Brooklyn Museum in New York

Brooklyn Museum in New York

Het Brooklyn Museum in New York is een divers kunstmuseum met meer dan anderhalf miljoen werken. In een van de grootste en oudste musea van de Verenigde Staten kunt u kunst vinden uit de tijd van de Egyptenaren tot aan hedendaagse kunst. Werken van onder andere Monet, Picasso en Judy Chicago worden hier tentoongesteld. Het museum ligt aan de rand van Prospect Park en is een perfecte plek om kunst uit allerlei culturen te ontdekken.

Wat te zien in Brooklyn Museum in New York

Het Brooklyn Museum telt vijf verdiepingen waar u werken uit de verschillende collecties kunt bewonderen. Op de derde verdieping kunt u een verzameling van Egyptische oudheden van meer dan 3000 jaar oud zien. Daarnaast zorgen de Europese, Afrikaanse, Aziatische en islamitische collecties voor afwisseling en diversiteit. Er is ook werk te zien van Amerikaanse kunstenaars, deze start bij de koloniale periode in de vijftiende eeuw en loopt door tot tot aan 1945. Of bezoek Elizabeth A. Sackler Center for Feminist Art waar onder andere The Dinner Party te zien is. Dit kunstwerk is een icoon van feministische kunst en is gemaakt ter nagedachtenis aan belangrijke vrouwen uit de geschiedenis. Naast vaste tentoonstellingen heeft het museum ook wisselende exposities, waarin de diversiteit van het kunstmuseum naar voren komt. In de winkel van het museum worden souvenirs en kunst van lokale artiesten verkocht.

Brooklyn Museum in New York - The Dinner Party

Beeldentuin

Bij het Brooklyn Museum hoort ook Steinberg Family Sculpture Garden. Dit is een tuin waar u verschillende standbeelden kunt vinden. Deze sculpturen zijn gered van de sloop. De Statue of Liberty Replica staat hier onder andere; een kleine variant van het Vrijheidsbeeld. In de tuin kunt u rondwandelen of iets te eten halen bij de roze Brooklyn Museum food truck.

De opslag

Het Brooklyn Museum staat bekend om de grote collectie, echter kunnen niet alle kunstwerken tegelijkertijd worden tentoongesteld. Daarom is er de Visible Storage er; de opslag voor de Amerikaanse Kunst waar meer dan 2000 werken te zien zijn. De opslag laat goed zien dat de collectie enorm groot is en is leuk om doorheen te lopen.

Brooklyn Museum in New York - Amerikaanse Kunst Brooklyn Museum in New York - De Opslag

Nederlandse Kunst

In het Brooklyn Museum is naast onder andere Aziatische en Afrikaanse kunst, ook kunst te vinden van Nederlandse artiesten. Een schilderij van Rembrandt van Rijn en van Vincent van Gogh zijn er te bewonderen, maar ook de Rood-blauwe stoel van Gerrit Rietveld. Een tintje Nederland is terug te zien in Jan Martense Schenck House. Dit is een reconstructie van een huis dat gebouwd werd toen New York een kolonie was van Nederland.

Geschiedenis van het gebouw

De geschiedenis van het Brooklyn Museum gaat terug tot 1823, toen de Brooklyn Library werd opgericht. Later ontstond hieruit het Brooklyn Institute dat kunsttentoonstellingen aanbood. In 1890 ontstond het idee voor het Brooklyn Museum, dat zeven jaar later opende in het gebouw waarin het museum nog altijd gevestigd is. Het gebouw, dat naast Brooklyn Botanic Garden ligt, staat bekend om zijn beaux-artsstijl en heeft een oppervlakte van 52.000 vierkante meter. Hierdoor is het een van de grootste musea van de Verenigde Staten. De stijl van het museum is vooral terug te zien in Beaux-Arts Court, een ruimte met bogen, een glazen vloer en een koperen kroonluchter. Het dak, dat achttien meter hoog is, is gemaakt van glas wat het een prachtige ruimte maakt.

Brooklyn Museum in New York - Binnen in het museum Brooklyn Museum in New York - Beaux Arts

Erics Tip: “U kunt uw bezoek aan het Brooklyn Museum combineren met een wandeling door Prospect Park en Brooklyn Botanic Garden. Mocht u met kinderen in New York zijn, dan is het leuk om ook Brooklyn Children’s Museum te bezoeken.”

Praktische informatie

Het Brooklyn Museum is makkelijk te bereiken met de metro. De halte bevindt zich voor de deur. Wanneer u Brooklyn Museum bezoekt, houd er dan rekening mee dat u niet met fotograferen met een flits.

  • Locatie: 200 Eastern Parkway
  • Openingstijden:
    • Woensdag – zondag: 11.00 tot 18.00 uur
    • Op maandag en dinsdag is het museum gesloten

Hoeveel kost een ticket voor Brooklyn Museum?

Tickets voor Brooklyn Museum zijn er vanaf €19

Wanneer is het museum geopend?

Het Brooklyn Museum is gesloten op maandag en dinsdag. Bekijk de openingstijden van de overige dagen hier.

Waar staat het Brooklyn Museum bekend om?

Het Brooklyn Museum staat bekend om zijn grote en diverse collectie. Lees meer over het museum hier.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets