Tax-Free Winkelen in New York

Tax-Free Winkelen in New York

Ik krijg veel vragen over tax free winkelen in New York. De Verenigde Staten kennen geen landelijke belasting op producten. Wel zijn er belastingregels per staat, county en stad. New York behoort tot de steden met de hoogste belastingen van het land, de totale sales tax is 8.875%. Dit percentage bestaat uit 4.5% New York City tax, 4% New York State tax en 0.375% Metropolitan Commuter Transportation District surcharge.

In alle winkels en restaurants in New York worden de prijzen aangeven zonder de tax. Dit komt omdat er vaak verschillende belastingen geheven worden. Bij de kassa wordt de tax bij de bedragen opgeteld.

Belastingvrij winkelen

Kleding en schoenen onder de $ 110 zijn in New York belastingvrij (tax free). Dit wordt berekend per item, dus ook als het totaal van een aantal paar schoenen of kledingstukken meer is dan $ 110, maar de individuele items hieronder blijven, wordt er geen belasting gerekend. Ook over sommige andere zaken, zoals kranten en tijdschriften, verpakte voedingsmiddelen en medicijnen hoeft geen belasting betaald te worden. De kassa’s in de winkels berekenen dit vanzelf.

In de Verenigde Staten is het niet mogelijk om bij vertrek uit het land de betaalde belasting terug te krijgen. Bent u toch op zoek naar korting voor toeristen? Als buitenlandse bezoeker krijgt u bij Macy’s op Herald Square in New York wel extra korting. Lees hier hoe u deze korting kunt claimen.

Houd er rekening mee dat er een maximum is aan het aantal producten (of de waarde hiervan) dat u in Nederland mag invoeren. Hier leest u meer over de regels voor het invoeren van goederen.

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets