New Jersey Transit in New York

New Jersey Transit in New York

New Jersey Transit in New York is het openbaar vervoernetwerk van de staat New Jersey, met verbindingen naar Manhattan en Philadelphia. Met het netwerk kunt u reizen naar onder andere Newark Airport en Atlantic City. NJ Transit biedt bus- en treinverbindingen aan, die van ‘s ochtends vroeg tot diep in de nacht rijden. Het uitgebreide netwerk maakt NJ Transit de op twee na grootste aanbieder van bus- en treinreizen in de Verenigde Staten.

Contents

New Jersey Transit treinen in New York nemen

Vanaf Penn Station vertrekken er zes treinlijnen van NJ Transit in de richting van New Jersey. De eerste halte vanaf Penn Station is Secaucus Junction. Bij deze halte splitsen de lijnen. Wanneer u gebruik wilt maken van een van de drie andere lijnen, kunt u hier gemakkelijk overstappen.

New Jersey Transit tickets

Tickets voor NJ Transit kunt u kopen bij de eigen loketten of ticketautomaten van het netwerk op het station. De loketten op Penn Station zijn doordeweeks geopend van 6.00 tot 23.00 uur en in de weekenden van 7.00 tot 23.00 uur. De ticketautomaten zijn altijd beschikbaar. De prijs van uw ticket is afhankelijk van de bestemming. Wanneer u met kinderen reist in de leeftijd van 5 tot 11 jaar, betaalt u voor hen 50% van de ticketprijs. Kinderen van 4 jaar of jonger reizen gratis.

New Jersey Transit in New York - Treinen New Jersey Transit in New York - NJ Transit Tickets

NJ Transit treinroutes

De treinen van New Jersey Transit zijn reguliere treinen die bij elke halte stoppen. In totaal heeft NJ Transit negen lijnen in gebruik. De Main Line, de Bergen County Line en de Pascack Valley Line gaan in het noorden van New Jersey de grens over naar de staat New York. Daardoor zijn deze drie lijnen ook onderdeel van Metro-North Railroad.

Met NJ Transit naar Newark Airport

Tijdens uw reis naar New York kunt u per vliegtuig aankomen op en/of vertrekken van Newark International Airport (EWR). Met de Northeast Corridor Line of de North Jersey Coast Line kunt u van het vliegveld naar Manhattan reizen of andersom. Vanaf de terminal op het vliegveld neemt u de AirTrain naar het treinstation Newark Liberty International Airport Station waar u de NJ Transit trein naar Manhattan neemt. De gehele reis duurt ongeveer 30 minuten.

Erics Tip: New Jersey Transit is een goedkope en snelle manier om van Newark naar Manhattan te gaan. Dit is een goede optie wanneer u vlakbij Penn Station verblijft, waar de trein aankomt. Wanneer u in een ander deel van New York verblijft, kunt u beter op een andere manier van Newark Airport naar Manhattan reizen.

Dagtocht naar Philadelphia

Mocht u tijdens uw verblijf in New York een dagtocht willen maken, dan is Philadelphia een toegankelijke optie. Met de trein bent u met ongeveer drie uur in deze stad wanneer u de Northeast Corridor Line en de Atlantic City Line neemt. Echter moet u dan twee keer overstappen, wat niet heel praktisch is. Met een georganiseerde bustour, met gids, kunt u ook een dagtocht naar Philadelphia en de Amish maken. Met de bus ziet u meer en deze is sneller dan wanneer u met de trein gaat. Wilt u een gokje wagen, winkelen en genieten van het strand? Dan is Atlantic City de juiste bestemming. U kunt hier ook met de trein komen, maar de reis duurt lang en u moet een paar keer overstappen. De dagtrip New York naar Atlantic City maakt het gemakkelijk om naar deze stad in New Jersey te reizen.

New Jersey Transit busroutes

NJ Transit heeft naast treinroutes ook meer dan 200 busroutes. Deze bussen rijden door New Jersey en ook van en naar New York. De belangrijkste bushalte in Manhattan is Port Authority Bus Terminal. Hier kunt u op verschillende lijnen opstappen. Wanneer u tijdens uw trip naar New York in New Jersey verblijft zijn deze bussen erg fijn. De vele verbindingen zorgen ervoor dat er bijna altijd wel een bushalte is vlakbij uw accommodatie.

Een ticket kunt u kopen op Port Authority Bus Terminal in Manhattan (PABT). Op PABT kunt u gebruikmaken van de ticketautomaten, die altijd beschikbaar zijn, of naar een van de loketten gaan. Deze zijn geopend van 6.00 tot 0.30 uur en er worden contant geld, pinpassen en credit cards geaccepteerd. Wanneer u vanaf PABT reist, is het niet mogelijk om uw ticket in de bus te kopen. Bij de andere bushaltes kunt u uw ticket in de bus zelf kopen. U kunt de buschauffeur vertellen waar u heen wilt, waarna u contant betaalt. Houd er rekening mee dat niet alle chauffeurs wisselgeld hebben, dus zorg dat u genoeg kleingeld bij zich heeft. De prijs van het ticket is afhankelijk van uw bestemming.

New Jersey Transit in New York - NJ Transit Bus New Jersey Transit in New York - NJ Transit Local Bus

Bus van Manhattan naar North Bergen

Met de bussen van New Jersey Transit kunt u naar North Bergen. Onder andere buslijn 154 en 320 kunnen u naar dit deel van New Jersey brengen.

Bus van Manhattan naar Hoboken

Met New Jersey Transit staat u binnen een half uur in Hoboken. Lijn 126 brengt u vanaf Port Authority Bus Terminal in New York naar het centrum van Hoboken.

Bus van Manhattan naar Hasbrouck Heights

Tijdens uw reis kunt u kiezen voor een hotel in New Jersey, zoals Holiday Inn Hasbrouck Heights-Meadowlands. Wanneer u hiervoor kiest, kunt u gebruikmaken van de busverbindingen 163 en 164, die u vanaf Manhattan naar uw hotel brengen.

Erics Tip: U kunt kiezen voor een hotel in New Jersey wanneer u naar New York gaat. Ik raad dit niet aan, maar ik zie en hoor vaak dat mensen dit doen vanwege de lage prijzen van de hotels. Echter bent u veel tijd en geld kwijt aan het reizen van en naar uw hotel in New Jersey. Indien u graag hulp wilt bij het zoeken naar een hotel in New York binnen uw budget, neem dan gerust contact op.

Bus van Manhattan naar The Mills at Jersey Gardens

Als u van plan bent om te gaan winkelen, is het overdekte winkelcentrum The Mills at Jersey Gardens een leuke optie. U kunt buslijn 111 of 115 nemen om bij de mall te komen, maar u kunt ook een luxe pendeldienst boeken.

Hoeveel kost een ticket voor New Jersey Transit?

De prijs van een New Jersey Transit ticket is afhankelijk van de bestemming waar u naartoe moet reizen. Lees hier meer.

Waar kan ik een ticket voor New Jersey Transit kopen?

Een ticket voor New Jersey Transit kunt u kopen bij een loket, een ticketautomaat of in de bus waarmee u reist. Lees meer informatie hier.

Waar kan ik opstappen op de New Jersey Transit bussen of treinen?

Vanuit New York kunt opstappen op Penn Station om de New Jersey Transit trein te nemen. Voor de bus kunt u naar Port Authority Bus Terminal.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets