Yankee Stadium

Yankee Stadium

Yankee Stadium in New York is de thuisbasis van baseball team de New York Yankees. Het stadion is te vinden in de Bronx en heeft een capaciteit voor meer dan 46.000 mensen. Naast de baseball wedstrijden die er in de zomermaanden worden gespeeld, biedt Yankee Stadium veel meer, zoals Monument Park, tours, het New York Yankees Museum en ook speelt voetbalteam New York City FC in het stadion.

Contents

Yankee Stadium

In het Yankee Stadium kunt u een wedstrijd bijwonen van de Yankees. New York Yankees tickets kunt u vooraf online kopen. Het huidige Yankee Stadium werd in 2009 geopend en verving het oude Yankee Stadium dat vanaf 1923 de thuisbasis was voor het New Yorkse baseball team. In 2010 is het oude stadion afgebroken. Het huidige Yankee Stadium kostte $2.3 miljard om te bouwen en was daarmee toentertijd het duurste stadion ooit gebouwd.

Yankee Stadium Veld

Yankee Stadium Tour

Yankee Stadium is een groot complex waar veel te zien is. Voor een sportliefhebber is het daarom leuk om de Yankee Stadium Tour te doen. Hierbij komt u op bijzondere plekken in het stadion, zoals het veld en Monument Park. Tijdens de tour leert u van alles over de geschiedenis van de Yankees, bezoekt u New York Yankees Museum en kunt u bijzondere voorwerpen zien.

Tickets voor de Yankee Stadium Tour zijn ook inbegrepen in de New York Pass en Explorer Pass

Monument Park Yankee Stadium

Een memorial voor voormalige Yankees-leden is te vinden in Monument Park, dat bij het middenveld onder het grote scherm te vinden is. Daarnaast heeft u vanaf hier een goed uitzicht op het veld. U kunt Monument Park gratis bezoeken tot 45 minuten voor de geplande starttijd van een Yankees-wedstrijd of tijdens de Yankee Stadium Tour.

Yankee Stadium - Monument Park

New York Yankees Museum

Nog meer over de Yankees kunt u leren in het New York Yankees Museum. In het kleine museum vinden wisselende exposities plaats over spelers, thema’s en geschiedenis van de Yankees. Ook zijn er permanente elementen zoals de Ball Wall; een muur met meer dan 870 gesigneerde baseballen en verschillende trofeeën die de Yankees door de jaren heen hebben gewonnen.

Met uw wedstrijd ticket kunt u het museum bezoeken, van 90 minuten voor de wedstrijd tot aan de 8e inning. Het museum bevindt zich grenzend aan sectie 210. Tijdens de Yankee Stadium Tour komt u ook langs het museum. Wilt u uw eigen stukje sport memorabilia? U kunt Yankees merchandise kopen in de New York Yankees Team Store van het stadion, of een wedstrijd bijwonen met een New York Yankees freebie.

Yankee Stadium New York - Yankees Museum

New York City FC

Yankee Stadium is niet alleen de thuisbasis van de New York Yankees, maar ook van voetbalteam New York City FC. Het MLS voetbalseizoen loopt van begin maart tot eind oktober, wat gelijktijdig is met het seizoen van de Yankees. Afhankelijk van welk team er die dag speelt, wordt Yankee Stadium omgetoverd naar NYC FC Stadium of andersom.

Concerten in Yankee Stadium

Yankee Stadium is niet alleen een plek voor sportwedstrijden, er worden ook soms concerten gegeven. Onder meer Madonna, Jay-Z en Diplo traden hier op, wat een ultieme ervaring oplevert.

Bekijk hier wat er te doen is in New York

Praktische informatie

Het gemakkelijkst kunt u bij Yankee Stadium komen met de metro. De metrohalte heet 161st en het stadion is vanaf hier niet te missen. Metrolijnen D en 4 brengen u vanaf Manhattan rechtstreeks naar Yankee Stadium.

  • Adres: 1 E 161 St

Yankee Stadium Yankees wedstrijd

Wat kun je doen in Yankee Stadium?

Yankee Stadium is de thuisbasis van de Yankees, maar u kunt ook een tour doen, Monument Park bezoeken en meer. Lees hier.

Waar ligt Yankee Stadium?

Yankee Stadium ligt in de Bronx in New York. Lees meer over het stadion hier.

Hoe kom ik bij Yankee Stadium?

U kunt het gemakkelijkst bij Yankee Stadium komen met de metro. Vind meer informatie hier.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets