New York voor Beginners

Een reis plannen naar New York kan erg overweldigend zijn. Er is zoveel te doen en te zien in The Big Apple dat het belangrijk is om goed voorbereid op reis te gaan. Daarom heb ik al mijn tips voor New York voor beginners op een rijtje gezet. Ook het maken van een goede planning is essentieel. Ik help u graag met de beste tips om er een droomreis van te maken!

 1. De beste reistijd

  Het plannen van een reis naar New York kan voor beginners een hoop vragen oproepen. Te beginnen met: wat is de beste tijd om naar New York te gaan? Mijn persoonlijke favoriete periodes zijn de lente (mei/juni) en de herfst (september/oktober). Dan is het over het algemeen goed weer, niet te warm en niet te koud.

  Vergeet niet uiterlijk 72 uur voor vertrek uw ESTA-aanvraag in te dienen. Dit is een elektronisch toestemmingsformulier dat u nodig heeft voor uw reis naar New York. De aanvraag kost slechts $ 14 en kan betaald worden met creditcard of PayPal.

 2. Top 10

  Er zijn een aantal dingen die u zeker niet mag missen als u naar New York gaat! Ik heb een Top 10 samengesteld met dingen die u absoluut moet doen en zien in New York. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het iconische Empire State Building, bezoek een Broadwaymusical of sportwedstrijd en verken The Big Apple vanuit de Hop-on Hop-off bus.

 3. Check de evenementenkalender

  Benieuwd wat er allemaal te doen is tijdens uw verblijf? Check voor vertrek mijn evenementenkalender! Zie welke evenementen er plaatsvinden wanneer u in New York bent, of er een speciale feestdag is en of u een leuk concert kunt bezoeken.

  Een sportwedstrijd bezoeken in New York is een typisch Amerikaanse ervaring en zeker een aanrader. U kunt de sportwedstrijden op de kalender terugvinden, maar om New York voor beginners nog makkelijker te maken heb ik een schema met sportwedstrijden gemaakt, waarop u in een oogopslag kunt zien welke wedstrijden er worden gespeeld tijdens uw verblijf.

 4. Maak een dagindeling

  Waarschijnlijk heeft u veel wensen en wilt u zo veel mogelijk bezienswaardigheden bezoeken tijdens uw trip. Het is dan ook essentieel om een goede planning te maken. Om New York voor beginners zo leuk mogelijk te maken heb ik handige dagplanningen samengesteld voor trips van 4 t/m 8 dagen, hierbij heb ik ook rekening gehouden met de reisdagen. In de planningen heb ik de bekendste bezienswaardigheden opgenomen en alle activiteiten handig ingedeeld per stadsdeel. Zo bent u niet iedere dag heen en weer aan het reizen tussen Uptown, Midtown en Downtown Manhattan en kunt u zo veel mogelijk van de stad zien.

 5. Regel uw MetroCards voor vertrek

  De metro is het meest gebruikte en snelste vervoersmiddel in New York. De stad is veel te groot om alles lopend te kunnen zien, dus de metro biedt uitkomst. Het is handig om voor het gebruik van de metro een MetroCard aan te schaffen. Er zijn verschillende soorten MetroCards: de Pay-Per-Ride MetroCard waarmee u per rit betaalt en de 7-Day Unlimited Ride MetroCard waarmee u 7 dagen lang onbeperkt met alle metro’s en lokale bussen in de stad kunt reizen. Als u de MetroCards voor vertrek bestelt heeft u ze binnen 3 werkdagen in huis en kunt u de wachtrijen bij de kaartautomaat in New York overslaan. U heeft ten slotte geen tijd te verliezen in deze droomstad!

 6. Bespaar met een voordeelpas

  Houd uw reis naar New York betaalbaar en bespaar geld met een voordeelpas! Het kopen van losse tickets voor bezienswaardigheden is een hoop gedoe en kan erg duur uitvallen, daarom raad ik iedereen aan om een voordeelpas te kopen. Dat is een stuk makkelijker én voordeliger!

  Er zijn veel verschillende soorten voordeelpassen voor New York. Welke pas de beste keuze voor u is, hangt af van welke en hoeveel attracties u wilt bezoeken in New York. Om u te helpen bij het maken van een keuze heb ik een nieuwe tool ontwikkeld; met Eric’s Pass Picker kunt u eenvoudig selecteren welke attracties u wenst te bezoeken en welke tours u wilt doen. Vervolgens geeft de Pass Picker aan welke voordeelpas de beste en goedkoopste optie voor u is en hoeveel u bespaart.

 7. Download de gratis New York App

  Om New York voor beginners overzichtelijk te maken heb ik een app ontwikkeld: Eric’s New York! De app is gratis te downloaden voor iOS en Android en vervolgens offline te gebruiken. U heeft in New York dus geen internet nodig om de app naar hartelust te gebruiken. Ter plekke kunt u zien waar u bent en waar de bezienswaardigheden zich bevinden. Ook bevat de app een handig overzicht van gratis wifi hotspots, openbare toiletten en metrolijnen. Zo kunt u niet meer verdwalen!

 8. Profiteer van gratis activiteiten

  Gaan ‘gratis’ en ‘New York’ samen? Ja hoor! Er zijn tal van gratis activiteiten in New York. Maak met de Staten Island Ferry bijvoorbeeld een gratis boottocht van Battery Park naar Staten Island en zwaai naar het Vrijheidsbeeld! Of bezoek de Vessel, een van de nieuwere attracties in New York in de moderne, nieuwe wijk Hudson Yards. In de zomer worden er allerlei gratis lessen gegeven in het park. Volg bijvoorbeeld gratis een yoga- of dansles in Bryant Park of neem ‘s avonds een kleedje mee om een film te kijken in de openlucht. Genoeg te doen zonder dat het ook maar een dollar hoeft te kosten.

 9. Fooi geven

  Fooi geven is in New York de normaalste zaak van de wereld. Het is meer dan alleen een blijk van waardering van de service, het is onderdeel van het salaris van het personeel. De hoogte van de fooi verschilt per soort dienstverlening. De hoeveelheid van de fooi in een restaurant berekent u door de btw (8,875%) te verdubbelen en naar boven af te ronden. In een bar betaalt u $ 1 tot $ 2 per drankje, dit kunt u gewoon op de bar neerleggen.

  In uw hotel verwacht het personeel ook fooi. Voor het sjouwen van de koffers kunt u $ 1 tot $ 2 per tas geven. Voor de schoonmaker van uw kamer kunt u ook $ 1 tot $ 2 achterlaten. Maakt u een korte rit met de taxi? Dan kunt u het bedrag dat u betaalt naar boven afronden. Is het een lange taxirit? Dan is het gebruikelijk om 10-15% bij de rekening op te tellen. Heeft u een tour met gids gepland tijdens uw verblijf? De gids verwacht ook een fooitje: $ 5 tot $ 10 is gebruikelijk.

 10. Last minute tips

  Heeft u moeite met het inpakken van uw koffer omdat u niet weet wat voor weer het gaat worden? Helaas kan ik dat als New York expert ook niet voorspellen, er is ten slotte niets zo veranderlijk als het weer. Ik raad aan om net als de locals deze weerwebsite te checken voor de 7-daagse weersverwachting in New York. In welke periode u ook gaat: mijn tip is om altijd laagjes te dragen. Dan kunt u gemakkelijk iets uitdoen als het warm is en ook weer aandoen als het kouder wordt. Houd er rekening mee dat veel winkels, restaurants en musea airco hebben in New York. Dus al is het nog zo warm, het is altijd verstandig om een vestje bij u te drage in de zomer.

  Bekijk ook mijn handige video’s met tips en uitleg om goed voorbereid op reis te gaan naar New York!

 11. New York voor Beginners - Downtown Manhattan New York voor Beginners - Vrijheidsbeeld

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief