidingen als u uw kinderen wilt meenemen!

Grote rugzakken zijn niet toegestaan in het museum, deze moeten in de garderobe worden achtergelaten. Een kleine rugzak mag wel mee naar binnen, mits deze aan de voor- of zijkant wordt gedragen. Fotograferen voor persoonlijk gebruik is toegestaan, maar het gebruik van een statief is verboden. U kunt potloden en schetsboeken meenemen.

  • Openingstijden:
    • maandag: 11.00 – 18.00 uur
    • dinsdag & woensdag: gesloten
    • donderdag t/m zondag: 11.00 – 18.00 uur
  • Locatie: 1071 Fifth Avenue, tussen 88th en 89th Street. U kunt de groene metrolijnen 4, 5 of 6 nemen of de gele lijn Q tot 86 St. Vanaf daar is het ongeveer 10 minuten lopen. Of neem de M1, M2, M3 of M4 bus.

Tickets kopen voor het Guggenheim

Koop uw tickets online, zodat u sneller toegang krijgt dan wanneer u ter plaatse tickets zou kopen. Het is een populair museum in New York, dus de rijen zijn meestal lang, vooral in het hoogseizoen.

De toegang tot het Guggenheim is ook inbegrepen bij alle voordeelpassen voor New York.

Koop uw Guggenheim tickets hier

Waarvan is het Guggenheim Museum bekend?

Het Guggenheim Museum huisvest een bijzondere collectie moderne kunst in een erg mooi gebouw. Lees er meer over in dit artikel.

Is het Guggenheim Museum gratis?

Het is aan te raden om tickets voor het Guggenheim vooraf online te kopen, want de rijen kunnen lang zijn.

Hoeveel tijd zou je in het Guggenheim doorbrengen?

U kunt natuurlijk een hele dag in het Guggenheim doorbrengen, maar afhankelijk van de exposities is 1,5 tot 2 uur een goed begin.

Hoeveel kost het Guggenheim?

Er zijn tickets verkrijgbaar in verschillende categorieën voor het Guggenheim Museum. Bespaar geld met een voordeelpas!

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets