Solo reis naar New York

Single zijn in New York

Wilt u solo naar New York reizen? Dat kunt u veilig doen! New York is de perfecte plek om op eigen gelegenheid naar toe te reizen, het is hier heel gebruikelijk om alleen te gaan winkelen, een concert te bezoeken of om in uw eentje in een restaurant te dineren. De stad zit vol met singles en de locals doen ook graag dingen alleen als een welkome afwisseling van hun drukke leven. Niemand zal u gek aankijken omdat u er alleen bent. Het is ook een erg veilige stad met veel mogelijkheden om nieuwe mensen te ontmoeten.

Contents

Alleen reizen in New York

New York is perfect geschikt voor een solo-trip. Het is gemakkelijk om u door de stad te verplaatsen en met zoveel dingen te doen, hoeft u zich nooit te vervelen. Alleen reizen in New York heeft ook zo zijn voordelen: u hoeft geen concessies te doen over welke bezienswaardigheden u moet bezoeken, hoeveel uur u kunt winkelen of in welke restaurants u kunt dineren!

New Yorkers staan bekend als vriendelijk en spraakzaam, dus als u andere mensen wilt ontmoeten, kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om in een hostel te verblijven of mee te gaan met een Rooftop Bar Tour. Met andere woorden, er is geen reden om u te vervelen of om u eenzaam te voelen.

Dingen om te doen tijdens een solo reis naar New York

New York biedt eindeloze mogelijkheden, ook voor solo-reizigers, dus het is hoogstwaarschijnlijk dat alleen uw budget de limiet bepaalt voor wat u kunt doen.

Bezienswaardigheden en entertainment

Ik raad altijd aan om een New York voordeelpas te kopen, dat is ook nog eens erg voordelig voor een solo-reiziger. Het is de goedkoopste en gemakkelijkste manier om attracties te bezoeken, de voordeelpassen geven toegang tot veel van de topattracties in New York. Ik kan ook aanraden om naar een Broadway-show te gaan en een sportwedstrijd te bezoeken. Als u een gesprek wilt aangaan met de lokale bevolking, dan is een baseballwedstrijd een goede keuze. De baseballwedstrijden zijn vaak lang, dus u heeft genoeg tijd voor een praatje onder het genot van een koud biertje.

Uiteten

In New York is het heel gewoon om alleen te dineren, ook in restaurants. Hoewel het geen vereiste is, is het gebruikelijk om aan de bar te zitten als u alleen naar een restaurant gaat. Aan de bar kunt u ook een gesprek aangaan met het vriendelijke personeel of andere gasten. Als u liever wat informeler iets eten, dan heeft u natuurlijk ook genoeg cafés en koffietentjes om uit te kiezen. U kunt ook gewoon onderweg wat eten kopen en van uw maaltijd genieten in een van de vele parken in New York.

Nachtleven

Als u het nachtleven van New York in gezelschap van anderen wilt ervaren, dan raad ik de hierboven genoemde Rooftop Bar Tour aan. De Alive After Five Cruise is ook een leuke optie en een goede gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten terwijl u geniet van de skyline van Manhattan en een verfrissend drankje.

Of ga mee met de Speakeasy Bar Tour, waar u een aantal verborgen bars bezoekt en waar u kunt socializen met de andere deelnemers van de tour.

Vervoer

Voor een transfer van het NYC vliegveld naar uw hotel raad ik aan om een shuttle bus kaartje te boeken. Het is een goedkope en gemakkelijke oplossing en u hoeft zich geen zorgen te maken over het vinden van de weg, aangezien de bus u rechtstreeks naar uw hotel brengt. Een andere tip is om een MetroCard te kopen voor de NYC metro, aangezien dit een snelle en goedkope manier is om door de stad te reizen. Neem echter niet ‘s avonds laat de metro als u alleen reist, maar neem in plaats daarvan een taxi.

New York hotels voor solo-reizigers

Midtown Manhattan is een goede plek om te verblijven, aangezien veel attracties op loopafstand liggen. U kunt dus dingen doen in de buurt van uw hotel en u hoeft dan niet de metro te nemen laat op de avond. Pod Hotel 51 en Pod Hotel 39 zijn goede keuzes voor een solo reis naar New York, zeker gezien de goede prijzen maar ze bieden ook nog eens de mogelijkheid om andere reizigers in de gemeenschappelijke ruimtes te ontmoeten. Yotel is ook zeer geschikt voor individuele reizigers. Ik raad vooral citizenM Times Square en citizenM Bowery aan, twee van mijn favoriete hotels in New York! Ze bieden een comfortabel verblijf met alle nodige faciliteiten. Daarnaast hebben ze allebei een fijne rooftop bar waar u in stijl kunt ontspannen na een dag sightseeing.

Bent u op zoek naar een goedkoper verblijf in New York? Dan raad ik een hotel in Long Island City aan. Het is een goedkoper alternatief en u kunt vanaf daar gemakkelijk de metro naar Midtown Manhattan nemen. ‘S Nachts kunt u beter een taxi nemen naar uw hotel in Long Island City in plaats van de metro. Een hostel in Midtown Manhattan is ook het overwegen waard voor een budgetvriendelijk verblijf met de mogelijkheid om medereizigers te ontmoeten. HI NYC Hostel aan Amsterdam Ave organiseert bijvoorbeeld vaak activiteiten, dus het is een goede plek om nieuwe mensen te ontmoeten.

Vrouwelijke solo-reiziger in New York

U hoeft zich geen zorgen te maken over uw veiligheid in New York als u een vrouw bent die alleen reist. Over het algemeen is het een erg veilige stad. U moet echter altijd opletten, zoals in elke grote stad. Gebruik uw gezond verstand en let op uw omgeving. Loop ‘s nachts niet door de parken en vermijd donkere en verlaten gebieden. Zorg ervoor dat u ‘s nachts een taxi neemt in plaats van het openbaar vervoer.

Het is een goed idee om een hotel of hostel te kiezen in Midtown Manhattan, waar de stad zijn bijnaam eer aan doet: de stad die nooit slaapt. Mensen en felle lichten vullen de straten van het centrum op elk moment van de dag, waardoor het veiliger is om hier ‘s nachts door de straten te lopen dan in bepaalde andere wijken in New York. Het is de moeite waard om wat extra geld aan een centraal gelegen hotel te besteden, dan hoeft u ‘s nachts geen lange afstanden meer af te leggen. Het is prima zolang uw hotel zich onder 90th Street bevindt.

Is het veilig om in uw eentje naar New York te reizen?

Ja! New York is een veilige stad, dus u kunt er veilig alleen naartoe reizen. Net als in andere grote steden zijn er enkele voorzorgsmaatregelen die u moet nemen. Lees hier meer.

Wat te doen in NYC als u alleen bent?

De mogelijkheden zijn eindeloos! U kunt gaan winkelen, een rooftopbartour nemen, naar een Broadway-show gaan, een sportwedstrijd bezoeken en nog veel meer. Lees hier al mijn tips voor een solo reis naar New York

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets