Madame Tussauds in New York

Koop tickets nu
Madame Tussauds in New York

Madame Tussauds in New York heeft voor ieder wat wils met wassen beelden van Hollywoodsterren, politieke leiders en stripfiguren van Spiderman tot de Hulk! Naast wassen beelden heeft Madame Tussauds nog meer te bieden. Oftewel een leuke binnenactiviteit met of zonder kinderen!

Koop uw tickets voor Madame Tussauds hier

Geschiedenis Madame Tussauds

Maria Tussauds, een Française geboren in Straatsburg, maakte in 1778 haar eerste wassen beeld, namelijk de beroemde schrijver en filosoof Francois-Marie Arouet Voltaire. In 1802 verliet Tussauds Frankrijk om haar wassen beelden tentoon te stellen in Engeland. Na haar overlijden liet ze haar tentoonstelling na aan haar twee zoons en in 1884 verhuisde de tentoonstelling naar de huidige locatie van Madame Tussauds in Londen. Sindsdien zijn er al achttien Madame Tussauds geopend en verspreid in verschillende wereldsteden.

In 2000 heeft Madame Tussauds ook in New York haar deuren geopend. Er zijn vele redenen voor het succes van Madame Tussauds, maar nieuwsgierigheid staat op de eerste plaats. Bezoekers worden tegenwoordig op een bijzondere reis gestuurd door de geschiedenis van roem en macht aan de hand van wassen beelden. Dit maakt dat de bezoeker belangrijke tijden en momenten (her)beleeft die de wereld tot dit punt hebben gebracht.

Wat kan je verwachten in Madame Tussauds?

In Madame Tussauds zijn er ontzettend veel wassen beelden te bewonderen en daarnaast is er ook veel interactie in het museum. Hieronder heb ik een selectie gemaakt van wat u in het museum kunt zien en doen.

Ghostbusters Experience

Ghostbusters is tot leven gebracht in de Ghostbusters Experience in Madame Tussauds. U komt langs meerdere filmscènes die geïnspireerd zijn op de film en u doet mee aan een jacht op geesten, om New York te redden van een schurk die de stad bedreigt. De ervaring komt tot leven door nieuwe technologieën, rekwisieten, kostuums en gadgets.

Marvel Super Heroes 4D Experience

De cinema 4D is een korte film met special effects zoals water en wind. Het lijkt bij deze film alsof u meevecht in plaats van dat u een film aan het kijken bent. Geniet ervan om even zij aan zij te staan met uw superhelden.

Music Experience

De muziekervaring bevat veel interactieve elementen zoals een elektrische gitaar en een high-tech verlichtingsfunctie die uw dansbewegingen herkent en het beeld daarvan projecteert op een videoscherm. Een leuke activiteit voor kinderen en voor de volwassenen die het aandurven!

Newsroom

De Newsroom is een authentieke werkende tv-studio waar u in de rol van uw favoriete verslaggever kunt kruipen. Hier kunt u zelf beleven hoe het er in een studio achter de schermen aan toe gaat.

History Gallery

De History Gallery is een van de galerijen waar u wassen beelden in een bijzondere setting ziet. In deze galerij vindt u ‘s werelds grootste leiders en denkers zoals Einstein en George Washington. Erg indrukwekkend om oog in oog te staan met de geschiedenis. Daarnaast zijn er nog vele andere wassen beelden in mooie settings te zien, zoals een Sportszone en Skull Island. Ontdek het allemaal zelf bij Madame Tussauds in New York!

Praktische Informatie

Na uw aankoop ontvangt u een voucher die u kunt printen en in het museum kunt inwisselen voor een ticket. U kunt het ook laten zien als mobiele voucher op uw telefoon om uw ticket te ontvangen.

  • Openingstijden:
    • zondag – woensdag: 10.00 – 20.00 uur
    • donderdag & vrijdag: 10.00 – 22.00 uur
    • zaterdag: 9.00 – 22.00 uur
  • Locatie: 234 West 42nd Street, bij Times Square

Koop uw kaartjes voor Madame Tussauds hier

Met de New York Pass heeft u ook toegang tot Madame Tussauds.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets