Tax-Free Winkelen in New York

Tax-Free Winkelen in New York

Tax free winkelen in New York is iets waar ik veel vragen over krijg. Lees vooral verder als u op zoek bent naar de beste plekken om goedkoop te shoppen in NYC. De Verenigde Staten kennen geen landelijke belasting op producten. Wel zijn er belastingregels per staat, county en stad. New York behoort tot de steden met de hoogste belastingen van het land, de totale sales tax is 8.875%. In New Jersey bedraagt de sales tax 6.625%. In Nederland betaalt u 21% BTW, dus in New York zijn er sommige items goedkoper dan in Nederland.

Contents

Belastingvrij winkelen in New York

Kleding en schoenen onder de $ 110 zijn in New York belastingvrij (tax free). Dit wordt berekend per item, dus ook als het totaal van een aantal paar schoenen of kledingstukken meer is dan $ 110, maar de individuele items hieronder blijven, wordt er geen belasting gerekend. Voor items van meer dan $ 110 bedraagt de tax 4%.

Over items zoals kranten en tijdschriften, voedingsmiddelen in de supermarkt en voorgeschreven medicijnen hoeft geen belasting betaald te worden.

New York Sales Tax

De sales tax van 8.875% bestaat uit 4.5% New York City tax, 4% New York State tax en 0.375% Metropolitan Commuter Transportation District surcharge.

In alle winkels en restaurants in New York worden de prijzen aangeven zonder de tax. Dit komt omdat er vaak verschillende belastingen geheven worden. Bij de kassa wordt de tax bij de bedragen opgeteld.

Winkelen bij een outlet

Als u geld wilt besparen tijdens het winkelen in New York raad ik aan om naar een van de outlets in New York of New Jersey te gaan. Ze hebben niet alleen een breed aanbod aan winkels bij elkaar, de sales tax verschilt ook nog eens in deze steden waardoor u meer geld bespaart (of meer kleren kunt kopen!).

Woodbury Common

Woodbury Common (soms ook geschreven als Woodbury Commons) ligt in de staat New York in de stad Woodbury. De sales tax bedraagt hier 8.63%, iets lager dus dan in New York City. Hier gelden dezelfde regels voor de belasting op kleding en schoenen: alle items onder de $ 110 zijn belastingvrij en voor items boven de $ 110 is de tax 4%.

Lees meer over Woodbury Common hier

Jersey Gardens

Voor de ultieme winkelervaring gaat u belastingvrij winkelen in New Jersey bij Jersey Gardens (soms ook geschreven als Jersey Garden). Doordat Jersey Gardens is gelegen in de staat New Jersey, in Elizabeth, gelden hier andere belastingregels. Er wordt geen tax gerekend over schoenen en kleding, helemaal niets. Voor alle andere items bedraagt de sales tax 3.3125% omdat Jersey Gardens onderdeel is van het Urban Enterprise Zone Program. Als u zich buiten Jersey Gardens begeeft, is de reguliere sales tax van 6,625% van toepassing.

Lees meer over Jersey Gardens hier

Belastingteruggave in New York

In de Verenigde Staten is het niet mogelijk om bij vertrek uit het land de betaalde belasting terug te krijgen. Bent u toch op zoek naar korting voor toeristen? Als buitenlandse bezoeker krijgt u bij Macy’s in New York wel extra korting. Houd er rekening mee dat er een maximum is aan het aantal producten (of de waarde hiervan) dat u in Nederland mag invoeren. Lees meer over de regels voor het invoeren van goederen vanuit New York.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets