World Trade Center Transportation Hub

world-trade-center-transportation-hub

World Trade Center Transportation Hub is de officiële naam van het PATH-station en het bijbehorende openbaar vervoers- en winkelcomplex in Financial District in Manhattan. Na de aanslagen van 9/11 was deze plek volledig verwoest. Er is dan ook snel begonnen met de wederopbouw van het gebied. In 2016 werd dit proces bekroond met de opening van het kenmerkende bovengrondse deel van het complex, de Oculus. De World Trade Center Transportation Hub dient als station voor verschillende vormen van openbaar vervoer in New York en huisvest een groot winkelcentrum.

Calatrava’s Oculus

De World Trade Center Transportation Hub is ontworpen door de Spaanse architect Santiago Calatrava. Hij creëerde een grote hal, volledig bekleed met wit marmer. De hal bevindt zich deels onder het 9/11 Memorial en is verbonden met het indrukwekkende bovengrondse gedeelte, de Oculus. De Oculus ligt tussen 2 World Trade Center en 3 World Trade Center en stelt volgens de ontwerper een vogel voor. In het dak van de Oculus bevindt zich een smalle opening. Elke 11 september om 10.28 uur schijnt de zon precies door de opening naar binnen, dit was het moment waarop de tweede toren van de Twin Towers in 2001 instortte.

Belangrijk PATH-station

Eigenaar van de World Trade Center Transportation Hub is PATH, The Porth Authority of New York and New Jersey. De hub is dan ook een belangrijk PATH-station, waar de lijnen Newark – World Trade Center en Hoboken – World Trade Center aankomen. Het station verbindt de PATH-treinen met verschillende metrolijnen in New York en de nabijgelegen Battery Park City Ferry Terminal. Het station is hiermee een ‘concurrent’ voor de twee andere grote stations in Manhattan, Penn Station en Grand Central Terminal.

World Trade Center Transportation Hub - Oculus World Trade Center Transportation Hub - Oculus Buitenkant

Westfield World Trade Center Mall

Een andere belangrijke functie van het complex is die van winkelcentrum. In de hal onder de Oculus en in de torens 2 World Trade Center, 3 World Trade Center en 4 World Trade Center is de Westfield World Trade Center Mall gerealiseerd. Met bijna 34.000 m2 aan winkelruimte is dit de grootste shoppingmall in Manhattan. Er worden zelfs gratis films vertoond in de zomer. Hier kunt u meer lezen over de Westfield World Trade Center Mall.

world-trade-center-transportation-hub-interieur

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets