Regen in New York

Rain in New York

Regen in New York is niet ongewoon, het kan hier dus soms slecht weer zijn, maar maakt u zich geen zorgen! Als u donkere wolken ziet vanuit uw hotelraam en u uzelf afvraagt “wat kan ik doen wanneer het regent in New York?”, dan vindt u hier tips wat u kunt doen met slecht weer in New York. Een regenachtige dag in NYC hoeft niet te betekenen dat uw hele programma letterlijk in het water valt.

Regen in New York

Als de New York weersvoorspelling of de New York buienradar regen voorspelt hoeft u zich nog geen zorgen te maken. Het kan gaan regen maar dit betekent niet dat het de hele dag gaat stortregenen of dat dit een slecht voorteken voor uw vakantie is. Het weer in New York is veranderlijk vanwege de wind die vanaf de Atlantische Oceaan komt, een regenbui hoeft dus niet lang te duren. Daarnaast, met de juiste instelling en een paraplu, verandert de regen niks aan de schoonheid van de stad. Laat een paar regendruppels jouw plezier in de Big Apple niet verpesten!

Uiteraard helpt het om een waterbestendige jas mee te nemen, zoals een lichte regenjas die u snel over uw hoofd aan kunt trekken. Veel regenjassen kunnen heel klein opgerold worden waardoor ze weinig ruimte in uw koffer in beslag nemen. Op bijna elke hoek van de straat kunt u een paraplu kopen; de meeste drogisterijen, zoals een Duane Reade en deli’s verkopen paraplu’s voor minder dan $10. Als alternatief zou u ook een paraplu van het hotel kunnen lenen. Waterdichte schoenen zijn ook erg handig, maar u kunt de rubberen laarzen thuislaten.

Als u van tevoren weet wat u wilt zien in New York en u bent flexibel, dan is het slechte weer geen probleem. Dit is één van de redenen waarom ik een voordeelpas aanraad. Omdat u geen vaste datum hoeft te reserveren voor attracties, kunt u bijvoorbeeld besluiten om Top of the Rock een andere dag te bezoeken in het geval van slecht weer.

Activiteiten tijdens slecht weer in New York

De regen van New York kan de stad soms in een wat minder aantrekkelijke stad laten veranderen. Maar zoals ik al zei: als u een beetje flexibel bent dan zal zelfs constante regen u niet dwarszitten. De weersvoorspelling van New York is iets om in de gaten te houden. De vraag “Wat kunt u doen in New York wanneer het regent?” antwoord ik met “bijna alles!”. Hieronder vindt u mijn suggesties voor activiteiten tijdens de regen in New York, gesorteerd op categorie.

Musea – ideaal wanneer het regent in New York

New York is de stad met wereldberoemde musea en wanneer het regent is dit helemaal ideaal! U blijft niet alleen droog maar u leert tegelijk ook wat. Als musea niet op uw oorspronkelijke planning stond dan kan zelfs ik, iemand die niet overenthousiast is over musea, een bezoek aanraden. Ontdek bijvoorbeeld de diverse exposities over wapens en schilden in het Metropolitan Museum of Art, of klim in een vluchtsimulator in het Intrepid Sea, Air en Space Museum. Een ander museum die ik aan elke bezoeker kan aanraden is het 9/11 Museum, waar veel informatie te vinden is over de gebeurtenissen en gevolgen van de 11 september aanvallen.

Bezoekt u de Big Apple met kinderen? Sommige musea zijn een goede plek om uw tijd door te brengen. Als u het springen van de ene plas naar de andere plas wel gezien heeft, dan is een bezoek aan het American Museum of Natural History zeker de moeite waard. Vooral de dinosaurusskeletten maken elke keer weer indruk op mij. U kunt echt uren doorbrengen in dit museum – daarna zal de regen in New York zeker gestopt zijn. Als u een New York Pass gekocht heeft, dan moet u een bezoek brengen aan de Color Factory in SoHo. Hier kunt u op speelse wijze de wereld van kleuren ontdekken. In dit museum kunt u onder andere in een ballenbak duiken, uw ritmegevoel tonen op de dansvloer en uitvinden welke kleurtint u bent. Plezier voor jong en oud!

Regen in New York - 911 Memorial Regen in New York - Brooklyn Bridge

New York in de regen – perfect voor een musical

Niks laat u sneller het slechte weer in New York vergeten dan het bezoeken van een musical. Naast het feit dat ik een Broadway musical iedereen aanraad, is het helemaal een leuke activiteit, voor de hele familie, wanneer het weer in New York niet meewerkt. Terwijl de regen buiten met bakken uit de hemel valt, kunt u ontsnappen in de magische wereld van Aladdin, Chicago of de Lion King. U geniet van het geweldige amusement, terwijl u lekker warm zit. Daarnaast drogen uw natgeregende kleren weer op en is de kans groot dat de zon weer schijnt aan het einde van de voorstelling. Als het toch nog regent kunt u in ieder geval dansend en zingend door de straten zoals Gene Kelly in de bekende musical “Singin’ in the Rain”.

Sportwedstrijden – droog in de New York regen

Het is een regenachtige middag in het weekend of doordeweekse avond in New York – wat kunt u dan doen? Vele New Yorkers zullen u een sportwedstrijd van hun favoriete team aanraden. Ik ben één van die New Yorkers! Allereerst hoeft een sportwedstrijd helemaal niet duur te zijn (zeker wanneer u de tickets online koopt). Ten tweede is er bijna elke dag wel een sportwedstrijd in New York en ten derde is het heel erg leuk om samen met de locals de spelers aan te moedigen.

Wanneer de kans op regen groot is, vooral in de herfst en winter, kunt u een geweldige tijd hebben bij de Knicks of de Nets. Madison Square Garden of de Barclays Center zijn goede plekken om op te warmen, want het enige wat daar nat wordt zijn de shirtjes van de spelers! Op de New York sport kalender ziet u gelijk welke wedstrijden er plaats vinden.

Ga winkelen met slecht weer in New York

Wanneer musea niet uw ding zijn maar u wilt nog steeds een uur of twee droog doorbrengen, dan is een winkelcentrum een goede keuze. Het grootste winkelcentrum van Manhattan ligt in het Financial District. De Westfield World Trade Center Shopping Mall heeft niet alleen een grote selectie aan winkels maar de architectuur van het gebouw is ook indrukwekkend. Aangezien alle winkels compleet overdekt zijn en het gebouw tegelijk ook een ondergronds station is hoeft u niet door de regen heen. Maar mocht u toch natgeregend zijn, kunt u hier in ieder geval nieuwe kleding kopen.

Wanneer u niet bij Downtown in de buurt bent maar u wilt vluchten voor een regenstorm in Central Park, dan is er een winkelcentrum bij Columbus Circle genaamd The Shops at Columbus Circle. Het is niet alleen een goede plek om te shoppen, u kunt hier ook heerlijk eten inslaan bij Whole Foods of u kunt dineren bij een restaurant in het winkelcentrum. In de buurt van de High Line bevindt zich The Shops & Restaurants at Hudson Yards. Naast een droog uitzicht op de Vessel, kunt u ook één van de eerste zijn die het gebouw gaat beklimmen wanneer de zon weer schijnt.

New York in de regen – Eten bij een Food Market

Over eten gesproken: Wanneer u Hudson Yards bezoekt kunt u uitwijken naar Mercado Little Spain, hier kunt u comfortabel opwarmen en Spaanse delicatessen proeven. Ik ben de regen alweer vergeten als ik een heerlijke tortilla op mijn bord heb. Over het algemeen zijn Food Markets een goede activiteit om te doen wanneer het regent in New York. Naast Mercado Little Spain zijn er nog veel meer overdekte markten verspreidt over Manhattan.

De meest bekende is waarschijnlijk de Chelsea Market in het Meatpacking District. Naast dat u hier gerechten van over de hele wereld kunt proeven, kunt u hier ook nog eens winkelen. Aangezien alles overdekt is kunt u hier een hele tijd schuilen voor de regen. Wanneer uw voorkeur uitgaat naar Italiaans eten, vindt u een culinair paradijs bij Eataly. De originele winkel ligt bij het Flatiron District, maar er is ook een locatie Downtown te vinden. Dus wanneer het regent in New York hoeft u zich zeker niet te vervelen.

Regen in New York – Bezoek beroemde gebouwen

Het regent nog steeds en u heeft geen inspiratie meer? Neem dan de eerstvolgende metro naar Grand Central Terminal, waar een architectonisch juweeltje op u wacht. Het interieur van het station bestaat onder andere uit een indrukwekkende plafondschildering, de beroemde Amerikaanse vlag en een gouden stationsklok, hierdoor is het station de ideale plek voor foto’s. Ik kan hier uren doorbrengen met het kijken naar de drukte en chaos van de reizigers! In aanvulling op de architectonische schoonheid heeft Grand Central ook een variatie aan winkels en restaurants. U kunt hier dus makkelijk een hele dag doorbrengen als u dat zou willen.

Is Grand Central te rumoerig of te druk voor u? Verken dan de Public Library! Maar ssst, het enige geluid wat u hier hoort is het tikken van de New Yorkse regen. Het hoofdgebouw ligt direct naast het Bryant Park, dus het is een perfecte locatie als u verrast wordt door een regenbui. Het is niet alleen de perfecte schuilplek voor de regen, u kunt hier ook in stilte uren doorbrengen terwijl u boeken leest in de Rose Main Reading Room. Wanneer u geen boekenwurm bent, kunt u gebruik maken van de gratis Wi-Fi of uw smartphone opladen terwijl u kijkt naar alle lezers. Misschien vindt u zelfs de spook van de bibliothecaris, zoals in de film Ghostbusters…

Bent u het type persoon die het niet erg vindt als het regent in New York? Perfect! Maak er nu gebruik van en je hebt New York’s hoogtepunten bijna voor jezelf alleen. Plekken zoals de Brooklyn Bridge hebben bijvoorbeeld veel minder bezoekers tijdens slecht weer, helemaal als het regent in de ochtend of vroege avond. De regen zorgt juist voor een unieke sfeer, ideaal wanneer u gewacht heeft voor een speciaal fotomoment!

Regen in New York - Times Square

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets