Beste Koffie in New York

Beste Koffie in New York

Koffie in New York is onderdeel van de levensstijl. New Yorkers halen een coffee to go aan het begin van hun dag en kunnen erg veeleisend zijn als het gaat om hun kopje cafeïne. Ze hebben een lange lijst met hoeveel shots espresso ze willen, wat voor siroop, welke (plantaardige) melk of hoe ze het schuim willen. Dus haal uw New York koffie en voel u vanaf het begin als een echte New Yorker. Tijdens uw reis is het fijn om aan te schuiven bij een van de beste koffies van New York en te genieten van de drukte van de stad. Hieronder vindt u mijn lijst met de beste koffietentjes in New York.

 1. Butler

  Butler is een populaire plek waar de locals ’s ochtends hun koffie halen. Vooral de vestiging aan Water Street in Dumbo, dat bijna direct onder de Brooklyn Bridge ligt, is een leuke plek om naartoe te gaan. Hier staat u in de rij tussen de Brooklynites en kunt u een koffie to go halen om deze mee te nemen naar Brooklyn Bridge Park. Dit park ligt op steenworp afstand van het koffietentje. Bij Butler hebben ze ook een aantal goede ontbijt- en lunchopties om uw koffie mee te combineren.

  Butler koffie

 2. Felix Roasting Co.

  Voor een koffiepauze tijdens het shoppen in SoHo kunt u terecht bij Felix Roasting Co. Naast heerlijke koffie komt u hier ook voor de hele beleving. Deze stijlvolle plek lijkt meer op een retro-modewinkel dan een koffietent. De koffie company maakt zijn eigen siropen en lactosevrije melk. Naast de koffie is de entourage erg mooi. De vrolijke kleuren maken het een paradijs voor Instagrammers. Mocht u trek hebben: er worden hier ook broodjes en zoetigheden geserveerd.

  Beste Koffie in New York - Felix

 3. Gregorys Coffee

  Gregorys Coffee is opgericht in New York en kan gezien worden als de Starbucks van de Big Apple. Veel locals komen hier voor hun kopje koffie. Er zijn verschillende locaties in Manhattan, waardoor ze gemakkelijk te vinden zijn. De persoonlijke touch maakt het een plek die ik vaak bezoek. Gregorys serveert allerlei soorten drankjes, maar de ijskoffies zijn extra lekker op een zomerse dag in New York. Deze New York koffiezaak biedt ook veel plantaardige opties voor ontbijt of lunch to go.

 4. Starbucks Reserve Roastery New York

  Overal in New York vindt u Starbucks, maar de Starbucks Reserve Roastery moet op uw lijstje staan. De branderij, gelegen in het Meatpacking District, toont het proces van branden van de zeldzaamste en meest bijzondere koffies van het bedrijf. In de vier verdiepingen tellende branderij kunt u een hapje eten, u verdiepen in koffieambachten, een rondleiding volgen en natuurlijk zelf de koffie proeven. Omdat ze kleinschalige koffiegewassen branden, is de koffie alleen hier te proeven en niet op andere Starbucks-locaties. Als u niet van koffie houdt, biedt de bar ook cocktails en verschillende soorten thee. De Starbucks Reserve Roastery in New York is een bezoek waard.

 5. The Grey Dog

  The Grey Dog zit op verschillende locaties in New York, maar vooral de zaak in SoHo is ideaal om tijdens het shoppen even aan te doen. The Grey Dog is een soort Winkel van Sinkel op culinair gebied. U kunt hier terecht voor koffie, maar ook voor ontbijt, lunch en diner. Boven de bar waar u uw bestelling plaatst is het menu op gekleurde houten planken aan de muur gespijkerd. Zo kunt u tijdens het wachten (het is hier altijd druk) al bepalen wat u wilt eten of drinken. Er is een groot koffieassortiment dat zowel warm als in ijzige variant besteld kan worden. Het is niet goedkoop, maar u krijgt dan ook enorme koppen koffie of thee voor uw geld. Komt u bij The Grey Dog voor lunch of diner, bestel dan vooral een gerecht met de huisgemaakte frietjes.

  Erics Tip: De sfeer bij The Grey Dog is heel relaxed. Alle locaties zijn leuk ingericht, ze draaien goede muziek en er komt een gemengd maar hip publiek.

  Grey Dog in New York

 6. Blue Bottle Coffee

  Als u een perfecte koffie to go wilt hebben, ga dan naar Blue Bottle Coffee. Ze hebben vestigingen door de hele stad en bieden alle soorten koffie aan, of u nu van een sterke of een zoetere koffie houdt, ze hebben het! Ze serveren de koffie op een speciale manier, voor een betere smaak zetten ze de koffie met de hand. Niet alleen New Yorkers vinden het leuk; de minimalistisch ogende koffietent heeft ook locaties in Japan en Korea.

 7. Irving Farm

  Met stip de meest schattige koffiezaak in heel New York. Zowel de medewerkers als de klanten zijn erg vriendelijk, waardoor de sfeer heel prettig is. De service is perfect: hier wordt met cacao nog een hartje op uw cappuccino gemaakt en uw bestelling wordt door een medewerker naar uw tafeltje gebracht, ook als u aan de bar bestelt. Zowel boven als beneden is zitgelegenheid en er is gratis wifi tot uw beschikking. U kunt bij Irving Farm zo’n beetje voor alle koffievarianten terecht – ‘hot’ of ‘iced’. Men heeft een kleine vitrine met vers gebakken muffins, brownies en chocoladecroissants (aanrader!). Daarnaast is er overdag een kleine kaart met sandwiches en bagels en kunt u er ’s avonds genieten van een kaasplank en een wijnkaart.

  Irving Farm in New York

 8. Mudspot

  Mud staat in New York bekend om hun huisgemaakte koffie met zeer hoog cafeïne gehalte. Perfect voor ‘the city that never sleeps’, natuurlijk. U kunt een originele kop Mud bestellen, maar ook de Mud Mocha is erg lekker. Niet zo’n behoefte aan een cafeïneboost? Met een Almond Latte of een Mint Mochaccino bent u net zo avontuurlijk bezig, maar staat u niet direct te stuiteren. Omdat de koffie nogal sterk is, staat er op ieder tafeltje in de zaak een gratis fles water. Verder is er een uitgebreide kaart, waar u onder meer een ontbijt- en brunchmenu op vindt. De gerechten hebben een Zuid-Amerikaanse inslag. Voor de kleine trek kunt u bij de bar terecht voor een vitrine met overheerlijke muffins, die allemaal vetarm zijn. ’s Zomers is de binnentuin geopend, zodat u buiten van uw bestelling kunt genieten.

Waar vind ik de beste koffie in New York?

U kunt overal in New York plekken vinden om koffie te kopen. Dit is mijn lijst met de beste koffietentjes in New York.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief