Het Tenementmuseum in New York

Tenement Museum in New York

Het Tenementmuseum in New York richt zich op de geschiedenis van de immigranten in de stad. Het is een leuk museum om te bezoeken als u al naar de welbekende musea bent geweest en wat meer wilt leren over de melting pot. Het Tenementmuseum, gestart in 1988, bracht zes appartementen terug in de originele staat en geeft haar bezoekers een unieke kijk in de New Yorkse geschiedenis. Enthousiaste gidsen nemen u door verschillende tours in de appartementen mee terug in de tijd. U kunt volgen hoe de wijk zich ontwikkelde tot ‘Klein Deutschland’, vervolgens werd bewoond door Oost-Europeanen en later overgenomen werd door de Ierse gemeenschap.

Lower East Side

Het Tenement museum, een van de top New York musea, ligt in de Lower East Side, op 97 Orchard Street. Het is gevestigd in een appartementencomplex dat de thuisbasis was van zo’n 7.000 immigranten van 20 verschillende nationaliteiten tussen 1863 en 1935. De bewoners hadden één ding gemeen: ze werden geconfronteerd met enorme uitdagingen onder zeer slechte omstandigheden; wennen aan een nieuwe identiteit, keihard werken voor een betere toekomst en het onderhouden van hun gezinnen met zeer beperkte middelen. Kunt u het zich voorstellen, leven zonder gas, stromend water en elektriciteit? En één toilet in de tuin delen met twintig andere gezinnen?

Tenement Museum in New York - 1960s Saez Valez Tenement Museum in New York - L Clayman

Rondleidingen door de Appartementen van het Tenementmuseum

Er zijn drie manieren om het Tenementmuseum te ervaren:

  • Neem een kijkje in een appartement op 97 Orchard Street;
  • Maak kennis met de bewoners, gespeeld door acteurs;
  • Boek een wandeling door de Lower East Side en zie hoe immigratie de wijk heeft gevormd.

Let op: U kunt alleen de appartementen bezoeken met een rondleiding. Meestal starten er meerdere tours op hetzelfde tijdstip, dus let goed op dat u met de juiste groep meegaat. Het is niet toegestaan om binnen foto’s te maken.

Hard Times Tour

Misschien wel de meest indrukwekkende rondleiding van het Tenement Museum. U bezoekt het huis van de Duits-Joodse familie Gumpertz, waarvan de man des huizes plotseling verdween tijdens ‘de paniek van 1873’, een drie jaar durende depressie die werd gekenmerkt door faillissementen en stakingen.

Duur: 1 uur
Aanbevolen leeftijd: 12+

Erics Tip: Om het museum zo goed mogelijk te ervaren, raad ik u aan – voordat u naar het museum gaat – de film ‘The Immigrant’ met Joaquin Phoenix, Jeremy Renner en Marion Cotillard te kijken. Het is een goede aanvulling als u geïnteresseerd bent in de geschiedenis en leefomstandigheden van de immigranten.

Praktische informatie

U dient de toegangskaarten in het museum op te halen, waarbij het aan te raden is om ruim een kwartier voor aanvang van de rondleiding aanwezig te zijn. Terwijl u wacht kunt u er hele leuke souvenirs vinden en een introductiefilm bekijken met een korte uitleg over de oprichting van het museum en de verschillende rondleidingen.

  • Locatie: Het Tenementmuseum zelf is gevestigd op 103 Orchard Street, op de hoek van Orchard en Delancey Street.
  • Route: De dichtstbijzijnde metrostations zijn B en D op Grand Street, F naar Delancey Street of de J/M/Z naar Essex Street. De M15 en hop-on-hop-off bussen stoppen op de hoek van Grand en Allen Street, maar een blok van Orchard Street vandaan.
  • Openingstijden: dagelijks 10.00 – 18.00 uur

U kunt uw toegangskaarten voor het Tenementmuseum hier kopen. U kunt op de site precies zien hoeveel kaarten er per tour nog beschikbaar zijn, wat met name handig is als u met een grote groep wilt gaan.

Tenement Museum in New York - L Clayman 1Tenement Museum in New York - Baldizzi Kitchen

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief