Hiphoptours in New York

Hiphoptours in New York

Hiphoptours in New York laten de stad van een heel andere kant zien. Het genre hiphop is in New York geboren, en heeft zich er ontwikkeld tot een muzieksoort en -cultuur van wereldklasse. Met name in wijken als Harlem en The Bronx is de invloed ervan nog altijd goed voelbaar. Ga daarom eens op pad met een enthousiaste hiphopgoeroe, een ‘Grand Master’, tijdens een twee of vier uur durende tour.

Hiphopbustour door New York 4 uur

Bent u echt een grote hiphopfan, dan kiest u voor de New York Hiphoptour. Tijdens deze interactieve, culturele tour gaat u samen met de ‘Grand Master’ op jacht naar dé hiphopplekken van New York. In een luxe bus rijdt u met de groep vier uur lang door Manhattan, Harlem en The Bronx, waarbij er natuurlijk ook genoeg momenten zijn om de bus uit te komen.

Zo zal de chauffeur stoppen op belangrijke plekken in de historie van de hiphop, maar staat er ook een ‘Show Your Skills’-onderdeel met onder meer een breakdanceworkshop op het programma. Voordat u daaraan begint krijgt u een goudkleurige ketting om en een petje op, om helemaal in de stemming te komen. Ondertussen leert u alles over de beroemde groepen Public Enemy, Treacherous Three en de Sugarhill Gang. En uiteraard worden ook allerlei hiphophotspots aangedaan, zoals de Graffiti Wall of Fame, het Apollo Theater en Rucker Park. Lunch is voor eigen rekening (en moet contant betaald worden), maar u krijgt wel te zien waar u het echte ‘soul food’ kunt krijgen.

Praktische informatie

  • Duur: ongeveer 4 uur, dus tot 15.00 uur
  • Vertrekpunt: Yankees Clubhouse Shop
  • Vertrektijd: 11.00 uur

Klik hier om de hiphopbustour door New York te boeken

Hiphop in de straten van New York Hiphoptour in Harlem NYC

Hiphopwandeltocht door Harlem 2 uur

Vindt u een tour van vier uur wel erg lang? Kies dan voor de Harlem Hip-Hop Walking Tour. Tijdens deze twee uur durende stadswandeling zal uw gids elke minuut benutten om u meer te leren over de hiphopcultuur en het ontstaan ervan. Bovendien is het dé kans om een stukje New York te ontdekken waar u normaal misschien niet snel zou komen, en meteen ook de leukste manier om dit deel te leren kennen. Namelijk: door de ogen van een van de pioniers van de hiphop, die u mee zal slepen met zijn exclusieve quotes. Een unieke kans!

Deze tour begint met een multimediavertoning op 3D-scherm, waarin u leert hoe New York City hét urban centrum van de wereld werd. Vervolgens trekt u uw stoutste schoenen aan om tijdens de begeleide wandeling met eigen ogen te zien waar het allemaal gebeurde en gebeurt. Als plekken als Dip Set en het Apollo Theater bij u een belletje doen rinkelen, dan is deze tour een must, aangezien u ze allemaal gaat zien. Maar juist ook als het u niets zegt, maar als u wel geïnteresseerd bent in culturen en subculturen, dan zult u veel leren van de Harlem Hip-Hop Walking Tour. Waarschijnlijk keert u zelfs terug als een echte, of in ieder geval beginnende hiphop-enthousiasteling. Gelukkig komt u ook langs Harlems oudste platenwinkels, zodat u meteen een plaat kunt kopen om thuis deze hiphoptour nog eens opnieuw te beleven.

Praktische informatie

  • Duur: ongeveer 2 uur, dus tot 13.00 uur
  • Vertrekpunt: Museum of the City of New York
  • Vertrektijd: 11.00 uur

Klik hier om de Hiphopwandeltocht door Harlem te boeken

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets