Deno’s Wonder Wheel Amusement Park in Coney Island

Denos Wonder Wheel Amusement Park in Coney Island - Reuzenrad

Deno’s Wonder Wheel Amusement Park in Coney Island is een pretpark aan het strand. Dit attractiepark in New Yorks Coney Island draait geheel om het gelijknamige reuzenrad, maar biedt ook attracties, zoals Phoenix Roller Coaster en Spook-A-Rama. Bij Deno’s Wonder Wheel betaalt u per attractie, de prijzen hiervan kunnen verschillen.

Een rit met het Wonder Wheel reuzenrad is inbegrepen bij de New York Pass.

Contents

Deno’s Wonder Wheel in New York

In 1920 werd een van de eerste reuzenraden geopend in Coney Island. Al snel werd de attractie, die Wonder Wheel werd genoemd, iconisch. In 1983 kocht Denos Vourderis het attractiepark, en veranderde hij de naam naar Deno’s Wonder Wheel. Hij heeft het pretpark uitgebreid met meer dan twintig attracties voor alle leeftijden. Deno’s Amusement Park is ook de filmlocatie geweest voor onder andere Men in Black 3, The Blacklist en Wonder Wheel.

Attracties in Deno’s Wonder Wheel Amusement Park

In Deno’s Wonder Wheel Amusement Park kunt u attracties vinden voor jong en oud; het grote reuzenrad, een draaimolen, achtbanen en meer. Het attractiepark is te vergelijken met een kermis. Coney is dé plek voor amusement in New York. Sommige attracties zijn hier al meer dan honderd jaar te vinden en zijn hierdoor bekend geworden.

Denos Wonder Wheel Amusement Park in Coney Island - Attracties Denos Wonder Wheel Amusement Park in Coney Island

Wonder Wheel

Deno’s Wonder Wheel is een wereldberoemde attractie en is uitgeroepen tot NYC Landmark, wat het reuzenrad een beschermde status geeft. Vanaf 45 meter hoogte kunt u de skyline van New York bewonderen. Het bijzondere aan dit reuzenrad is dat 16 van de 24 gondels bewegen. De gondels glijden naar het midden van het wiel en terwijl het rad draait, schuiven ze naar de omtrek van het reuzenrad. De andere acht gondels hangen stil.

Een rit met het Wonder Wheel reuzenrad is inbegrepen bij de New York Pass.

Phoenix Roller Coaster

Vlieg met een snelheid van 53 kilometer per uur in Phoenix Roller Coaster. Deze achtbaan is gebouwd door een Nederlands bedrijf en is geopend in 2021. De Phoenix in Deno’s Wonder Wheel is toegankelijk voor het hele gezin. In de Phoenix hangen uw voeten vrij in de lucht en kunt u bijna Deno’s Wonder Wheel aanraken door de spannende bochten die de achtbaan maakt.

Spook-A-Rama

Wanneer u het aandurft, kunt u in Spook-A-Rama een rit maken door het spookhuis gevuld met skeletten, grote ratten en andere beangstigende taferelen. Zo worden er kanonnen afgeschoten en staan zombies op uit een doodskist. Stap in een oud houten vat dat dienst doet als karretje en laat het over u heen komen.

Erics Tip: “Naast de verschillende attracties kunt u ook iets eten bij het pretpark, zoals een pizza bij Famiglia Pizzeria, iets zoets bij Deno’s Sweet Shoppe of een wereldberoemde hotdog bij Nathan’s. Vooral de hotdogs zijn zeker het proberen waard!”

Denos Wonder Wheel Amusement Park in Coney Island Nathans Famous Hot Dog Denos Wonder Wheel Amusement Park in Coney Island Snack Bar

Praktische informatie

Deno’s Wonder Wheel bevindt zich tussen verschillende gedeeltes van het andere pretpark in Coney Island: Luna Park. Tickets voor de attracties kunt u kopen bij een ticket booth. Hier kunt u betalen met contant geld of een creditcard.

U kunt Coney Island gemakkelijk bereiken met de metro. Met lijnen N, D, F of Q kunt u naar metrostation Coney Island, wat ook de eindhalte is. Vanaf hier wandelt u naar de boulevard waar de ingang van Deno’s Wonder Wheel Amusement Park is.

  • Locatie: Coney Island
  • Openingstijden: Deno’s Wonder Wheel is geopend van eind maart/ begin april tot eind oktober

Hoeveel is de entree voor Deno’s Wonder Wheel Amusement Park?

Deno’s Wonder Wheel Amusement Park is gratis te betreden. U betaalt per attractie.

Is Deno’s Wonder Wheel in Coney Island gemakkelijk te bereiken?

Deno’s Wonder Wheel in Coney Island is te bereiken met de metro.

Wat is Deno’s Wonder Wheel in New York?

Deno’s Wonder Wheel in New York is een pretpark waar het beroemde reuzenrad Wonder Wheel te vinden is. Lees meer hier.

Wat is het verschil tussen Luna Park en Deno’s Wonder Wheel in Coney Island?

Beide pretparken zijn te vinden in Coney Island maar bieden andere attracties. Lees meer hier.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets