Ripley’s Believe It or Not! in New York

Koop tickets nu
ripleys believe it or not in new york

Ripley’s Believe It or Not! in New York is niet zomaar een museum. In dit museum aan Times Square vindt u de meest bizarre, verbazingwekkende objecten. Doe mee aan interactieve tentoonstellingen en leer van de vreemde voorwerpen die door (voornamelijk) Robert Ripley over de hele wereld zijn verzameld.

Boek uw tickets voor Ripley’s Believe it or Not! hier

De oprichter: Robert Ripley

Robert Ripley, geboren in 1890, was een avontuurlijke pionier. Hij was een icoon in de cartoonwereld en verkondigde zijn overtuiging met verve: ‘de werkelijkheid is vreemder dan fictie’. Zijn illustraties werden voor het eerst gepubliceerd in 1913 in een New Yorkse krant. Het onderwerp? Ongeloofwaardige feitjes. Toen hij de slogan ‘Believe It or Not!’ (geloof het of niet) begon te voeren, steeg zijn populariteit tot grote hoogte.

Ripley bezocht meer dan tweehonderd landen, en wijdde zijn leven aan het verzamelen van de vreemdste voorwerpen en objecten. Hij schreef bovendien al zijn belevenissen en ontdekkingen op en gebruikte zijn opgedane kennis om les te geven. Robert Ripley overleed op 55-jarige leeftijd.

Het Museum

Het zal u niet verbazen dat u in Ripley’s Believe It or Not!-museum de rariteiten vindt die Ripley in de loop der jaren verzamelde. Het New Yorkse museum herbergt meer dan vijfhonderd van zijn vondsten. Waaronder een opgezette albino giraffe, geslonken hoofden en nog veel meer. Ook kunt u de kristallen bal die is gebruikt voor de New Year’s Eve Ball Drop op Times Square van dichtbij bewonderen, erg indrukwekkend om te zien. Entertainment en informatie gaan helemaal hand in hand in het museum. Wanneer u eenmaal weer thuis bent, zult u uw vrienden omver blazen met alle opzienbarende feitjes die u heeft verzameld.

Buiten dat u uzelf hier uitstekend kunt vermaken, is er ook genoeg te doen voor kinderen, zoals interactief bezig zijn met de objecten, films kijken of – met een beetje geluk – het bijwonen van een van de liveshows die het museum met regelmaat organiseert.

Meer dan anderhalf uur tijd hoeft u niet uit te trekken voor dit museumbezoek, aangezien het niet heel groot is. In dit tijdsbestek kunt u prima alle objecten bewonderen, de verhalen lezen en de korte filmpjes bekijken.

Ripley's Believe it or Not! in New-York - Ball Drop Times Square grote sneakers in ripleys believe it or not in new york

Praktische Informatie

  • Openingsdagen: zeven dagen per week geopend
  • Openingstijden: 
    • Zondag t/m woensdag: 10.00 – 23.00 uur
    • Donderdag t/m zaterdag: 10.00 – 1.00 uur
  • Locatie: 234 West 42nd Street, naast Madame Tussauds

Koop hier kaartjes voor Ripley’s Believe It or Not! museum

U kunt dit museum ook bezoeken met de Explorer Pass.

Erics Tip: Als u van rariteiten houdt, dan houdt u van Ripley’s Believe It or Not!-museum. Het is bovendien echt heel leuk voor kinderen. Maar op zich mist u er niets aan als u het museum niet aandoet. Zie het eerder als iets voor wanneer u wat tijd te doden heeft als u toch in Midtown bent, voor wanneer het regent of als u al vaker in New York bent geweest.

buiten ripleys believe it or not in new york ripleys believe it or not new york

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets