Rockefeller Center in New York

Rockefeller Center in New York

Rockefeller Center in New York is een complex dat bestaat uit 19 gebouwen. Het is een bruisend middelpunt waar zaken en vermaak samenkomen. Van Top of the Rock tot de schaatsbaan, en van Radio City Music Hall tot de NBC Studios; het is allemaal onderdeel van Rockefeller Center.

Contents

Rockefeller Center in New York

John D. Rockefeller Jr. had een idee voor een stad binnen een stad. Hij begon in 1931 met het bouwen van verschillende gebouwen tussen 48th en 51st Street in Midtown Manhattan. Hij noemde dit Rockefeller Center, maar het staat ook bekend als Rockefeller Plaza. Vandaag de dag telt het complex 19 gebouwen en telt het aantal bezienswaardigheden in New York. Een daarvan is de Rainbow Room, waarvandaan u uitzicht heeft over de stad. De locatie is alleen geopend voor privé evenementen.

Top of the Rock

Op 30 Rockefeller Plaza is Top of the Rock te vinden. Vanaf dit observatiedek op de 70ste verdieping heeft u een overzicht op het Empire State Building, kunt u een Central Park zien liggen en de omliggende gebouwen. Met Top of the Rock tickets kunt u direct de lift naar boven nemen en het uitzicht bewonderen.

Radio City Music Hall

Het hele jaar door worden er evenementen georganiseerd in theater- en concertzaal Radio City Music Hall. Het is de grootste overdekte theaterzaal in de wereld en heeft plaats voor 5900 mensen. Door de manier van bouwen is de kwaliteit van het geluid erg goed, ongeacht waar u zit. Veel beroemde artiesten treden in Radio City op.

Rockefeller Center in New York - Top of the Rock Rockefeller Center in New York - Radio City Music Hall

Rockefeller Plaza

Rockefeller Plaza is het hart van Rockefeller Center en is te vinden tussen 49th en 50th Street. Het staat ook bekend als de Channel Gardens. Tijdens de wintermaanden ligt hier de schaatsbaan, en in de zomer kunt u er rollerskaten. Het is de plek waar veel zakenlui tijdens hun pauze komen om in de buitenlucht te lunchen.

NBC Studios

Sinds de jaren 90 worden er verschillende programma’s en shows voor de NBC opgenomen in Rockefeller Center. Onder andere de Tonight Show met Jimmy Fallon en Saturday Night Live worden hier opgenomen, hiervoor moet u vooraf tickets regelen. In de ochtend kunt u, zonder ticket, de opnames zien van Today. Deze vinden plaats op Rockefeller Plaza.

Rockefeller Center in New York - NBC

Kerst bij Rockefeller Center

Tijdens de kerstperiode wordt Rockefeller Center compleet versierd, waardoor het een magische plek is.

Rockefeller Kerstboom

Een bekend icoon tijdens de kerstperiode in New York is de Rockefeller kerstboom. Elk jaar vindt de Rockefeller Center Christmas Tree Lighting Ceremonie plaatst. Tijdens dit evenement worden de 50.000 LED-lampjes in de boom aangezet.

Schaatsen

Onder de kerstboom is de schaatsbaan te vinden. Voor een magische ervaring kunt u de schaatsen aantrekken en de iconische ijsbaan betreden. Schaatsen bij Rockefeller Center is mogelijk van november tot en met maart.

Christmas Spectacular

In Radio City Music Hall vindt jaarlijks de Radio City Christmas Spectacular plaats; de kerstshow van New York. Zie hoe de Rockettes, de danseressen, synchroon in een lijn dansen. Een show die u niet snel zult vergeten!

Rockefeller Center in New York - Ijsbaan Rockefeller Center in New York - Terras

Te doen in Rockefeller Center

Doordat Rockefeller Center zo’n groot complex is, is er veel te doen. Zoals eerder beschreven kunt u er een bezoekje brengen aan observatiedek Top of the Rock, maar daarnaast is er nog meer.

Under 30 Rock

Onder 30 Rockefeller Plaza kunt u Under 30 Rock (her)ontdekken. Er zijn tientallen nieuwe restaurants en afhaalrestaurants in het in 2023 gerenoveerde gebied. Neem een sit-down maaltijd of pak iets om mee te nemen, zoals een New York bagel, een pizza slice of een salade. Het is prima te combineren met een bezoek aan het Rockefeller Center, zowel overdag als ‘s avonds.

Shops Rockefeller Center

Rondom Rockefeller Center zijn er een aantal winkels te vinden. Zo vindt u hier onder meer speelgoedwinkels FAO Schwarz en de LEGO Store, The Shop at NBC Studios voor merchandise van verschillende NBC producties en binnen, onder de gebouwen, vindt u nog meer winkels.

Erics Tip: “Onder de gebouwen kunt u doorlopen naar veel winkels, eetgelegenheden, maar ook de metro. Het is net een kleine stad onder de grond! Ik heb alle gangen goed leren kennen, omdat de kinderopvang van mijn zoon hier zat. Het is ideaal wanneer het buiten regent, want u kunt toch een aantal blokken lopen en droog overkomen.”

Tours in Rockefeller Center

Er zijn verschillende tours die u kunt doen om meer te leren over Rockefeller Center en de gebouwen. Bent u geïnteresseerd in de geschiedenis en architectuur van het complex, dan kunt u de Rockefeller Center Tour doen. Tijdens de Stage Door Tour krijgt u een kijkje achter de schermen bij Radio City Music Hall. U ziet de beroemde zaal, ontmoet een Rockette en komt op plekken waar u anders niet komt.
Houdt u van de Amerikaanse TV en bent u benieuwd hoe dit allemaal in zijn werking gaat? Tijdens de NBC Studio Tour kunt u een kijkje nemen achter de schermen van studio’s en shows.

Hotels bij Rockefeller Center

Rondom Rockefeller Center zijn een aantal hotels te vinden waar u kunt verblijven. Vanaf The Jewel Hotel kunt u uitzicht hebben op Rockefeller Plaza, en kunt u dus tijdens de feestdagen genieten van de kerstversieringen. Andere opties in de buurt zijn DoubleTree by Hilton New York Midtown Fifth Ave en New York Hilton Midtown. Of verblijf bij Lotte New York Palace.

Rockefeller Center in New York - Comcast Building

Kunt u naar de top van Rockefeller Center?

Ja. Het observatiedek in het Rockefeller Center heet Top of the Rock. Lees hier meer.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets